Tacosuppe

Tacosuppe

Dette er en lekkerbisk av en suppe. Rask og enkel å lage er den også. Bygg den opp med tilbehør om du vil – jeg har holdt meg til avokado, fersk koriander og litt lime juice. Rømme, guacamole, ost, tortillachips, lime, hot sauce er andre godsaker som passer godt til. Som tilbehør anbefaler jeg quesadillas!

Du trenger: (for 4-6 personer)

ingredienser
  • 400g kjøttdeig
  • 1 løk finhakket
  • 3 hvitløksfedd finhakket
  • 1 ts spisskumin
  • 1 ts malt koriander
  • 1/4 ts chillipulver
  • 1 boks cherrytomater
  • 1 liter kyllingkraft eller buljong
  • 1 boks svarte bønner
  • 1 boks mais
  • 1-2 ss tomatpuré
  • litt olivenolje til steking
  • salt og pepper
fremgangsmåte

Finn frem en gryte som også er god til å steke i – jeg brukte en støpejernsgryte. Sett den på høyvarme og når det begynner å ryke av gryta har du litt olivenolje opp i og så kjøttdeigen. Bryt kjøttdeigen opp med en sleiv og la det steke til kjøttet får god farge. Når du ser at kjøttet har fått god farge kan du røre lett i gryta. La det stå og steke igjen.

Når kjøttet er nesten ferdigstekt kan du sette ned varmen og ha opp i løken. Stek videre noen minutter til løken er myk. Ha opp i hvitløk og stek et minutt eller to til. Ha så opp i krydder og la det steke godt med kjøttet. Kvern gjerne litt salt og pepper over samtidig.

Hell cherrytomater og kraft i gryta og la det koke opp. Hell væsken av bønnene og maisen, skyll og ha opp i gryta. Rør inn tomatpuré, mengde etter smak. Kok videre slik at suppen er gjennomvarm og smak til med salt og pepper.Server med ønsket tilbehør og gjerne litt hot sauce for de som liker det ekstra spicy!

Kommentarer

  • Reply Marte 21. januar 2016

    Hei! Denne ble supergod! Lurer på om det er mulig å laste ned oppskriftene dine i en pdf-fil?

    • Reply Mat På Bordet 22. januar 2016

      Hei Marte!

      Så hyggelig å høre 🙂
      Nei,jeg har ikke installert en funksjon på bloggen som gjør det mulig å laste ned oppskriften som pdf-fil.
      Skal du samle oppskrifter kan jeg anbefale pinterest. Der kan du samle alle de oppskriftene du liker og organisere de som du vil. Kjempepraktisk, og så har du alt på et sted, lett tilgjengelig 🙂

  • Reply Christine 28. juni 2014

    Bruker du hermetiske cherrytomater?

    • Reply Ina Johnsen 30. juni 2014

      Hei Christine
      Ja, jeg gjør det. Da får du fine hele cherry tomater i suppen din. Får du ikke tak i hermetiske cherrytomater kan du bruke hakket eller hele tomater på boks – bruk en stavmikser til å kjøre det glatt og suppelere med noen friske cherry tomater.

  • Reply Lene 13. mars 2014

    Dette var utrolig godt! Ungenes nye favoritt! Serverte med quesadillas, hjemmelaget salsa og gueacemole. Og en iskald mexikansk øl med lime i til meg selv:-)

    • Reply Ina Johnsen 13. mars 2014

      Å ja, jeg er med deg på den ølen der!
      Veldig hyggelig å høre at det smakte 🙂

  • Reply Kjersti 14. februar 2014

    Lagde denne til middag i dag. Smakte himmelsk godt! Barna likte det også. Serverte med maismuffins. Så tusen takk for oppskriften 🙂

    • Reply Ina Johnsen 16. februar 2014

      Maismuffins passer jo perfekt til!
      Og veldig hyggelig å høre at det smakte for barna også!

  • Reply Mat på Bordet 15. januar 2014

    Anbefales på det sterkeste 🙂

  • Reply ninabakke 15. januar 2014

    Ser veldig god ut 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »