Asiatisk torsk med ingefær

I dag feires kinesisk nyttår og vi går nå inn i dragens år i følge den kinesiske kalenderen. Om ikke det er en god anledning til å spise noe asiatisk (som om man trengte en unnskyldning for det) så vet ikke jeg.
Dette er en veldig enkel med utrolig smakfull rett. Den krever at du har soysaus og sesamolje i skapet ditt, men det bør du ha uansett. Server gjerne med ris til eller bare noe grønt – dampet broccoli eller spinat for eksempel.
Du trenger, for 2 pers:
ingredienser
  • ca. 300g torskfilet, skinn- og benfri
  • ca. 1cm ferks ingefær, strimlet fint
  • 1 vårløk, strimlet fint
  • 1 hvitløksfedd, finhakket eller strimlet
  • 1ss vegetabilsk olje
  • 2ss sesamolje
  • soyasaus
fremgangsmåte

Skjær torsk i fire like store biter.

Kok opp litt vann (fisken skal ikke ned i vannet) i en wok eller stor gryte. Sett en bambussteamer (eller en vanlig dampinnsats) i gryta og legg i torsken. Strø ingefær over og sett på lokk. La det dampe ca. 5min til fisken såvidt begynner å falle litt fra hverandre.
Ha oljene i en liten gryte og varm de opp til det ryker – ta av varmen.
Sett fisken på en tallerken eller serveringsfat. Ha hvitløk i den varme oljen og la den frese litt. Hell oljen over fisken. Strø med vårløk og hell over litt soyasaus. Server med lettdampede grønnsaker og/eller ris.
For enda mer inspirasjon kan du se her. Vi har utfordret alle matbloggerne å sende oss deres beste asiatiske oppskrifter og i skrivende stund er det sendt inn 47 forskjellige oppskrifter.

Kommentarer

  • Reply Bodil 2. februar 2017

    Veldig god og enkel rett. Funker bra å bruke metall/potetrist til torsken 🙂

    • Reply Mat På Bordet 4. februar 2017

      Ja, det kan du selvsagt gjøre Bodil – takk for tipset 🙂

  • Reply Julie 7. mai 2015

    Dette var kjempegodt! Og så enkelt! Finnes det en printer vennlig måte å printe ut oppskriftene dine?

  • Reply Mat på Bordet 12. mars 2012

    Du kankjøpe de i innvandrerbutikker som selger asiatisk mat, men mener jeg har også sett de på Nille og butikker som selger kjøkkenutstyr. Burde ikke være så vanskelig å få tak i:)

  • Reply Anonymous 10. mars 2012

    Nam, det her såg godt ut. Men lurer på kvar ein kan fåkjøpt ein slik bambussteamer?

  • Reply Mat på Bordet 24. januar 2012

    I like måte Julianne 🙂

    Takk, takk Synøve:))

    Jeg kan forsikre deg om at det er kjempegodt Bente 🙂

  • Reply bente 24. januar 2012

    mmmm, dette så godt ut.

  • Reply Synøve 23. januar 2012

    Fine bilder….;-)

  • Reply Julianne 23. januar 2012

    Ser nydelig ut! Godt kinesisk nyttår 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »