Tortellinisuppe

Tortellinisuppe

Tortellinisuppe, eller grønnsakssuppe med tortellini om du vil. Eller kanskje vi skal kalle det for en tomatsuppe med grønnsaker og tortellini? Samma det, du skjønner hva suppen går ut på ikke sant?

Litt løk og hvitløk stekes, hakkede tomater og kraft/buljong tilsettes og så til slutt litt grønnkål og tortellini.

En enkel oppskrift som du kan følge as is eller bygge på. Du kunne for eksempel bygge på smaksbasen med å steke litt gulrot og stangselleri i tillegg til løken. Du kunne også steke litt bacon, eller pølse om du føler for litt kjøtt i suppen – og ikke lenger ha en vegetarmiddag….

Jeg tilsatt grønnkål, for det var det jeg hadde noe igjen av i kjøleskapet. Spinat er også et godt alternativ.

Og så var det selve tortellinien. Jeg kjøpte fersk tortellini, jeg synes det er best og det er også lett tilgjengelig nå. Tortellini med spinat og ricotta er min favoritt, men det finnes mange varianter å få tak i i butikkene. Ta den du liker best.

Du lurer sikkert på disse deilige snurrene som er avbildet sammen med suppen. Vel, det er eltefrie hvitløkssnurrer med ost og oppskriften finner du her om du ble fristet til å lage de (de kan fryses bare sånn at det er sagt).

Det var det jeg hadde av innledning – her kommer oppskriften!

Tortellinisuppe

Tortellinisuppe – 3-4 porsjoner
  • en gul løk, finhakket eller i tynne skiver
  • en hvitløksfedd, finhakket
  • 1 boks, 400g, hakkede tomater
  • 7dl grønnsakskraft eller – buljong
  • en dæsj worcestersaus
  • ca. 100g grønnkål, grovhakket
  • 1 pakke á 250g tortellini
  • salt, pepper
  • parmesanost

Tortellinisuppe

Stek løken i litt olje til den er myk. Ikke ha for høy temperatur, den skal ikke brunes. Ha opp i hvitløken og stek noen minutter til. Hell opp i hakkede tomater og kraft/buljong. Hvis du liker å ha en glatt suppe kan du kjøre de hakkede tomatene glatt med en stavmikser før du heller de opp i gryta.

La suppen koke opp. Ha opp i en dæsj med worcestersaus og smak til med litt salt og pepper.

Ha opp i kål og tortellini og la suppen småkoke i 2-3 minutter.

Server suppen omgående med revet parmesanost, nykvernet pepper og hvitløkssnurrer.

Tortellinisuppe

Om ikke du skal spise med det samme suppen er ferdig, men har lyst å forberede middagen kan du lage suppen frem til du skal ha opp i kålen og tortellinien. Varm opp suppen og ha disse opp i 2-3 minutter før du skal servere.

Kommentarer

  1. Reply Ingrid E 22. februar 2017

    Fant tortellini på tilbud idag, og tenkte jeg skulle prøve denne 🙂 Brukte pølse og spinat i. Så himla godt!

  2. Reply Kristin 21. februar 2017

    Åh, nam, nam Dette ser utrolig fristende, godt – og ikke minst enkelt ut, og raskt laget også! Denne skal lagres og lages ganske så snart, tusen takk for denne oppskriften!

    • Reply Mat På Bordet 22. februar 2017

      Så bra at oppskriften falt i smak Kristin 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »