ANNONSE

Pasta med chorizo og grønnkål

Pasta med chorizo og grønnkål

Jeg er litt fasinert av grønnkål. Jeg lager både grønnkålsmoothies og grønnkålchips men når alt kommer til alt foretrekker jeg den i en suppe, eller en salat eller som her, i en pastarett.

Inspirasjonen til denne oppskriften er ikke bare grønnkålen men den rå chorizo pølsen! Jeg foretrekker så absolut å kjøpe gode pølser i rå tilstand. Ikke bare er jeg mer fleksibel i hvordan jeg kan bruke den, men jeg synes også at den smaker ferskere og bedre når jeg selv tilbereder den og ikke bare varmer den opp igjen. Håper at flere pølsemakere tilbyr rå pølser snart!

du trenger til 4 personer (og litt rester til lunsj dagen etter)

  • 500g  cavatelli pasta eller lignende*
  • 1 rød løk, finhakket
  • 2 fedd løk, finhakket
  • 300g rå chorizopølse**
  • 1 boks cherrytomater (400g)
  • 200g grønnkål
  • olivenolje til steking
  • salt og pepper

 

*alternativt kan du bruke orrechiette eller spaghetti
**Jacobs utvalgte selger chorizo pølser rå. Får du ikke tak i rå kan du bruke ferdigstekt også, skjær da opp i mindre biter

Dette er en rask rett å tilberede (20-30 minutter), begynn med å sette over en stor kjele med vann for pastaen.

Stek løk myk i litt olivenolje. Tilsett hvitløk og stek den også myk. Verken løken eller hvitløken skal stekes så hardt at de får farge. Fjerne tarmen fra pølsene og ha farsen i stekepannen. Bryt farsen opp med en gaffel slik at du får mindre ujevne stykker kjøtt (litt kjøttdeigaktig altså) og stek il kjøttet er gjenomstekt. Ha cherrytomatene i stekepannen og la det koke opp. La det småkoke videre.

Pastavannet bør nå koke. Ha opp i godt med salt og ha opp i pastaen. Rør rundt slik at ikke pastaen setter seg fast i bunnen av gryta.

Skyll kålen. Riv bladene fra den tykke stilken og grovhakk. Rør kålen inn i pastasausen når pastaen har 5 minutter igjen å koke.

Hell av pastaen og spar på noen desiliter av pastavannet. Bland pastaen med sausen og rør godt om. Ha opp i litt av pastavannet om det er litt tørt. Ha opp i en god håndfull revet parmesan, rør og smak til med salt og pepper.

Server straks med mer parmesan og nykvernet pepper.

Kommentarer

  1. Reply Trine - Klisjéhjemmet 22. februar 2015

    Ååh, denne så utrolig god ut! Og det beste av alt, er at vi har allerede har alle ingrediensene klare i kjøleskapet til i morgen 🙂

    Ha en fin uke!
    Klem fra Trine 🙂

    • Reply Ina Johnsen 24. februar 2015

      Hei Trine
      Ja, denne er knallgod – håper det smakte 🙂
      Ha en fin uke du også!!

  2. Reply Oppskriftsonsdag : Pasta 12. mars 2014

    […] Pasta med chorizo og grønnkål fra Mat på Bordet […]

  3. Reply Mat på Bordet 6. november 2013

    Så gøy da! Morsomt med nye grønnsaker 🙂
    Og ja, du har helt rett i at det er sunt så spis i vei! Forsøk på pizza også – kjemepgodt! http://www.matpaabordet.com/2011/02/svartkal-og-pizza.html

  4. Reply Sally Stranden 31. oktober 2013

    Lagde denne idag og den var knallgod! Både jeg, mannen og 4-åringen likte den kjempegodt og syns det var stas at tilogmed grønnkålen var god siden den er såpass sunn 🙂 Første gang vi har hatt og brukt grønnkål her i huset 🙂

  5. Reply Mat på Bordet 8. oktober 2013

    Ja, jeg har også hørt at grønnkål er spesielt sunt 🙂 Smaker godt gjør den også. Konklusjonen min er også at vi bør spise mye mer grønnkål her hjemme…

  6. Reply salige lavendel 27. september 2013

    Høres ut som en veldig god rett!! Hadde dilla på grønnkål en periode, men har liksom glemt den vekk litt. Jeg bør kanskje ta den fram fra glemselen og begynne å bruke det mer, er jo supersunt!! God helg og takk for oppskrift og inspirasjon!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »