Sjokolademoussekake med bringebær

Sjokolademoussekake med bringebær

Jeg sier det med en gang – dette er en mektig kake! En sprø bunn dekket av en blanding av bær, sjokoademousse og en frisk kesam/mascarpone krem. Laget i en relativ liten form er den alikevel stor nok til 10-12 porsjoner.

Kaken skal ikke bakes men trenger å stå et døgn kjølig før servering. Begynn med kaken om formiddagen/ tidlig ettermiddag, dagen før du skal servere den

du trenger

til bunnen

  • 100g fingerkjeks*
  • 100g kokesjokolade
  • 25g smør

til sjokoladefyllet

  • 150g kokesjokolade
  • 200g kremfløte

til bringebærfyllet

  •  375g mascarpone
  • 225g vaniljekesam eller yoghurt
  • 75g sukker
  • 200g bringebær

til glasuren

  • 50g kokesjokolade
  • 50g kremfløte
  • 1ss smør

*Savioardi kjeks, samme som du bruker for å lage tiramisu

Lag sjokoladefyllet:

Ha kremfløte og sjokolade i en tykkbunnet gryte. Varm det opp sakte på lav temperatur mens du rører. Ha sjokoladeblandingen i en skål, dekk den til og sett det kjølig 5-6 timer

Lag bunnen:

Knus fingerkjeksene i mindre biter. Legg de i en pose og slå de lett med en rullepinne. Målet er store smuler med litt større biter inn i mellom. Smelt sjokoladen i vannbad sammen med smøret og bland med kjeksene. Dekk bunnen av en lien springform (ca. 20cm) med bakepapir og press kjeks blanding jevnt over bunnen. Sett kjølig.

Lag bringebær fyllet:

Bland mascarpone, kesam og sukker og rør til glatt.

Ta frem kakeformen. Fordel halvparten av bringebærfyllet over bunnen. Fordel bringebær jevnt over kremen. Rør sjokoladekremen lett og fordel den skjevis her og der over bringebærene. Fordel også mascarponekremen skjevis. Bruk en kniv for å få en jevn overflate. Dekk kaken til og sett den kjølig over natten.

Lag glasuren. Ha kremfløte, sjokolade og smør i en tykkbunnet gryte og varm forsiktig opp mens du rører. Ta av varmen og la det avkjøle en halvtimes tid.

Løsne kaken fra sidene av springformen med kniv og ta den forsiktig ut av formen. Sett den på et kakefat og hell sjokoladeglasuren på toppen. Fordel med kniv – det gjør ingenting om det renner litt nedover sidene.

Server! Gjerne noen  ekstra bringebær.

Kan oppbevares i kjøleskapet et par dagers tid.

Innlegget ble først publisert i mars 2012.

Kommentarer

  1. Reply Mat på Bordet 5. mars 2012

    Takk, takk mine damer!Og ja, Karoline, det ble ingen dum erstatning 🙂

  2. Reply Caroline 5. mars 2012

    Mmmm….ingen dum «erstatning» av sjokoladekaken du egentlig hadde lyst å lage. Den ser skikkelig god ut!

  3. Reply ninabakke 5. mars 2012

    Lekker kake 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »