Sennepsdip

Senneps dip

Jeg begynte vel å snakke om senneps dip i forbindelse med pretzels (så du innlegget om pretzels forresten?) Pretzels er nemlig strålende tilbehør til senneps dip. Eller kanskje det er omvendt…

Uansett, når du har ferdig dippet og du har fortsatt deilig sennep dip igjen så er det på brødskiva du skal bruke resten. Tenk deg en deilig brødskiva – en fersk skive eltefritt brød for eksempel – smurt med senneps dip toppet med litt grønt (salatblader, spirer eller urter) og litt deilig skinke. Kanskje en skive med brie og paprika på toppen av det igjen. Eller bytt skinken ut med gravlaks og topp med litt dill. Yepp, det er sant, man lager de beste blingsene med denne dippen!

Så lag senneps dippen. Bruk den som dip og resten til å smøre på blingsene dine.

Og i tilfelle du lurte så er det spinatpesto som står i bakgrunnen i bildet. Den bruker jeg nemlig også på blingser…

Senneps dip

  • 30 g sennepspulver (jeg brukte Coleman’s)
  • 125 ml hvitvinseddik
  • 75 ml vann
  • 3 egg
  • 60 g sukker
  • 1 ts salt

Rør sennepspulver ut i hvitvinseddik og vann (mål 125ml hvitvinseddik og fyll på med vann til du har totalt 200ml væske) i en plast, glass eller keramikk skål.

Pisk inn egg, sukker og salt.

Sett skålen over en gryte med knapt kokende vann. Rør av til (gjerne litt oftere når det begynner å tykne) og fjerne fra varmen når den er tykk som majones (sånn cirka, den blir noe tykkere ved avkjøling). Liker du å jobbe med temperaturer så kan jeg fortelle deg at min sennepsdip hadde en temp. på litt over 80C når den var ferdig.

La dippen avkjøle. Hell over i glass og oppbevar kjølig.

Spis innen en uke.

Lager ca. 5dl senneps dip.

Senneps dip

Her ser du senneps dip servert med pretzels.

Senneps dip

Dippen smaker også godt på Bretzel brötchen

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »