Indisk biffgryte

Biffgryter er enkle saker å lage. Skal du lage denne indiske biffgryten må du belage deg på litt forarbeid men når det er gjort så kan den putre for seg selv i et par timers tid mens du gjør noe annet.  Gryteretten er forholdsvis mild i smaken selv om det virker som om det er en del krydder i og ønsker du at den skal være litt spicy er det ikke noe i veien for å ha litt cayennepepper i krydderblandingen.
Du trenger, (for 4 personer):
ingredienser
  • ca. 5 cm skrelt ingefær
  • 8 fedd hvitløk
  • 800 g grytekjøtt av storfe, skjært i like store stykker
  • 10 grønne kardemommekapsler
  • 6 hele nellik
  • ca. 2.5cm kanelstang
  • 1 mellomstor løk, hakket
  • 1 ts malt koriander
  • 2 ts malt spisskumin
  • 4 ts paprika
  • 1 1/2 ts salt
  • 6 ss yoghurt naturell
  • 1/4 ts garam masala (kan sløyfes)
  • rapsolje, pepper
fremgangsmåte
Ha ingefær og hvitløk i en liten kjøkkenmaskin sammen med noen spiseskjeer vann og kjør til du har en litt tykk blanding. Alternativt kan du gjøre dette for hånd i en morter.
Ha litt rapsolje i en stor tykkbunnet gryte og brun kjøttet i omganger (ikke ha for mye kjøtt i gryta samtidig). Ha kjøttet over på en tallerken eller skål etterhvert som det blir ferdig.
Ha kardemomme , nellik og kanel i den varme oljen og stek noen sekunder til nelliken svulmer opp noe. Ha løk i gryta og stek til de begynner å ta litt farge – rør hele tiden (gryta di skal være veldig varm så dette skal ikke ta mange minuttene). Ha ingefærblandingen opp i gryta og stek sammen med løken. Tilsett koriander, spisskumin, paprika og salt og stek videre  et minutts tid. Tilsett kjøttet og evt saft og rør inn.
Ha en spiseskje yoghurt i gryteretten og rør det godt inn. Fortsett til du har rørt inn all yoghurten. Tilsett 400ml vann, rør og la gryteretten koke opp. Sett temperaturen ned og la det småkoke et par timers tid til kjøttet er mørt.
Kok vekk noe av sausen om ønsket og bruk en skje for å fjerne fett som samler seg på toppen. Smak til med salt og pepper.
Rør gjerne inn 200 g vasket spinat like før servering og server med ris. Litt mangochutney ved siden av skader heller ikke.

Kommentarer

  • Reply Siv 25. januar 2019

    Er det riktig at det ikke er noe tomatbasert i gryteretten? Ser ut som det er det på bildet! 🙂

    • Reply Mat På Bordet 31. januar 2019

      Det stemmer det Siv – det er paprika som gir farge til retten 🙂
      hilsen
      ina

  • Reply Mat på Bordet 26. april 2013

    India er et stort land og det stemmer at hinduer ikke spiser biff da de mener at kua er et hellig dyr.
    Men ikke alle i India er hinduere.

  • Reply Anonymous 23. april 2013

    Hei!

    Til info spises det ikke biff i India, det er hellige dyr:-)

  • Reply Mat på Bordet 11. februar 2013

    @Erik – jeg lar de ligge og forteller gjestene at de skal passe på å ikke spise de. Når det er sagt så er de ganske milde smaken etter å ha ligget så lenge i sausen og jeg har selv spist de ved en feiltagelse uten at det gjorde noe særlig 🙂 Alternativt kan du fiske opp krydderne etter å ha stekt de og ha de i krydderpose.

    @TJ – sorry, der har jeg ingen anbefaling å komme med, men for å være ærlig så foretrekker jeg øl til indisk!

  • Reply Anonymous 10. februar 2013

    Vinanbefaling ??
    Hilsen TJ

  • Reply Anonymous 7. februar 2013

    Hei,

    Ser godt ut, skal prøve denne til helgen.
    Skal kardemommekapsler, nellik og kanel tas ut på noe tidspunkt?

    Mvh, Erik

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »