ANNONSE

Eltefrie hvitløkssnurrer med ost

Eltefrie hvitløkssnurrer med ost

Det er tid å bake igjen – er du klar for eltefrie hvitløkssnurrer med ost?

Håper det altså! Ikke bare er det fenomenalt gode, de er også halvgrove. Yup, litt kruskakli gjør underverker…

Metoden er rett frem om du har laget eltefrie rundstykker før. Deigen røres sammen kvelden før (eller tidlig om morgenen), dekkes til og står til heving på kjøkkenbenken i 12-18 timer. Når deigen er ferdighevet er det bare å sette i gang og lage snurrer.

Min deig var medgjørlig og trengte lite mel når jeg skulle rulle ut deigen til snurrer. Men, det kan variere fra gang til gang. Bruk så lite mel som mulig om den er noe klissete, men nok til at du får til å lage snurrer…

Et lite ord om mozzarella – jeg brukte fersk mozzarella. Jeg kjøper den ofte på salg og oppbevarer den i frysen. Legger du hele posen i kaldt vann tar det bare 20-30 minutter til den er tint. Hell av vannet i posen og riv osten i biter. Om du ikke har eller får tak i fersk mozzarella kan du selvsagt bruke revet mozzarella eller hvilken som helst annen ost for den saks skyld. Bruk gjerne opp osterester om du har det liggende i kjøleskapet.

Eltefrie hvitløkssnurrer med ost

Eltefrie hvitløkssnurrer med ost
  • 500g hvetemel
  • 50g kruskakli
  • 2 ts havsaltflak
  • 1/4 ts tørrgjær
  • 4 dl vann

fyll

  • 3 ss olivenolje
  • 3 fedd hvitløk, finhakket og most
  • 1 ts salt
  • 2 ss finhakket persille
  • 125g mozzarella

Ovn temp 200°

Bland hvetemel med kruskakli, salt og tørrgjær. Hell over vannet og rør deigen sammen med en sleiv. Dekk deigen til og la den hvile på kjøkkenbenken 12-18 timer.

Lag fyllet. Bland olivenolje med hvitløk, salt og persille. Dette kan du også gjøre når du rører deigen sammen, det har bare godt av å stå litt.

Hell deigen over på en lett melet flate. Elt den lett og rull den ut til en firkant på ca. 30x50cm.

Pensle deigen med den smaksatte oljen. Riv osten i mindre biter og strø jevnt utover deigen.

Rull deigen sammen til en pølse og skjær den i 12 jevnstore skiver.

Sett skivene på et stekebrett som du har kledd med bakepapir. Dekk de til og la de hvile en halvtimes tid.

Sett brettet med snurrene i kald ovn og sett temperaturen på 200°. Det tar ca. 30 minutter til snurrene er ferdig, litt avhengig av hvor fort ovnen din kommer opp til temperatur.

Eltefrie hvitløkssnurrer med ost

Hvitløkssnurrene er aller, aller best helt fersk og gjerne fortsatt litt lunkne.

Snurrene kan også fryses om de ikke skal spises med det samme.♥

Kommentarer

  1. Reply Birgitte 22. februar 2017

    Hei!
    Takk for at du deler ditt kjøkken med oss alle 🙂
    Steker du snurene på 200c varmluft eller over/under varme?
    -Birgitte-

    • Reply Mat På Bordet 22. februar 2017

      Hei Birgitte
      Jeg bruker varmluft 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »