Annonse
Melange Sticks - gjør det litt enklere å bake

Marmorkake i langpanne med marmorert sjokoladeglasur

Marmorkake i langpanne med marmorert sjokoladeglasur

Se så lekkert! Og tenk at dette er en praktisk langpannekake som du i prinsippet kan ha med deg overalt.

Denne kaken egner seg ypperlig til utlodding på loppemarkedet, å ta med på dugnad, servere i bursdagsselskap eller andre festligheter. Eller rett og slett når du bare har lyst på ett deilig stykke kake.

Glasuren er litt prikken over i’en, men helt valgfri. Personlig synes jeg at marmorkake er en av få kaker som helt fint kan spises uten glasur. Eller la meg presisere, denne marmorkaken kan du spise uten glasur fordi den er så saftig og god.

Glasuren er en hvit sjokolade- og  kremostglasur. Litt av syrligheten fra kremosten kommer frem, men den hjelper å balansere den søte hvite sjokoladen. For å få til den marmorerte effekten i glasuren har jeg hatt smeltet mørk sjokolade i en plastpose, klippet av det ene hjørnet og laget ett abstrakt mønster på toppen. Så tok jeg en kakepinne og dro det gjennom glasuren for å få den marmorerte effekten. Mer om det kan du lese om lenger ned i innlegget.

Marmorkake i langpanne med marmorert sjokoladeglasur

Et lite tips om du skal gjøre det samme. Den mørke sjokolade stivner ganske raskt i glasuren. Lag derfor mønster med kakepinnen like etter at du har sprøytet sjokoladen over glasuren. Jeg ventet litt – måtte bytte batteri på kamera, sette det på stativ, lage meg en kaffe, osv. – og da hadde noe av sjokoladen allerede stivnet.

Er du på utkikk etter en oppskrift på langpannekake men fristes ikke av denne, kan du prøve en av disse:

Marmorkake i langpanne med marmorert sjokoladeglasur

ingredienser
marmorkake
glasur
fremgangsmåte

Ovn temp 180°C.

En langpanne, ca. 25×35 cm, smurt eller kledd med bakepapir

Rør Melange margarin og sukker til det er lett og luftig. Dette tar gjerne 10 minutter med en kjøkkenmaskin. Husk å skrape ned sidene underveis.

Tilsett et egg om gangen og rør det godt inn.

Bland hvetemel med vaniljesukker og bakepulver og rør det inn i deigen.

Ta en tredjedel av deigen over i en annen skål og rør kakaoen inn i den.

Legg den lyse deigen i klatter i langpannen. Gjør det samme med den mørke deigen. Dra en kniv gjennom deigen for å få en marmoret effekt og jevn ut toppen med en slikkepott.

Sett deigen i forvarmet ovn og stek i ca. 30 minutter. Test om kaken er ferdig med en kakepinne før du tar den ut.

Marmorkake i langpanne med marmorert sjokoladeglasur

La kaken avvkjøle helt i formen.

Lag glasuren. Bland den myke romtempererte osten med romtemperert Melange margarin. Jeg synes det funker best med en håndmikser, men du kan også bruke en kjøkkenmaskin, eller gjøre det for hånd. Rør inn den smeltede hvite sjokoladen. Rør inn melis.

Fordel glasuren på kaken. Ha den mørke sjokoladen i en liten plastpose, klipp av det ene hjørnet og sprøyt sjokoladen over glasuren.

Marmorkake i langpanne med marmorert sjokoladeglasur

Ta en kakepinne eller lignende og dra den gjennom glasuren for å få en marmorert effekt (se bilde i innledningen). Ikke vent for lenge med å gjøre det, sjokoladen stivner raskt i glasuren.

Marmorkake i langpanne med marmorert sjokoladeglasur

Kaken kan gjerne oppbevares kjølig frem til servering.

Håper det smaker – god bakst!

Innlegget er skrevet som del av mitt samarbeid med Melange. 

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »