Crispy løkringer

Løkringer er ikke vanskelige å lage, og denne oppskriften gir deg også noen tips til hvordan du kan lage dem ekstra crispy. De tar riktignok litt tid å forberede, men til gjengjeld trenger du ikke mange – jeg synes det holder med 4-5 lstykker som tilbehør til for eksempel en burger eller annen grillet mat.

Når det er sagt, så klarer de sprø ringene seg helt utmerket på egenhånd, og er den perfekte appetittvekker eller snack – de er rett og slett uimotståelige sammen med noe kaldt å drikke.

Vegetarburgere og løkringer

Frister det ikke med løkringer? Prøv ovnsbakte pommes frites i stedet. Oppskriften finner du her. 

Crispy løkringer

ingredienser
  • 2-3 løk, skåret i tykke ringer
  • 3-4 ss hvetemel
  • 1 egg
  • 50ml melk
  • 5-6 ss griljermel
  • paprika, salt, pepper
  • ca. 5 dl. solsikkeolje eller annen olje til fritering
fremgangsmåte

Ha hvetemel i en dyp skål eller tallerken med kant og bland med paprika, ca. 1 ts salt og litt nykvernet pepper.

Pisk egget sammen med melken og en klype salt i en dyp skål.

Ha griljermel i en dyp skål og krydre med paprika, salt og pepper.

Dypp løkringene i melet, så i egget og til slutt i griljermel.

Vil du ha ekstra sprø løkringer dypper du dem en gang til i egget og så en gang til i griljermelet. Her ser du forskjell på enkel og dobbel panering:

Varm opp oljen i en kjele til ca. 180°. Har du ikke termometer så kan du teste med en liten brødsmule eller ofre en løkring. Bruser oljen rundt brødsmulen/løkringen er oljen varm nok.

Friter løkringene i omganger. Du vil ikke ha plass til alle samtidig, og oljen vil ikke klare å holde temperaturen hvis kjelen overfylles. 3-4 løkringer om gangen holder. Friter til de er gyldne og legg dem på et brett dekket med tørkepapir. Ønsker du å holde løkringene varme kan du sette dem i en forvarmet ovn (ca. 100°).

Server løkringene som de er, eller med for eksempel en god hamburger eller annen grillet mat.

Løkringer er alltid ekstra gode med saus til. Bland rømme med litt ketsjup og hot saus for en perfekt dipp.

vegetarburger

Håper det smaker ♥

Kommentarer

  • Reply Marte 19. mars 2017

    Hei.
    Er det mulig å tilberede løkringene i stekeovnen isteden for å fritere de i mye olje?

    • Reply Mat På Bordet 20. mars 2017

      Jeg har ikke prøvd selv Marte, men det bør være mulig. Etter å ha panert løken hadde jeg lagt de på et bakebrett (gjerne dekket med bakepapir) og sprayet løken med litt olivenolje eller annen fett som du har på pumpeflaske. Stek på høy temp – minst 200C og så snu de etter 8-10 minutter eller til de begynner å få litt farge. Spray den andre siden med litt olivenolje også og stek til gyldne. Si gjerne fra her om det funket bra 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »