En rask sunn middag av rester – spansk omelett!

Det er først nå at jeg synes julen forsvinner fra kjøleskapet. Det ligger fortsatt noen julekaker i kakeboksene og noe juleskinke er gjemt i frysen klar for en deilig søndagsbrunch, men det er alt.
Nei, hva er det jeg sier, det var ikke alt, jeg har en hel haug med poteter til overs. Tror jeg overkjøpte poteter. Ja, ja det er ikke det verste som kan skje. Men, det var ikke så veldig mye annet i kjøleskapet i går heller. Et lite uhell på tennisbanen gjør at jeg er noe immobil for tiden, mao ingen innkjøp. Men jeg hadde poteter. Og litt diverse «modne» grønnsaker og egg. Da blir middag selvfølgelig en variasjon på en spansk omelett. Bruk hva du har i kjøleskapet, dette er hva jeg hadde
du trenger (til 4)
6-8 egg
poteter
diverse grønnsaker – løk, purre, paprika, broccoli, spinat, osv – det meste passer
olje, hvitløk, salt og pepper, gjerne litt fløte
ovn temp 200C
Kok poteter nesten møre. Hell av vannet og skjær i mindre biter (munnfull størrelse). Stek grønnsaker i litt olivenolje – begynn med det som trenger mest steketid (løk for eksempel) og avslutt med det som trenger minst (spinat for eksempel). Ha stekte grønnsaker i en ildfast form. Sett stekepannen over høy varme og stek potetene slik at de får litt farge. Ha litt salt på potetene. Ha poteter i formen. Rør alt litt rundt slik at grønnsakene er jevnt fordelt. Bland egg med  1 dl fløte eller melk og krydre med salt og pepper. Hell eggeblandingen over grønnsakene og sett formen i ovnen. Stek ca. 15min til eggeblandingen er gjennomstekt.
Har du litt bacon så kunne du selvfølgelig også steke det og ha det opp i omeletten.

Server gjerne med litt salat eller tomatsalsa og no-knead bread. Er du så heldig å ha litt vin til overs fra julen så må du selvfølgelig ta deg et glass..

Kommentarer

  • Reply swimzy 24. januar 2011

    Åh, dette ser nydelig ut, må absollutt prøves ut:)

  • Reply ina 23. januar 2011

    @Torny – ja det må den…:))
    God helg til deg også!

  • Reply Torny 22. januar 2011

    OIOI! den så helt himmelsk ut! Må absolutt prøves!:)

    God helg:)

  • Reply ina 21. januar 2011

    Hei Kokken!

    Tusen takk – jeg er svak for smiger:)
    Lykke til med egen blogg!

  • Reply Kokken 21. januar 2011

    Hei. Må si du er flink. Er ny i bloggverden, men har spesielt lagt merke til din blogg og er stadig innom. Jeg liker spesielt at bloggen din er så ren og oversiktlig, og at det alltid er så flotte bilder. Jeg blir inspirert.

  • Reply ina 21. januar 2011

    @Magne -takk for VG trafikk Magne – god helg!

    @Kristin – ikke sant! Sitter ofte igjen med div grønnsaks rester og dette er en ypperlig måte å bruke de på.
    Godt er det også :)) god helg!

  • Reply Kristin 21. januar 2011

    Det så veldig godt ut, perfekt hvis man har rester som må bruke opp da 🙂

  • Reply Magne D. Antonsen 21. januar 2011

    Hei, Magne fra VG Nett her. Nå ligger innlegget ditt på Lesernes VG matspesial. God helg!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »