Bringebæroppskrifter

Det er fortsatt mulig å plukke eller kjøpe norske bringebær men sesongen varer ikke evig! Skynd deg derfor slik at du kan nyte de nå mens de er på sitt beste og lag noe godt med de som du kan nyte utover året.

Her er noen bringebæroppskrifter til deg:

bringebæroppskrifter

Bak med bringebær

Snurrer med bringebær og sjokolade er, ja, hva skal jeg si, bare helt UTROLIG godt.

Bringebærpai – jada, dette må du bare lage! En god ostekrem gjemmer seg under bærene, jeg sier ikke mer…

Sjokolade og bringebær er en uslåelig kombinajson, så ja, brownies med bringebær må også med i denne oversikten.

bringebæroppskrifter

 

Spis bringebær til frokost

Lag kjøleskapsgrøt med bringebær og kokos – en fantastisk start på morgenen.

Lag clafoutis med bringebær – i prinsipp bringebær bakt i en pannekakedeig.  Alle vil elske deg!

Arme riddere er kjempegodt med bringebær servert på si – gjør det enkelt og forbered alt kvelden før med denne oppskriften.

bringebæroppskrifter

Sylt

Lag en noe uvanlig syltetøy – bringebærsyltetøy med sjokolade,

eller lag dronningsyltetøy – en kombinasjon av de to beste bærene i verden – blåbær og bringebær!

Og for all del, lag bringebæreddik! Jeg bruker den hele året rundt i salater, dressinger, å runde av sauser, til ost, på is, osv. Du bruker den i prinsipp som du gjør med en balsamicosirup – bare bringebæreddiken er så mye bedre!

 

Så ta vare på sesongen – spis bringebær nå og lag noe som du kan nyte senere i år. Det er så kjekt med en smak av sommer midt på vinteren!

 

Skulle du mot formodning ikke funnet noe her som fristet, har jeg fortsatt noen flere bringebæroppskrifter på lur:

Sjokolademoussekake med bringebær

Bringebærsmoothies og ispinner

Iskake med marengs og bringebær

Ostekake med bringebærlokk

bringebæroppskrifter

Kommentarer

  1. Reply Ragnhild 17. september 2015

    Hei! Første gangen eg prøvde meg på bringebæreddik og lurte litt på om eg fikk det til rett. Etter eg hadde kokt det i 10 minutter var bringebæreddiken fått konsistensen til sirup. Er det rett, eller har det blitt litt feil en eller annen plass?

    • Reply Mat På Bordet 17. september 2015

      Hei Ragnihild
      Ja, det skal være sirupsaktig, men fortsatt flytende.
      Du kan sammenligne med crema di balsamico – se – hvis du kjenner til den 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »