Tropisk aroma er en herlig barndoms minne. Alle har vel smugspist på en kake eller to som barn og denne var min favoritt. En sjokolade kake kryddret med muskatnøtt og kanel – en salig blanding av smak. En søt sjokolade glasur med en udefinerbar smak (iallfall som barn) av kaffe pakket det hele inn. Kaken ble egentlig bare bedre hvis den fikk lov til å stå kjølig noen dager, men det rakk den sjeldent. Jeg ble ganske god til å snike meg inn på kjølerommet og smugspise uten at det merktes. Trodde jeg iallfall…
Dette er en oppskrift som har gått i arv fra min bestemor som sirupskaken. Kaken skal egentlig være marmoret – dvs en blanding av lys og mørk deig, men jeg har valgt å lage hele deigen mørk. Ønsker du å lage en marmorert kake, setter du 1/3 av deigen til side før du tilsetter kakaoen (og da litt mindre). Jeg er også veldig glad i glasur. Ønsker du ikke å ha glasur i midten av kaken halverer du glasur oppskriften.
du trenger
- 120g smør, myk
- 280g sukker
- 2 egg
- 300g hvetemel
- 3ts bakepulver
- 1ts muskatnøtt, revet
- 1ts kanel
- 2ss kakao
- 250ml melk
ovn temp 180C
for glasuren trenger du
- 100g smør,smeltet
- 800g melis
- 60g kakao
- 2ts vaniljesukker
- 10ss sterk kaffe
- (halver oppskriften for glasur hvis du kun skal ha glasur på utsiden)
Smør og sukker røres luftig og hvitt. Tilsett egg, ett om gangen. Bland det tørre sammen i en skål og tilsett vekselvis melblandingen og melk til smørblandingen. Hell deigen i en smurt kakeform og stek (avhengig av kakeform størrelse) i 30 – 40 minutter. Sjekk med kakepinne.
La kaken avkjøle helt før du deler den og legger på glasur. Kaken kan gjerne stå en dag før du setter på glasuren. Pakk den inn med plastfolie når den er helt avkjølt og oppbevar den i kjøleskapet.
Glasur: Bland alle ingrediensene og rør til du har en glatt, jevn glasur. Del kaken i to og bruk halvparten som fyll resten på utsiden.
Få se om du klarer å la den godgjøre seg en dag eller to før du må smake….:))
Kaken er i ovnen, gleder meg til å servere den til mannen min på hans bursdag i morgen:)
Fire dager er litt lenge synes jeg – jeg hadde laget den 2 dager i forkant og oppbevart den kjølig. La den komme til rom temp. før du serverer den.
Lykke til!
Denne så kjempe god ut. Tenkte å lage den til et selskap, og ser du sier den gjerne skal sette seg, men hvor langt tid i forveien kan den lages tror du? (4 dager?)
hei Anita!
Håper kaken smakte like godt som deigen!
Så gøy å høre at no knead brødet er blitt en gjenganger hos dere. Jeg har bakt brødet i vanlig brødform også, men den blir ikke like sjarmerende og får ikke den usedvanlige sprø skorpen. Men godt blir det allikevel!
No står kaka i omnen! Gleeeer meg til den er klar til å etast, har tjuvsmaka på røra, nydeleg muskat og kanelsmak!
Takk for flott blogg, no knead brødet ditt har vorte ein favoritt her i huset òg:) Den einaste klagen eg har fått er fasongen på brødet, men det må vel kunne gjerast å finne ei form som er avlang for å få «normal» brødfassong for dei kresne;)
Fortsett å inspirere slik du allereie gjer!
Anita
Ikke bare ser den god ut, men den smaker også helt fantastisk!
Kombinasjonen av kanel og muskat gir den en helt eksepsjonell smak – må bare prøves!!
Mmm, kaken så farlig god ut!
@Siven – jeg ga bort halve kaken, heldigvis!
@Siri – det er vel en bestemor kake dette ja 🙂 Ikke vanskelig å lage i det hele tatt, så sett i gang :))
Denne lager bestemoren min også. Lys og mørk. Vet ikke om jeg tør å prøve selv…
Sikle!
Den skal nok lages ja! Fortrinnsvis en dag jeg har tenke å ha masse besøk!
Nettopp opplevd hva jeg kan gjøre med en poste rosinboller så….. :S
Hva kan jeg si – denne kaken må bare lages!!
Dødsgod….
Her i huset hadde kaka neppe fått godgjer seg mange timane innan det hadde forsvunne både eit og fleire stykkjer 😉
Jeg hadde helt glemt hvor den er!! Smaker helt himmelsk og forsvant på en,to,tre…
Ikke snakk om å la den godgjøre seg en dag eller to….
Ser utrolig godt ut!
Nam!!!