Det er grått og trist ute, men hva gjør det når man kan hente frem litt smak av sommer! I sommer ble det laget syltetøy av aprikoser og bjørnebær og det slo meg når jeg så på frukten og bærene jeg hadde i frysen at aprikoser og bringebær også måtte være en fin, fin kombinasjon. Dessuten så er det etterspørsel for bringebærsyltetøy her i huset og dermed får de nesten det de vil ha 🙂
du trenger
2kg aprikoser, stenet og halvert
500g bringebær
1kg sukker
saften av en sitron
1 flaske fruktpektin
Ha aprikosene i en tykkbunnet kjele sammen med bittelitt vann – bare nok til å dekke bunnen – og sitronsaften. Sett på mellomsterk varme og la aprikosene tine og koke ned, ca. 20 minutter. Rør av og til. Bruk en stavmikser til å kjøre aprikosmassen glatt (dette er igrunnen valgfritt). Tilsett sukker, rør til det er smeltet. La det koke opp. Tilsett bringebærene – de kan gjerne være halvtinte. La syltetøyet koke opp igjen og la det småkoke en 5 minutters tid før du tilsetter fruktpektinen. Kok et minutt, ta av varmen, fjern evt. skum som danner seg på toppen.
Hell syltetøyet i rene steriliserte glass, sett på lokk og la de avkjøle helt før du setter på en etikett. Lager ca. 10 glass med syltetøy. Syltetøyet er rennende, vil du ha en fastere syltetøy bruk 2 flasker fruktpektin. Smaker veldig godt til litt salt ost, som pålegg eller blandet i yoghurt.
Avbildet med no knead rundstykker.
Fint syltetøy
Takk Inger – god er den også 🙂