Gratinerte enchiladas med kylling

Gratinerte enchiladas med kylling

Mmm ja, vi har snakket om enchiladas på bloggen tidligere – sjekk denne deilige enchilada oppskriften. Men denne oppskriften er enda bedre (er det lov egentlig, å foretrekke en oppskrift frem for en annen? ) og jeg har gledet med til å dele den med dere.

Selv om dette er et litt langt innlegg (mange ingredienser og bilder) er dette en enklere oppskrift enn den forrige.  Eller dvs, begge oppskriftene er enkle, det som er enklere her er hvordan retten blir satt sammen.

Istedenfor at hver tortilla fylles og rulles for så å legges i formen, settes dette sammen som en lasagne, altså lag på lag.

Det er ikke mye du må lage her, bare enchilada sausen som er noe annerledes og tørr jeg si litt rundere i smaken enn det som er angitt i den forrige enchilada oppskriften.

Mens du lager enchilada sausen koker eller steker du kyllingbrystet ( om ikke du har kyllingrester liggende) og gjør alle ingredienser klare. Så vips, er det bare snakk om å sette det hele sammen. Lag på lag, akkurat som en lasagne.

Det smaker uendelig godt og kan ‘pimpes’ med diverse tilbehør. Du kan også lage den på forhånd (akkurat som lasagne), oppbevare den kjølig og sette den i ovnen 40 minutter før du har tenkt å spise.

Her ser du det du trenger. Ja, og en form selvfølgelig. Oppskriften følger under bildet.

Gratinerte enchiladas med kylling

Gratinerte enchiladas med kylling

Enchildasaus

  • 2 ss rapsolje eller lignende
  • 2 ss hvetemel
  • 4 ss chilipulver
  • 1/2 ts hvitløkspulver
  • 1 ts salt
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts oregano
  • 1 boks á 400g hakkede tomater
  • 2-3 dl kyllingbuljong

og

  • ca. 500g kyllingbryst, kokt eller stekt
  • en pakke fullkornstortillas (8 stk)
  • ca. 50 babyspinat
  • en liten boks mais
  • en boks à 400g svarte bønner
  • 200g revet ost gjerne en blanding av mozzarella og cheddar

tilbehør

  • avokado i terninger
  • tomater i biter
  • vårløk i fine skiver
  • frisk koriander
  • lime båter
  • hot sauce
  • rømme
  • ekstra enchiladasaus

Ovn temp 200°

Lag enchiladasausen.

Varm opp rapsolje i en gryte og stek hvetemel, chilipulver, hvitløkspulver, salt, spisskummen og oregano i noen minutter. Du skal kunne lukte krydderne mens de steker. Rør inn hakkede tomater og buljong. La det koke opp, skru ned varmen og la det småkoke et kvarters tid mens du forbereder resten av ingrediensene.

Riv kyllingkjøttet i biter. Skjær tortillas i fire. Åpne opp boksene med mais og bønner, hell ut væsken og skyll de lett i kaldt vann. Sett til side.

Ta sausen av varmen.

Finn frem en ildfastform – min måler 20 x 25 cm og er 7 cm høy.

Gratinerte enchiladas med kylling

Begynn med enchildasausen. Dekk bunnen med den og topp med tortilla’s.

Gratinerte enchiladas med kylling

Strø et lag med spinat og kylling på toppen. Og så bønner og mais.

Gratinerte enchiladas med kylling

Strø litt ost over det hele og hell over mer enchiladasaus.

Gratinerte enchiladas med kylling

Fortsett med å bygge lag til du har nådd toppen eller du har brukt opp alle ingrediensene. Avslutt med ost og dekk formen med aluminiumsfolie.

Om du lager gratinerte enchiladas i forkant kan du sette formen i kjøleskapet til du er klar for å steke den. Sett formen i forvarmet ovn og stek i 30-40 minutter. Den er ferdig når sausen bobler opp mot siden.

Ta av folien og strø gjerne litt ekstra ost på toppen før du setter formen i ovnen igjen og steker i 5-10 minutter til, til osten bobler og har fått litt farge.

Som med lasagne kan gratinerte enchiladas gjerne stå og kjøle seg en 10 minutters tid før servering. Den er varm nok da og…..

Gratinerte enchiladas med kylling

Server med tilbehør. Håper det smaker!!

Gratinerte enchiladas med kylling

PS. er du opptatt av kyllingvelferd kan du ta en titt på denne tabellen fra dyrevern.no så kan du velge hvilken produsent du ønsker å kjøpe kylling fra.

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »