Sunn banankake med speltmel (uten sukker)

Sunn banankake med speltmel

Jeg vet ikke helt om jeg tørr å skrive banankake ‘uten sukker’ i tittelfeltet. Jeg har gjort det før for en lignende oppskrift og fått påpekt at oppskriften inneholdt sukker. Og det gjør jo denne og – men ikke sukker fra en pose. Her er det den naturlige sødmen fra bananene og en dæsj med honning som gir sødme – bare gode saker altså.

Du kan selvsagt bytte ut honning med sukker – jeg hadde da kanskje tatt brun sukker for smakens sin skyld – en spiseskje eller to bør holde. Smak på deigen, du smaker fort om den er søt nok eller ikke. Og hva er ikke bedre enn å ha en unnskyldning å smake på deigen.

Sunn banankake med speltmel

 

ingredienser
Sunn banankake med speltmel (uten sukker)
  • 3-4 modne bananer (ca. 400g)
  • 150 ml melk
  • 1 egg
  • 50ml rapsolje
  • 50ml honning
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 1 ts havsalt
  • 300g speltmel
  • 2 ts bakepulver
til pynt (alt valgfritt)
  • en banan
  • kokosmasse
  • chiafrø
fremgangsmåte

Ovn temp 180°

Bland bakepulveret med hvetemelet og rør det inn i deigen,

Hell deigen i en brødform som du har kledd med bakepapir.

Skjær en banan (med skallet på, jeg synes det var lettere) i tre på langs. Skrell og legg bananskivene på toppen av kaken. Strø toppen med chiafrø og kokosmasse.

Sett banankaken i forvarmet ovn og stek i 40-50 minutter til en kakepinne kommer ut rent.

Løft kaken forsiktig ut av formen ved hjelp av bakepapiret og la den avkjøle på en rist.

Skjær den supersaftige banankaken i skiver og nyt!

Sunn banankake med speltmel

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »