ENKEL MANDELKONFEKT MED HAVSALT

enkel mandelkonfekt med havsalt

Har du lyst å lage noe utrolig godt, enkelt og ikke så aller verst på sunnhetskalaen? Da må du lage enkel mandelkonfekt med havsalt.

Tre ingredienser er alt du trenger og på 15-20 minutter, alt ettersom hvor effektiv du jobber, har du konfekten ferdig. La den stivne en times tid (eller raskere i kjøleskapet) og du kan pakke inn konfekten i cellofanposer klart til å gi bort eller du kan beholde alt for deg selv.

Lag gjerne en rocky road variant om du vil der du i tillegg til mandler også blander inn rosiner og mini marshmallows for eksempel.

Eller bruk andre type nøtter gjerne med eller uten tørket frukt. Lek gjerne også med type sjokolade! Mørk sjokolade synes jeg er best, men prøv gjerne med melkesjokolade eller hvit sjokolade.

Det eneste du skal passe på er at du smelter sjokoladen riktig – sakte, over vannbad – ikke la sjokoladen din bli for varm under smelting. Les gjerne mer om sjokoladesmelting her hos Hobbykokken. 

enkel mandelkonfekt med havsalt
Enkel mandelkonfekt med havsalt – ca. 16 pletter
  • 250g mandler
  • 200g mørk sjokolade
  • havsalt

Rist mandlene. Ha de på et brett og sett de 10 minutter i  forvarmet ovn (180°). Ta de ut og la de avkjøle.

enkel mandelkonfekt med havsalt

Smelt sjokoladen over vannbad.

enkel mandelkonfekt med havsalt

Ha mandlene i den smeltede sjokoladen

enkel mandelkonfekt med havsalt

og bland godt sammen. Pass på at alle mandlene blir dekket i sjokolade.

enkel mandelkonfekt med havsalt

Bruk to skjeer for å lage pletter og legg de på et brett dekket med bakepapir.

enkel mandelkonfekt med havsalt

Skrap ut resten av sjokoladen av bollen og fordel over pletter som kunne trenge litt ekstra og strø med havsalt.

enkel mandelkonfekt med havsalt

La mandelkonfekten stivne. Oppbevar i tett kakeboks og gjerne kjølig om du liker best kald sjokolade som jeg gjør ♥

enkel mandelkonfekt med havsalt

Lyst å lage mer snadder til jul? Sjekk ut alle de fine oppskriftene i julekalenderen!

Kommentarer

  • Reply SOFIE 28. desember 2021

    Spennende oppskrift, men forfatteren må lære seg forskjellen på bruken av «de» og «dem».

  • Reply kaja 11. desember 2018

    Kan jeg pakke inn i cellofan poser?

    • Reply Mat På Bordet 14. desember 2018

      Hei Kaja!
      Ja, det kan du gjerne!
      hilsen ina

  • Reply Marte 25. november 2018

    Hva er holdbarheten på disse? Kan de lages nå hvis de skal gis bort til jul?

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »