Clafoutis med moreller

clafoutis med moreller

Du fikk kanskje med deg oppskriften på clafoutis med aprikoser forleden uke? Vel, her er en til. Samme prinsipp men samtidig litt annerledes. Hvilken som er bedre er vanskelig å si, begge to er digg! Og best av alt, de er superenkle å lage.

Det du bruker mest tid på er å fjerne sten fra morellene, men har du en sånn morell-sten-fjerner (som apropos også funker fint på oliven) er jobben en lek. Jeg kjøpte min på Jernia for noen år siden og bruker den masse (i morell-sesongen vel og merke).

Deigen er rett og slett en form for pannekakedeig som helles over bærene. Det hele settes i ovnen, stekes en 40 minutters tid og skal helst serveres lunkent med en klatt is på toppen. Vaniljeis funker helt supert, vanilje-yoghurtis er også strålende.

for en kake som holder for ca.8  personer trenger du

ingredienser
  • en kilo moreller
  • 100g smeltet smør
  • 100 g sukker
  • 200g hvetemel
  • 3 egg
  • 4 dl melk
fremgangsmåte

ovn temp 200C

Fjern sten fra morellene.

clafoutis med moreller

Smør en form med noe av det smeltede smøret. Bland så resten av ingrediensene sammen til en glatt deig (ingen klumper i deigen takk..)clafoutis med moreller

Hell deigen over morellene og sett det hele i forvarmet ovn. Stek i 30-40 minutter til kaken er gjennomstekt (en kakepinne skal komme ut rent).

clafoutis med morellerKaken kan pyntes med noen hakkede pistasjnøtter og/eller en dryss med melis. Server lunkent med is til.

Kommentarer

  • Reply Erika 29. juli 2015

    Er det rosiner bland morellene på bilden? Noe å anbefale?

    • Reply Mat På Bordet 29. juli 2015

      Hei Erika! Nei det er tørkede kirsebær – glemte kanskje å nevne det i innlegget 🙂 Tørkede kirsebær kan anbefales! Litt usikker på rosiner…

  • Reply Julie 29. juli 2015

    Det ser SÅ godt ut, Ina! Tror jeg må prøve meg på en gluten- og melkefri variant, jeg..

    • Reply Mat På Bordet 29. juli 2015

      Glutenfritt går sikkert kjempebra Julie. Det er jo i prinsipp bare en pannekakedeig….:)

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »