Enkel kanelkake

enkel kanelkake

En langpannekake som du skjærer opp i ruter og strør med melisglasur (mest for utseendets sin skyld for kaken er søt nok uten…) og som smaker av vanilje og kanel det er vel noe de fleste kan like.  Om du skal ha glasur eller ikke kan du bestemme helt på slutten.

Enkel kanelkake

Du trenger, for én kake i langpanne (ca. 30x20cm):

ingredienser
  • 150g sukker
  • 50g brun farin
  • 150g smør, myk
  • 3 egg
  • 1ts vaniljeekstrakt
  • 300g hvetemel
  • 1 1/2 ts bakepulver
Fyll
  • 1 ss kanel
  • 1 ss sukker
Glasur
  • 150g melis
  • melk
fremgangsmåte

ovn temp 180C

Rør sukker, brun farin og smør lett og luftig. Tilsett egg, ett om gangen, og rør godt inn. Rør inn vaniljeekstrakt. Sikt hvetemelet sammen med bakepulveret og rør inn i deigen.

Dekk langpannen med bakepapir og fordel halvparten av deigen i formen, så jevnt som mulig. Lag fyllet ved å blande kanel og sukker sammen. Strø blandingen jevnt over deigen. Bruk en skje til å fordele resten av deigen klattvis over kaken. Det vil se sånn ut

enkel kanelkake

Sett kaken i forvarmet ovn og stek i 20-25 minutter til den er gjennomstekt. Sjekk med kakepinne før du tar kaken ut av ovnen. La kaken avkjøle i formen.

Løft kaken ut av formen ved hjelp av bakepapiret og skjær kaken i ruter.

enkel kanelkake

Sånn ser den da ut og her kan du stoppe hvis du ikke vil gi den litt pynt på toppen med melisglasur. For å lage glasuren blander du melisen med bittelitt melk. Begynn med 1 ss melk, til du har en jevn og rennende (men ikke for rennende glasur).  Bruk en skje til å for å fordele glasuren stripevis over kaken. Da vil kaken din se sånn ut:

enkel kanelkake

La glasuren stivne før du stabler kakestykkene i en kakeboks for oppbevaring.

 

Kommentarer

  • Reply Therese 6. desember 2020

    Skal prøve meg på denne, men tenkte deg kanskje hadde vært godt med hakkede mandler på toppen. Hvordan går man fram da siden deigen legges som klumper på toppen. Stør jeg det på like før den er ferdig eller er det andre tips? Har ikke så god erfaring med baking ennå, men tenkte det kunne bli godt.

    • Reply Mat På Bordet 7. desember 2020

      Hei Therese
      Jeg hadde strødd mandler på toppen av kaken før det gikk i ovnen.
      Alternativt kan du også strø mandler på toppen av kanelfyllet, før du klatter resten av deigen på toppen.
      Lykke til!
      oma

    • Reply Heidi 14. mars 2021

      Fikk plutselig kaffebeøk og slang i hop til denne kaken, fikk masse skryt av den, og barna har nå sørget for at det ble tomtTakk for at du deler oppskriftene dine

  • Reply Mali 21. juni 2019

    Jeg lagde kaken i dag, lagde fyll av smør, sukker og kanel, ble kjempegod 🙂

    • Reply Mat På Bordet 28. juni 2019

      Å så deilig!

  • Reply Marianne 2. desember 2018

    Får ikke helt fyll og bilde til å stemme 🙂 på bilde ser det ut til å vært brukt mer enn 1ss kanel og 1ss sukker.

    • Reply Mat På Bordet 2. desember 2018

      Hei Marianne
      Ser den, men det skal stemme. Synes du dog det er for lite er det bare å øke på med både kanel og sukker.
      God bakst!
      ina

    • Reply Anne Cathrine Johnsen 2. mai 2021

      Kan man bruke vanlig sukker om man ikke har brunt?
      Den så veldig god ut

      • Reply Mat På Bordet 3. mai 2021

        Hei Anne Cathrine
        Ja, det kan du!
        Jeg liker å brunt sukker for da blir fyllet ekstra brunt i tillegg til at du får en litt mer karamellisert smak.
        hilsen
        ina

  • Reply Kristina 2. november 2018

    Hei denne så kjempegod ut! Bare lirte på om jeg må ha vaniljeekstrakt i.. for det har jeg dessverre ikke

    • Reply Mat På Bordet 4. november 2018

      Hei Kristina
      Nei, vaniljeekstrakt er godt men ikke avgjørende for oppskriften.
      Sløyf det om du ikker har det eller bruk en ts eller to med vaniljesukker.

      Lykke til!
      ina

  • Reply Lena 13. oktober 2017

    Hei
    Denne kaken ser god ut og planlegger å bake den i helgen
    Tenkte å bruke en stor langpanne ( 30×40), har du prøvd det?

    • Reply Mat På Bordet 15. oktober 2017

      Hei Lena
      Jeg brukte en panne som var 30x20cm. Skal du bruke en panne som er dobbel så stor anbefaler jeg at du også dobler oppskriften 🙂
      Lykke til!

  • Reply Ingunn 19. august 2017

    Hei Ina.
    Prøvde å bake denne på jobb denne uken,(jeg er kokk) og den ble fryktelig tørr. Bare lurer på om det skulle vært noe væske i den..?
    Men ellers var den knallgod på smak!

    • Reply Mat På Bordet 19. august 2017

      Hei Ingunn
      Nei, det er i grunnen en noe tørr kake – litt kjeks aktig om man skal si det sånn 😉

      • Reply Ingunn 20. august 2017

        Ok. Takk for svar. Da veit jeg det.
        Du har forresten en veldig fin blogg. Finner mye inspirasjon til jobb her!
        Ha en fin dag.

        • Reply Mat På Bordet 20. august 2017

          Tusen takk Ingunn – glad for at du finner inspirasjon her!

  • Reply Inger 18. juli 2017

    Hei og takk for at du advarer mot BARE posekaker. Jeg er så enig med deg! Var på leting etter ei sommetkake og fant denne kanelkaka. Skal bakes nå, og tenkte å ka litt kokt rabarbra ilag med. Her i nord er den ikkje træna enda, så jeg koker litt i dag. Rabarbraen var sprø og krispig….skulle tro det var vår. Elendig vår og ikkje noe sommer her ennå…. Men det kommer noen dager snart og da trenger jeg ei kake til kaffen. Takk for oppskrift og fin blogg! Fortsatt god sommet ønskes fra Inger!

    • Reply Mat På Bordet 7. august 2017

      Hei Inger!
      ja ikke sant – det trenger ikke BARE være posekaker på kakebordet.
      Håper du fikk fin sommer omsider!!

  • Reply Tor Indrebø 22. april 2017

    Hei Ina
    Skal smøret smeltes flytende eller bare være fast men mykt?

    • Reply Mat På Bordet 26. april 2017

      Hei Tor
      Smøret skal ikke smeltes. Ta den gjerne ut av kjøleskapet en liten stund før du skal bruke den slik at den er litt myk.

  • Reply Janne 4. februar 2017

    Hei:) Nå har jeg akkurat laget kanelkaken din. Hvordan er det best og oppbevare denne over natten?

    • Reply Mat På Bordet 6. februar 2017

      Hei Janne

      Kakeboks er alltid lurt 🙂

  • Reply Maria 22. november 2016

    For meg ser det ut til at den forma er en del større enn 20×30? Tror jeg burde laget dobbelt deig.. men nydelig kake 🙂

    • Reply Mat På Bordet 29. november 2016

      For å være helt nøyaktig Maria, måler den 22×32 cm – jeg rundet litt nedover 🙂

  • Reply Eli 21. november 2016

    Hvilken type vaniljeekstrakt brukes?

    • Reply Mat På Bordet 29. november 2016

      Jeg har bare sett en type vaniljeekstrakt til salgs i Norge – mener du produsent Eli?

  • Reply Hedda 9. november 2016

    Kan jeg lage deigen klar idag for så å steke den i morgen..?

    • Reply Mat På Bordet 13. november 2016

      hei Hedda

      Jeg hadde ikke gjort det. Gjør heller alle ingrediensen klare slik at det går kjapt å blande alt sammen dagen du kan bake 🙂

  • Reply Gluten- og melkefri inspirasjon 17. oktober 2016

    Laget en gluten- og melkefri variant av denne i går – magisk god!

    • Reply Mat På Bordet 19. oktober 2016

      Herlig! Har linket til oppskriften din på fjes 🙂

  • Reply Nina 13. oktober 2016

    Kjempegod kake! Tilsatte ca 1dl kefir i deigen, det gjorde at den holdt seg saftig i flere dager i kjøleskapet

    • Reply Mat På Bordet 15. oktober 2016

      Så smart Nina!!

  • Reply Ida 25. september 2016

    Kan jeg bytte brunsukker med hvit vanlig sukker?

    • Reply Mat På Bordet 26. september 2016

      Det kan du Ida, smaken blir litt annerledes men fortsatt god 🙂

  • Reply Linda 6. september 2016

    Kan denne stå en dag eller to før den spises, eller blir den fort tørr?

    • Reply Mat På Bordet 7. september 2016

      Ah, det er det evige spørsmålet… Kaken kan godt stå en dag tenker jeg, må du la den stå lengre hadde jeg satt den i frysen. Ikke det at den ikke er god når den er noen dager gammel, men ferskt er best i dette tilfellet Linda.

  • Reply Torhill 15. juni 2016

    Hei. Skal den være ganske flat?

    • Reply Mat På Bordet 16. juni 2016

      Hei Torhill
      ja, det skal den, 4cm høy blir den sånn circa….

  • Reply Marthe 20. april 2016

    Fungerer det med eggerstatning i denne oppskriften? Eventuelt anere tips til hva jeg kan bruke som erstatning? 🙂

    • Reply Mat På Bordet 25. april 2016

      hei Marthe
      Jeg har aldri brukt eggerstatnig – du må nesten bare prøve deg frem 🙂

  • Reply Tonje 17. mars 2016

    Hei! Har en formening om at denne også kan bli kjempegod med epleterningerr oppå kanelfyllet,- hva tror du? 🙂

    • Reply Mat På Bordet 24. mars 2016

      Epleterninger høres knall ut Tonje 🙂

  • Reply kari kjøren 8. oktober 2015

    Hvor stor form skal brukes til kanelkaka.

    • Reply Mat På Bordet 8. oktober 2015

      Heisann Kari – det står i oppskriften (helt øverst) – en form på ca 20x30cm 🙂

  • Reply Elisabeth 15. mars 2015

    Denne kaka er knallgod! Har bakt den flere ganger.

    • Reply Ina Johnsen 16. mars 2015

      Det liker jeg å høre Elisabeth 🙂 🙂

  • Reply Jorunn 28. august 2014

    Har allerede laget denne tre ganger i løpet av den siste uka. En klar suksess, med andre ord 🙂

    • Reply Ina Johnsen 28. august 2014

      Wow Jorunn – tre ganger? Håper du ikke har spist alt selv men har vært flink og delt med andre 🙂

  • Reply Kristin 23. august 2014

    Åh, får vann i munnen – ja, når jeg neste gang skal kvinner meg opp til å prøve å bake en kake, MÅ det bare bli denne! Storkoser meg med Eltefritt brød-boken din – må vel investere i den nye også etter hvert. Selv kløner som meg klarer å få til brødene dine! Tusen takk for all inspirasjon, Ina! 🙂

    • Reply Ina Johnsen 28. august 2014

      Hei Kristin
      Å kom igjen Kristin, du klarer det!
      Og kanelkaken er virkelig en god oppskrift å starte med – veldig enkelt.
      Klarer du å bake brød klarer du iallfall å bake maker. Prøv også brownies i boken eltefritt – de er også enkle og vanvittig gode!!
      Og takk for kommentar – hyggelig å høre at du blir inspirert!

  • Reply Lise 22. august 2014

    Denne må prøves i morgen. Så kjempe god ut.

    • Reply Ina Johnsen 23. august 2014

      Herlig Lise – I like! 🙂

  • Reply Jorunn 22. august 2014

    Denne så kjempegod ut! Skal prøves ut i morgen 🙂 Gratulerer også med boka!

    • Reply Ina Johnsen 23. august 2014

      hei Jorunn
      Så bra, elsker å høre at oppskriftene brukes 🙂
      Og takk for gratulasjoner, gleder meg masse å endelig holde den i hendene, veldig spennende 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »