Kheema matar – en enkel lamcurry

Her har du en litt annerledes enkel hverdagsmiddag. Rask å lage, masse smak og enda bedre dagen deretter. Lag litt ekstra og legg på frysen så har du en god middag de dagene du ikke orker å lage middag fra scratch. Server med naan brød (de er enkle å lage selv, se he
r) eller ris, gjerne litt chutney (spicy hvis du vil), litt yoghurt og koriander blader.
du trenger
soyaolje
1 løk, finhakket
6 hvitløksfedd, finhakket
800g kjøttdeig av lamb
2.5cm ingefær, skrellt og finrevet
1-2 rød chilli, finhakket (med eller uten frø)
1ts malt korainder
1ts malt spisskumin
1/4ts cayennepepper
300ml vann
1 pose frosne erter (ca. 300g)
6ss hakket koriander blader
1ts garam masala
salt
saften av en halv sitron
Sett en stor gryte over varmen. Ha i ca. 4ss olje. Ha i løk og stek til det begynner å brune litt.
Tilsett hvitløken, stek litt til. Tilsett ingefær, chilli, malt koriander, malt spisskumin og cayenne pepper og stek litt videre.

Tilsett kjøttdeigen.

Bryt det opp mens det steker en 5 minutters tid. Tilsett halvparten av vannet (150ml),
sett på lokk og la det surre en halvtimes tid.
Tilsett frosne erter, hakket koriander, garam masala, 11/2 ts salt, sitronsaften og resten av vannet (100ml). Dekk til med lokk og la det surre videre til ertene er gjennomvarme. Smak til med salt og sitronsaft.

Ta dah! Ferdig!! Server!!

Kommentarer

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »