Fylte paprika med tex-mex vri

Fylte paprika med tex-mex vri

Jeg kjøpte for mange paprika.

Jeg hadde lyst å lage en grønnsaksgrateng og handlet paprika før jeg sjekket paprika statusen hjemme.

Så ble det ikke noe av gratengen, det gikk noen dager, jeg sto i butikken igjen og handlet enda flere paprika. For jeg glemte at jeg  a.) hadde paprika allerede OG b.) hadde allerede kjøpt flere. Feriehue altså. Det er den jeg skylder på iallfall.

Jeg hadde altså plutselig 12+ paprika i kjøleskapet. Noe måtte gjøres! Da husket jeg det fine bildet med fylte paprika fra Vidar som skriver bloggen et kjøkken i Istanbul. Og dermed var det fylte paprika det måtte bli.

Jeg har laget en aldri så liten tex mex vri på disse – de kan altså gjerne ersatte tacos på tacokvelden for eksempel. Server de med noe oppskjært avokado, en god tomatsalsa, en klatt rømme,  litt frisk koriander og alt annet du elsker av tilbehør på taco kveldene dine. De gikk ned på høykant her i huset og jeg tenker (uten at jeg har prøvd det selv) at de kan gjerne fryses før de stekes (og før du strør på ost).

Tips – vil du lage en vegetar variant bytter du ut kjøttdeigen med ris.

Fylte paprika med tex-mex vri

ingredienser
  • 8 paprika - gjerne i forskjellige farger
  • 400g karbonadedeig
  • 1 løk finhakket
  • 3 hvitløksfedd finhakket
  • en boks med mais
  • en boks med svarte bønner
  • en boks a 400g hakkede tomater
  • krydder: spisskumin, chilipulver, salt, pepper
  • olje for steking
  • ca. 200g revet ost (bruk gjerne opp rester)
fremgangsmåte

Ovn temp 200º

Skjær 6 paprika i to på langs og fjern frø og hvit hinne. La gjerne stilken stå igjen. Legg de på et stekebrett eller i en ildfastform. Finhakk de to siste paprikaene.

Stek karbonadedeigen i olivenolje på høy varme, den kan gjerne få litt farge. Krydre med 1ts spisskumin, 1/2 ts chilipulver, litt salt og pepper under stekingen.

Slå ned varmen og ha løk i stekepannen. Stek noen minutter til. Tilsett så paprika, bønner og hvitløksfedd. La det steke noen minutter til. Smak gjerne til med litt mer krydder underveis.

Rør inn hakkede tomater og la det koke ned. Smak til med krydder en siste gang.

Bruk en skje og fyll paprikaene med kjøttblandingen.

Fylte paprika med tex-mex vri

Topp med ost – vær gjerne litt generøs, ost er godt!

Fylte paprika med tex-mex vri

Og sett det hele i ovnen. Stek i ca. 20 minutter eller til osten bobler og har fått litt farge.

Mens paprikaene er i ovnen kan du sette frem tilbehøret på bordet – salsa. rømme, avokado, hot sauce, osv.  Server. Be happy♥

Fylte paprika med tex-mex vri

Nam, namm!

Fylte paprika med tex-mex vri

Kommentarer

  • Reply Liv Marit 28. april 2018

    Har forsøkt å lage fylt paprika etter andre oppskrifter, men har alltid vært for tam smak. Skal prøve denne en gang, men lurer på om du opplever at det blir for mye paprika? Den paprikaen som en fyller i skal jo også spises.

    Har vært i Tyrkia og spist slike som ble kalt Dolmades, tror jeg. De ble min favoritt da vi bodde på samme hotell i to uker, og til middag spiste jeg hver dag to stykker… Dette er over 30 år siden, og har forsøkt forgjeves å finne en oppskrift som gikk i den retningen, men alle er for tørre og tamme.
    Da var det grønn paprika som var best, og de var da helt myke. Kan det være at de var kokt, f.eks at det stod kraft oppover dem mens de ble stekt i ovnen med fyllet?

    • Reply Mat På Bordet 1. mai 2018

      Hei Liv Marit
      Jeg synes ikke det blir for mye paprika nei 😉
      At de er for tørre og tamme fikser du lett ved å ha en noe ‘våtere’ fyll (dvs. tilsett mer væske i form av hakkede tomater eller kraft) og om de er tamme så er det viktig å smake på fyllet og ev. tilsette mer krydder.
      Du kan også prøve å dekke til formen mens de steker, det vil garantert gjør de mer saftig.
      Lykke til – håper denne varianten faller i smak!
      ina

  • Reply Bjarte 11. august 2016

    Funker det å ha de på grillen også? 🙂

    • Reply Mat På Bordet 16. august 2016

      Det gjør det vet du Bjarte! Legg de over indirekt varme – altså ingen direkt varme rett under paprikaene og med lokk. Hvor lang tid det vil ta er jeg noe usikker på, løft på lokket innimellom for å sjekke. God idé!!

  • Reply Mari Ann W. Vestøl 10. august 2016

    Syns jeg skimter litt ris i paprikaene og. Skal det med i oppskriften?

    • Reply Mat På Bordet 11. august 2016

      Å du er observant Mari Ann! 🙂 Jeg lagde noen vegetarutgaver for vegetarianeren i huset med ris. Jeg kokte litt for mye ris og derfor resten inn i kjøttblandingen. Det var altså ikke meningen og er derfor ikke med som ingrediens i oppskriften. Men ja, du kan ha ris opp i og enten i tillegg til kjøttet eller å erstatte noe av kjøttet med. 🙂

  • Reply Tone 9. august 2016

    Har du bønnene i kjøttblandingen?

    • Reply Mat På Bordet 9. august 2016

      ja det har jeg Tone – oppskriften er rettet 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »