Må jo ha suppe til alt det no knead brødet som bakes her i huset. Og en rødbete suppe er verdt å lage for fargens sin skyld alene! For å få en ekstra dyp smak på rødbetene stekes de i ovnen først. Med litt krydder, litt crème fraiche og nybakt brød ved siden av er kveldens måltid bankers!
du trenger
3 middelstore rødbeter
1 løk, hakket
1 purreløk, skivet
smør
1/4 ts malt ingefær
0.5 l. vann
1 laurbærblad
malt pepper, salt
crème fraiche
Pakk rødbetene i folie hver for seg og stek de i ovnen ved 200C ca 1 time til de er myke (test med pinne). La de avkjøle. Skrell rødbetene og skjær de opp i terninger.
Stek løkene i 1 ss smør til de er myke og har fått litt farge. Tilsett rødbetene og ingefær. Kvern over litt pepper og stek videre en 10 minutters tid. Tilsett vannet og laurbærbladet. La det småkoke en 20 minutters tid. Fjern laurbærbladet og hell suppen i porsjoner i en blender. Hell suppen i en ren gryte. Tilsett evt. litt mer vann til du får ønsket konsistens. ( Ønsker du en litt mindre rustikk konsistens på suppen kan du presse den gjennom en sil. ) Hell opp i skåler og pynt med crème fraiche.
Håper det smaker!
Pfff! denne oppskriften var spesiell 🙂 – men jeg aner fine kontraster og konsistens.. Skal prøve den til helgen jeg. Takk for inspirasjon!
I agree beetroot is an acquired taste. I wasn´t particularly fond of beetroots until I tasted Borscht. This soup has the typical earthy taste of beetroots and the color is just fabulous. Do try!
Since i was a kid beetroot is not one of my favorite, but they are very healthy, ideal for you cardiovascular system, so with this kind of soup I allow me another chance http://kitchenvoyage.blogspot.com/
@Bondekona – så hyggelig at du fant en oppskift du likte så godt at du måtte linke – ser kjempegodt ut!
@resirikulert – så heldig du er som kan bestille mat av din kjære!
Dette har eg lyst å smaka! Trur mest at eg skal testa kokkekunskapane til min kjære her ;o)
God kveld! Ja…nå har jeg stjålet oppskrifter av deg igjen!
Men i bloggen er kun link.
Håper det er greit.
😉