ANNONSE

Spicy gulrotsuppe med kokosmelk

Spicy gulrotsuppe med kokosmelk

Har du prøvd brokkolisuppen med en vri?

Vel, jeg gjør litt samme vri her, bare med gulrøtter. Rød curry paste gir suppen litt futt, kokosmelk runder av smaken. Synes du den blir litt tykk er det bare å spe på med med litt vann. For min del liker jeg at den er litt tjukk, innbiller meg at det metter mer (men det er jo selvsagt bare i hodet mitt..).

Kjapt går dette også. Litt steking og så skal suppen koke til gulrøttene er møre. Jeg liker å bruke stavmikser for å kjøre suppen glatt, det blir så mye mer oppvask om jeg skal bruke foodprosessoren. Vær tålmodig når du bruker stavmikseren, det kan hende du må stå noen minutter for å få suppen så glatt som du ønsker.

Spicy gulrotsuppe med kokosmelk

  • 1 løk, finhakket
  • 3 hvitløksfedd, finhakket
  • 2 ts thai red curry paste
  • 1 kg gulrøtter, vasket og skjært i like store biter
  • en boks à 400g hakkede tomater
  • en boks à 400g kokosmelk
  • 5 dl kylling- eller grønnsakskraft
  • olje til steking, salt

Stek løk og hvitløk i litt olje. Tilsett currypaste og stek noen minutter videre.

Ha opp i gulrøtter, hakkede tomater, kokosmelk og kyllingkraft. La suppen koke opp. Sett på lokk og la suppen koke til gulrøttene er møre. Hvor lang tid dette tar er avhengig av størrelsen på gulrøttene men regn med 15-30 minutter.

Kjør suppen glatt med en stavmikser.

Server suppen med garnityr av strimlet gulrøtter, frisk koriander og chiafrø.

Naan brød smaker også god til!

Spicy gulrotsuppe med kokosmelk

Kommentarer

  1. Reply Ukens oppskrifter - Mat Pa Bordet 9. mars 2017

    […] Spicy gulrotsuppe med kokosmelk – en fin og fargerik måte å starte uken på. […]

  2. Reply Kristin 26. februar 2017

    Åh, så lekre bilder av en suppe som bare frister voldsomt! Satt akkurat og skrev opp ukens middager, gultorsuppe stod på listen, så sjekket jeg Instagram, og der hadde du lagt ut denne Gleder meg til å få prøvd denne også, tusen takk!

  3. Reply Mariann 21. september 2016

    Hei, nydelig suppe!
    Supplerte med litt ingefær og kikerter, samt en skvis appelsin. Kjempegodt

    • Reply Mat På Bordet 24. september 2016

      Så bra Mariann! Mmm, må prøve med kikerter neste gang jeg og.

  4. Reply Marianne 11. august 2016

    Denne suppen var bare fantastisk nydelig:-) Takk for oppskrift!

    • Reply Mat På Bordet 16. august 2016

      Så hyggelig å høre Marianne – jeg har alltid bare fått positive tilbakemeldinger på suppa, og er også en av mine favoritter 🙂

  5. Reply Merete 26. april 2016

    Det er nok ikke bare i hodet ditt, tykk suppe metter i hvert fall lengre enn tynn suppe fordi den holdes lengre i magesekken 😉
    Se f.eks. denne artikkelen: http://www.nrk.no/viten/slank-med-suppe-1.6966933

    Suppa høres forresten utrolig god ut, så den skal jeg prøve meg på en dag! 🙂

    • Reply Mat På Bordet 27. april 2016

      Takk for lenken Merete 🙂
      Og ja, du får prøve suppen en dag!

  6. Reply Britt 25. april 2016

    Kjempegod suppe – og lettvint! Takk for flott oppskrift!

    • Reply Mat På Bordet 27. april 2016

      å godt å høre Britt – takk for tilbakemelding! 🙂

  7. Reply jenny 30. mars 2016

    Laget denne i dag til middag, og fikk masse skrøyt av familien! Veldig god suppe. Hadde også oppi en pakke ris for å gjøre suppen litt mer mettende, og dette funket bra

    • Reply Mat På Bordet 3. april 2016

      Hei Jenny
      Å så bra! Lurt å servere med litt ris for å gjøre det mer mettende. Du kunne også servere noen ostesmørbrød til for eksempel, eller noen hvitløkssnurrer 🙂

  8. Reply Ann Kristin 31. januar 2016

    Hei. Den suppen ser nydelig ut! Men til hvor mange personer er den til?

    • Reply Mat På Bordet 1. februar 2016

      Hei Ann Kristin

      Oppskriften er for 4 pers 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »