Spicy gulrotsuppe med kokosmelk

Spicy gulrotsuppe med kokosmelk

Har du prøvd brokkolisuppen med en vri?

Vel, jeg gjør litt samme vri her, bare med gulrøtter. Rød curry paste gir suppen litt futt, kokosmelk runder av smaken. Synes du den blir litt tykk er det bare å spe på med med litt vann. For min del liker jeg at den er litt tjukk, innbiller meg at det metter mer (men det er jo selvsagt bare i hodet mitt..).

Kjapt går dette også. Litt steking og så skal suppen koke til gulrøttene er møre. Jeg liker å bruke stavmikser for å kjøre suppen glatt, det blir så mye mer oppvask om jeg skal bruke foodprosessoren. Vær tålmodig når du bruker stavmikseren, det kan hende du må stå noen minutter for å få suppen så glatt som du ønsker.

Spicy gulrotsuppe med kokosmelk

ingredienser
  • 1 løk, finhakket
  • 3 hvitløksfedd, finhakket
  • 2 ts thai red curry paste
  • 1 kg gulrøtter, vasket og skjært i like store biter
  • en boks à 400g hakkede tomater
  • en boks à 400g kokosmelk
  • 5 dl kylling- eller grønnsakskraft
  • olje til steking, salt
fremgangsmåte

Stek løk og hvitløk i litt olje. Tilsett currypaste og stek noen minutter videre.

Ha opp i gulrøtter, hakkede tomater, kokosmelk og kyllingkraft. La suppen koke opp. Sett på lokk og la suppen koke til gulrøttene er møre. Hvor lang tid dette tar er avhengig av størrelsen på gulrøttene men regn med 15-30 minutter.

Kjør suppen glatt med en stavmikser.

Server suppen med garnityr av strimlet gulrøtter, frisk koriander og chiafrø.

Naan brød smaker også god til!

Spicy gulrotsuppe med kokosmelk

Kommentarer

  • Reply Aslaug 27. februar 2023

    Nydelig suppe!
    Jeg utvidet oppskriften med en boks røde linser og det ble veldig bra. Ble skikkelig mett og fornøyd!

  • Reply Lillian 18. februar 2023

    Hvor mange porsjoner blir det av denne oppskriften (ca)? 🙂

    • Reply Mat På Bordet 23. mars 2023

      Hei Lillian
      Dette blir 4-6 porsjoner 🙂
      hilsen
      ina

  • Reply Kjersti Marie 1. oktober 2022

    Denna!!!

  • Reply Siw 28. august 2022

    Lagd denne til middag idag og den var bare helt nydelig god. Hadde i litt mer red curry paste, fordi jeg virkelig liker ting spicy. Den ble spist med litt chili olje ringlet over og sorte sesamfrø. Denne blir garantert lagd flere ganger!

  • Reply Nina 12. mai 2020

    Denne suppa er blitt en favoritt her hjemme Lettvint og utrolig smakfull. Har oppi mer curry siden vi liker det veldig hot

    • Reply Mat På Bordet 14. mai 2020

      Så utrolig hyggelig å høre Nina!

  • Reply Martine Haueng 18. september 2018

    Hei! Tenkte å prøve meg på denne i dag, men har ikke brukt cury paste før. Ser at du bruker forskjellig type i denne og brokkolisuppen, kan jeg bruke samme, og hvilken er da best å bruke? Gleder meg til å prøve! =)

    • Reply Mat På Bordet 19. september 2018

      Hei Martine
      Du kan gjerne bruke den samme, da vet du hvor mye som skal til for å få den styrken du ønsker 🙂
      Lykke til!
      hilsen
      ina

  • Reply Inger 8. mars 2018

    Lagde denne i dag, kjempegod

    • Reply Mat På Bordet 1. april 2018

      Så hyggelig å høre at det smakte Inger!
      ina

  • Reply Kristin 26. februar 2017

    Åh, så lekre bilder av en suppe som bare frister voldsomt! Satt akkurat og skrev opp ukens middager, gultorsuppe stod på listen, så sjekket jeg Instagram, og der hadde du lagt ut denne Gleder meg til å få prøvd denne også, tusen takk!

  • Reply Mariann 21. september 2016

    Hei, nydelig suppe!
    Supplerte med litt ingefær og kikerter, samt en skvis appelsin. Kjempegodt

    • Reply Mat På Bordet 24. september 2016

      Så bra Mariann! Mmm, må prøve med kikerter neste gang jeg og.

  • Reply Marianne 11. august 2016

    Denne suppen var bare fantastisk nydelig:-) Takk for oppskrift!

    • Reply Mat På Bordet 16. august 2016

      Så hyggelig å høre Marianne – jeg har alltid bare fått positive tilbakemeldinger på suppa, og er også en av mine favoritter 🙂

  • Reply Merete 26. april 2016

    Det er nok ikke bare i hodet ditt, tykk suppe metter i hvert fall lengre enn tynn suppe fordi den holdes lengre i magesekken 😉
    Se f.eks. denne artikkelen: http://www.nrk.no/viten/slank-med-suppe-1.6966933

    Suppa høres forresten utrolig god ut, så den skal jeg prøve meg på en dag! 🙂

    • Reply Mat På Bordet 27. april 2016

      Takk for lenken Merete 🙂
      Og ja, du får prøve suppen en dag!

  • Reply Britt 25. april 2016

    Kjempegod suppe – og lettvint! Takk for flott oppskrift!

    • Reply Mat På Bordet 27. april 2016

      å godt å høre Britt – takk for tilbakemelding! 🙂

  • Reply jenny 30. mars 2016

    Laget denne i dag til middag, og fikk masse skrøyt av familien! Veldig god suppe. Hadde også oppi en pakke ris for å gjøre suppen litt mer mettende, og dette funket bra

    • Reply Mat På Bordet 3. april 2016

      Hei Jenny
      Å så bra! Lurt å servere med litt ris for å gjøre det mer mettende. Du kunne også servere noen ostesmørbrød til for eksempel, eller noen hvitløkssnurrer 🙂

  • Reply Ann Kristin 31. januar 2016

    Hei. Den suppen ser nydelig ut! Men til hvor mange personer er den til?

    • Reply Mat På Bordet 1. februar 2016

      Hei Ann Kristin

      Oppskriften er for 4 pers 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »