Strawberry preserve

Jeg må innrømme noe – jeg liker ikke jordbær syltetøy. Jeg elsker jordbær, men i syltetøy, isj. Jeg liker ikke konsistensen på bærene. Mannen min elsker jordbær syltetøy. Så fant jeg dette kompromisset – strawberry preserve. Engelskmenn skiller mellom «jam» og «preserve». I jam er frukten most, i preserve beholdes bærene hele. Og hvis bærene er hele, er de lettere å unngå. Da kan jeg forholde meg til den rubinrøde sirupen mens mannen kan nyte både sirup og bær. Vi er begge veldig fornøyde.
Oppskriften er tatt fra «Jams & Chutneys, preserving the harvest» med noe modifikasjoner når det gjelder mengde sukker (jeg har brukt (mye) mindre sukker). Bærene skal stå og safte seg både før og etter første oppkok og du må derfor beregne å ha en skål med bær stående på kjøkkenbenken i tre døgn.
Du trenger
1.5 kilo jordbær, middelsstore, nyplukket og renset
1 kilo sukker
saften av 4 sitroner
Legg jordbær og sukker lagvis i en stor bolle. Hell over sitronsaften. Dekk til med plast og la det stå 24 timer.
Ha frukten og saften i en tykkbunnet gryte – pass på å få med deg all saft og sukker som har samlet seg i bunnen av bollen. La det hele koke opp under svak varme. La det boble en 5 minutters tid, ta av varmen, legg på lokk og la det stå i 48 timer.
La det hele få et oppkok igjen over svak varme og skum. Syltetøyet vil bli noe rennende, men la det koke til du har den konsistensen du ønsker (bruk asjett i frysen teknikken….) Hell syltetøyet over i varme, steriliserte glass og legg på lokk. Sett på etikett når de er avkjølt. Lagre syltetøyet i opptil 6 måneder, og oppbevar kjølig etter åpning.
legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »