Deilig gresskarsuppe med hvitløk og kokosmelk

Deilig gresskarsuppe med hvitløk og kokosmelk

En hokkaidogresskar tok følge med meg hjem i går, helt sånn tilfeldig. Ok, ikke helt tilfeldig. Den ropte på meg der den lå i grønnsaksdisken. Vel, nesten. Noe måtte ha skjedd, for den landet i handlekurven før jeg fikk tenkt meg om. Og når den først lå der og var så pen hadde jeg ikke hjerte til å legge den tilbake. Så den ble med hjem.

Min erfaring med gresskar er at de er vanskelig å skrelle. Ideen var derfor å ovnssteke den slik at jeg lett kunne skrape kjøttet fra skallet. Og når først hovedingrediensen skulle en tur innom ovnen ja, da kunne like godt resten av ingrediensene gjøre det også.

Deilig gresskarsuppe med hvitløk og kokosmelk

Det ble derfor en utrolig enkel suppe å lage. Grønnsakene gikk i ovnen for dermed å legges i en stor gryte sammen med litt væske. Alt ble kjørt til en glatt suppe med en stavmikser og smaksatt med litt mer krydder. Det var det hele. Så enkelt!

Prikken over i’en var brønnkarse og ristede gresskarkjerner som jeg strødde på suppen før servering, men ikke stress om ikke du har det. Suppen er fenomenal uten også.

Deilig gresskarsuppe med hvitløk og kokosmelk – 4 -6 porsjoner

  • en hokaiddogresskar på ca. 1.5 kilo
  • 500g gulrøtter
  • en hel hvitløk
  • 2 ss rapsolje
  • 1ts spisskummen
  • salt, pepper
  • en boks á 400g kokosmelk
  • 5 dl grønnsaks- eller kyllingkraft eller buljong

Ovn temp 200°

Deilig gresskarsuppe med hvitløk og kokosmelk

Skjær gresskaren i like store båter og gulrøttene i biter. Skjær litt av toppen av hvitløken.

Pensle gresskaren, gulrøttene og hvitløkene med raspolje og ha de i en ildfastform Strø spisskummen over grønnsakene og kvern litt salt og pepper over de samtidig. Sett i forvarmet ovn og stek til grønnsakene er møre, ca. 40 minutter.

Skrap gresskarkjøttet fra skallet – det er lettere å gjøre dette om du lar de avkjøle litt først. Press hvitløken ut av skallet og ha alt opp i en gryte.

Hell kokosmelken og kraften/buljongen i gryta. Bruk en stavmikser for å kjøre alt så glatt som du ønsker. Synes du suppen blir for tykk kan du ha opp i mer kraft/buljong eller vann. Varm opp suppen og smak til med salt.

Deilig gresskarsuppe med hvitløk og kokosmelk

Pynt med brønnkarse (eller andre urter) og ristede gresskarkjerner.

For å riste gresskarkjerner har du de opp i en tørr panne eller gryte. Når de begynner å ‘poppe’ og få litt farge er de ferdige.

Deilig gresskarsuppe med hvitløk og kokosmelk

Og ja, denne suppen er så god som den ser ut som ♥

Kommentarer

  1. Reply eli ottesen 25. oktober 2016

    Denne var veldig god 🙂
    Jeg hadde også en rød chili, en rødløk og en bit ingefær sammen med resten av grønnsakene.e

    • Reply Mat På Bordet 25. oktober 2016

      Så bra Eli! Liker at du lager oppskriften om til din egen 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »