Blomkålsuppe

blomkålsuppe

 

Blomkålsuppe, enkelt og greit. Ikke noe dill dall, ok, bare litt.. Men bare gode rene smaker av grønnsaker – og bacon.

Bacon er selvsagt valgfritt. Lag gjerne en vegetarvariant uten bacon og ved å bytte ut kyllingkraft med grønnsakskraft.

Et tips til, om du vil virkelig ha silkeglatt suppe kjører du den glatt med stavmikseren (eller i food processoren) og heller den så gjennom en sil. Da får du restaurant standard på suppen din!

Blomkålsuppe

ingredienser
  • ca. 150g bacon (en pakke)
  • litt olivenolje
  • ca. 1 ss smør
  • 1 løk, finhakket
  • 3 hvitløksfedd, finhakket
  • 3 gulrøtter, grovhakket
  • 2 blomkålhoder, grovhakket
  • 1 l kyllingkraft*
  • 250ml melk
  • salt, pepper
  • finhakket persille til pynt
fremgangsmåte

*har du ikke kraft kan du bruke buljong

Stek bacon sprøtt i litt olivenolje i samme gryte som du skal koke suppen i. Ha bacon over på en tallerken.

Ha smør opp i gryta og stek løk og hvitløk til møre. De skal ikke ha farge, så pass på varmen. Ha opp i gulrøtter og blomkål og stek til gjennomvarmt. Fisk ut et par biter av blomklen for å pynte suppen med. Sett de til side sammen med baconet.

Hell opp i kyllingkraft og melk og kok opp suppen. La det småkoke en 20 minutters tid eller til grønnsakene er møre.

Kjør suppen glatt med en stavmikser eller bruk en food processor. Smak til med salt og pepper.

Server suppen i skåler pyntet med bacon- og blomkålbiter. Strø litt persille og kvern litt pepper på toppen.

Blomkålsuppe

Du vil kanskje også like:

BlomkålOvnsbakt blomkål

BlomkålsuppeIndisk inspirert blomkålsuppe

Blomkålpai med løkBlomkålpai med løk

Kommentarer

  • Reply tine 22. mars 2016

    Den skal lages i løpet av påska. Men en ting jeg lurer på: hvorfor skal alle kokke-suppene kjøres i mikser? Det beste med blomkålsuppe er jo blomkål bitene.

    • Reply Mat På Bordet 24. mars 2016

      Hei Tine

      Ja, det kan du spørre. Jeg foretrekker å kjøre denne suppen glatt med det er selvsagt helt opp til en hver 🙂

  • Reply Gerd Elisabeth 21. mars 2016

    Kan denne gjøres melkefri?

    • Reply Mat På Bordet 24. mars 2016

      Hei Gerd Elisabeth

      Det burde i utgangspunktet ikke være noe problem. Jeg har ikke prøvd det selv, men kanskje du kunne erstatte melken med soyamelk?

  • Reply Cynthia 18. januar 2016

    Nydelig! Serverte den i dag i vegetarisk variant med grovere variant eltefritt brød og jeg må bare si at det blir laget mange ganger i fremtiden! Deilig og sunt, hva mer kan man ønske?

  • Reply Ingrid E 17. januar 2016

    Åh, for en god suppe det var! Serverte denne i dag, med gulrotrundstykker til. Stor suksess 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »