Popcorn er så enkelt å lage selv og like enkelt er det å lage varianter! Sjekk sjokoladepopcornet jeg lagde for litt over et par uker siden om du vil ha en søt variant.
Denne er tilsatt Sriracha saus – en hot saus jeg alltid har i kjøleskapet. Får du ikke kjøpt den i en større matbutikk får du helt sikkert kjøpt det i innvandrerbutikken. Er det helt umulig å oppdrive må du så gjerne prøve med en annen hotsaus – gjerne litt tykkflytende.
For en stor skål spicy popcorn (6-8 personer)
- et par spiseskjeer rapsolje
- 200g upoppet popcorn
- 100g smeltet smør
- 4ss sriracha eller annen hot sauce
- 1 hvitløksfedd, presset
- 1/2 lime
Ha et par spisekjeer rapsolje i en stor kjele med lokk. Ha opp i 3 maiskorn. Når de popper heller du opp i resten av det upoppede popcornet og setter på lokk. Det skal begynne å poppe ganske umiddelbart. Rist gjerne litt under popping. Når det går litt tid mellom poppingen er popcornet ferdig.
Hell det ferdig poppede popcornet i en stor bolle – pass på at du ikke får med deg upoppede kjerner. Bland smør, srirachasaus og hvitløk sammen i en skål og hell det over popcornet. Bland godt.
Ha litt limesaft over like før servering om ønsket.
Ha en superduper helg med futt!
Jeg elsker sterk mat. så dette må virkelig være popcorn for meg..
Takk for denne oppskriften 🙂
Ja, da er disse midt i blinken for den Bettine!!