Gulrotsuppe med futt

Av og til er det bare en god suppe som trengs til middag. Og godt brød. Denne gangen ble det gulrotsuppe med litt indisk inspirasjon.
du trenger
2ss olivenolje
2 løk, hakket
4 hvitløksfedd, finhakket eller revet
1ss malt ingefær
3 ss koriander frø
1ss sennepsfrø (hvite)
1ss currypulver
1ts spisskumin
1/4ts chillipulver
ca. 1.5kg gulrøtter, skrellt og i skiver
1.5l kylling kraft
2ss sitronsaft
salt
Varm olivenoljen i en stor gyrte. Tilsett løk og stek det på middelsvarme til det er mykt. Tilsett hvitløk. La det steke noen minutter til. Tilsett all krydder og stek videre til det begynner å dufte godt.
Tilsett gulrøttene og kraften og kok det hele opp. La det småkoke til gulrøttene er myke, ca. 30 minutter avhengig av hvor store gulrot biter du skjærte.
Bruk en stavmikser eller blender for å kjøre suppen glatt. Press den så gjennom en sil. Ha suppen i en ren gryte og tilsett sitronsaft. Smak til med salt. Server gjerne med litt rømme eller crème fraîche på toppn og godt brød.

Kommentarer

  • Reply Veronica 13. april 2022

    Denne suppen lager vi om og om igjen og koser oss like mye hver gang, store som små! Tusen takk for oppskriften.

  • Reply Mat på Bordet 22. mars 2012

    Så bra!
    Synes i grunnen at (mengde) krydder er en smak sak, og oppskirfter vil derfor treffe for noen og være helt bom for andre.
    Men, vi har tydeligvis samme smak når det gjelder denne suppen 🙂

  • Reply Anonymous 21. mars 2012

    Nyyyydelig suppe! Endelig en bra, krydret suppe med RIKTIGE kryddermål! Er så lei av oppskrifter rundt om kring som ikke smaker noe som helst til tross for at man har fulgt oppskriften til punkt og prikke…! Ender alltids med at jeg må dæsje oppi en hel haug med ekstrakrydder på slutten.. Men denne var deilig! Stor glede hos vennegjengen i går som fikk prøvesmake 🙂

  • Reply ina 11. mars 2011

    Ja, den er ordentlig god!

  • Reply M A T B L O G G E N 11. mars 2011

    Ser ut som en god soppa!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »