TERIYAKILAKS MED GRØNNKÅL, BROKKOLI OG AVOKADO

TERIYAKILAKS MED GRØNNKÅL, BROKKOLI OG AVOKADO

Jeg simpelthen elsker å spise middag ut av en skål. Jeg liker konseptet å begynne med en base med nudler, ris, quinoa eller lignende, gjerne allerede smaksatt med en saus og litt grønnsaker og så toppe det hele med alt mulig annet godt. Sjekk for eksempel denne nudelretten jeg lagde i sommer.

I dette tilfellet består basen av basmatiris og grønnkål toppet med laks penslet med teriyakisaus, ovnsbakt brokkoli og deilig myk avokado. Strø litt vårløk og ristet sesamfrø på toppen av det hele og du har en vidunderlig skål med mat i hendene dine.

Du stusser kanskje over avokadoen her, men ha den med. Det er noe vanvittig deilig med den litt kremete konsistensen og den sarte smaken opp mot alle de andre ingrediensene som gjør den nesten uunnværlig.

Teriyakilaks med grønnkål, brokkoli og avokado, 4 porsjoner

ingredienser
  • ca. 800g ben- og skinnfri laks
  • 100g grønnkål, skjært i strimler
  • ca. 300g basmatiris (gjerne fullkorn)
  • en brokkoli, toppen delt i mindre buketter, stilken skrelt og skjært i tynne skiver
Teriyakisaus*
  • 250 ml soyasaus
  • 4 ss riseddik (kan erstattes med limesaft)
  • 1 ss sesamolje
  • 150g brun sukker
  • 1 ss honning
  • 1 ts malt ingefær
  • 1 hvitløksfedd, finrevet
Tilbehør
  • ristet sesamfrø
  • vårløk
  • en avokado, delt i båter
fremgangsmåte

*du kan selvsagt kjøpe ferdig teriyakisaus om du ikke vil lage din egen…

ovn temp 200C

Lag teriyakisaus. Bland alle sausingrediensene sammen i en kjele og la det koke opp under omrøring. Kok det noen minutter til det tykner noe – den skal være litt sirupsaktig. La sausen avkjøle.

Kok opp ris, gjerne i litt buljong. Når risen er ferdigkokt rører du inn grønnkål, setter på lokket og lar det trekke videre.

Skjær laksen i mindre biter og pensle med teriyakisaus.

Fordel brokkoli på et stekebrett og ha over litt sesamolje.

Sett laks og brokkoli i ovnen samtidig og stek i 3-5 minutter.

Fordel ris med grønnkål i skåler og topp med litt ovvnsbakt brokkoli, teriyaki laks og avokado. Strø med sesamfrø og vårløk.

Server resten av teriyakisausen ved siden av.

Spis med pinner, da smaker det best. God middag!

TERIYAKILAKS MED GRØNNKÅL, BROKKOLI OG AVOKADO

Kommentarer

  • Reply Niko 16. januar 2023

    Mmm, dette var skikkelig, skikkelig godt!

  • Reply Rikki Tidemand 22. juli 2019

    Hei – skal lage laksen med teriyaki saus, kan jeg erstatte risen med quinoasalat i bunnen – dette skal da være til lunch – og tenker den litt lettere. Mvh Rikki

    • Reply Mat På Bordet 26. juli 2019

      Hei Rikki!
      Ja, quinoa hadde passet helt supert!!
      Håper det smaker!
      ina 🙂

  • Reply Mari 27. mai 2019

    Hei, har forsøkt meg på å lage teriyakisausen. Den har nå kokt i 15min, og det er ikke antydning til at den skal tykne. Hva gjør jeg feil?

    • Reply Mat På Bordet 27. mai 2019

      Hei Mari
      Sausen trenger ikke bli så veldig tykk, bare litt sirupsaktig.
      Om det ikke skjer kan du tilsette litt maisenna rørt ut i litt vann. Vær forsiktig, det kan fort bli for tykt om du tilsetter for mye.
      Lykke til!
      ina:)

  • Reply Ingrid Johnsen 4. september 2017

    Ser godt ut! Mulig jeg er treg, men hvor lenge skal det trekke etter at man har hatt kålen oppi risen?

    • Reply Mat På Bordet 17. september 2017

      Hei Ingrid
      Du lar det trekke så lenge det tar deg å gjøre ferdig resten av retten 🙂 Lykke til!

  • Reply Gunn 21. juni 2017

    Fantastisk godt! Byttet ut basmati med Superris fra Bare Bra (fullkornsris med quinoa, bokhvete og sortøyebønner). Absolutt en bryllupsmiddag for 2 verdig! Den skal garantert lages flere ganger! Takk <3

    • Reply Mat På Bordet 21. juni 2017

      Høres godt ut Gunn!
      Så koselig at du valgte dette som bryllupsmiddag ❤️

  • Reply Celine 8. november 2016

    Utrolig godt med mango til og!!

    • Reply Mat På Bordet 12. november 2016

      Oooo nam, ja Celine!!!

  • Reply Britt 27. oktober 2016

    Rask mat som alle likte. Å blande grønnsaker i kokt ris er en flott måte å gjøre måltidet både sunnere og bedre. Vi var mange, oppskriften ble multiplisert, og stekebrettet ble fylt opp av laksen. Vi dampet derfor brokkolien ved siden av. Kjempegodt – inngår herved blant favorittene.

    • Reply Mat På Bordet 28. oktober 2016

      Hei Britt!
      Hurra!!! <3

  • Reply Ninni Sandvik 24. april 2016

    Utrolig godt! Har spist det tre dager på rad nå jeg

    • Reply Mat På Bordet 25. april 2016

      Ha, ha så bra Ninni.
      Bra valg av oppskrift når du først skulle spise det samme 3 dager på rad

  • Reply Ingela 14. januar 2016

    Veldig godt og så lettvint. Hele familien likte dette, også barna på 5 og 7 🙂 Den siste tiden har vi laget mange av dine oppskrifter og alt er helt topp! Du er helt klart vår største mat-inspirasjonskilde for tiden.

  • Reply siv iren 27. september 2015

    Akkurat det vi trengte i dag! Veldig god oppskrift som vi garantert lager igjen.

    • Reply Mat På Bordet 28. september 2015

      Så bra – det var hyggelig å høre Siv Iren 🙂

  • Reply Hilde Mathilde 26. september 2015

    Helt nydelig! Så mange gode smaker! Hadde laksen og brokkolien et par min. lenger i ovnen, men det er jo smak og behag 🙂 Ble en herlig lørdagsmiddag vi kommer til å lage igjen mange ganger!

    • Reply Mat På Bordet 27. september 2015

      Så hyggelig å høre at det smakte Hilde 🙂

  • Reply Christine 21. september 2015

    Nam. Stor suksess ved middagsbordet idag. Helt topp med en enkel fiskeoppskrift. Vi presset litt limesaft over til slutt.

    • Reply Mat På Bordet 22. september 2015

      Herlig Christine!
      Og strålende idé med limesaft!!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »