Eltefritt firefrøbrød

Eltefritt firfrøbrød

Mandag igjen, allerede. På tide med en ny no-knead brød variant. Det er forresten flere matbloggere som legger ut sine varianter på no knead brød – morsomt!
Dette brødet ble inspirert av frøkjeksene jeg skrev om forrige uke. Det å male frø gjør at de «forsvinner» litt i brødet rent utseendemessig, som er greit for de (barn) som ikke liker nytt i brødet. Smaksmessig så er de tydelig i brødet, men det er rart med det, det som ikke kan sees…

du trenger

  • 25g linfrø
  • 25g gresskarfrø
  • 25g sesamfrø
  • 25g solsikkefrø
  • 500g hvetemel
  • 1 1/2 ts salt
  • 1/2 ts tørrgjær
  • 4dl vann

 

Har du ikke laget no knead brød før, anbefaler jeg at du tar en titt på denne videoen.

Mal frøene. Bland frø hvetemel, salt og gjær sammen. Tilsett vann og rør deigen sammen.

Deigen din vil se slik ut. Dekk deigen til og la den hvile på kjøkkenbenken 12 – 18 timer.

Da vil deigen din se slik ut. Hell deigen over på et godt melet stykke bakepapir.

Brett deigen et par ganger og legg den med brettsiden ned. Dekk deigen til og la den hvile i ytterlig 2 timer. Etter 1 1/2 time setter du ovnen i gang. En ildfastform med lokk settes i ovnen og temperaturen settes på 250C. La det gå en 30 minutter. Ta ut formen, hell i deigen (brettsiden kommer nå opp), sett det hele tilbake i ovnen (med lokk) og sett timeren på 30minutter. Ta så av lokket, sett temperaturen på 220C og timeren på 15 minuttter. Ta brødet ut og la den avkjøle på rist. Se om ikke du kan få lurt litt frøbrød inn hos skeptiske barn 🙂

Er det ikke frøbrød du har lyst på kan du finne mange andre no knead varianter her.

Kommentarer

  • Reply Chris 24. september 2017

    Hei. Hvordan maler du frøene?

    • Reply Mat På Bordet 24. september 2017

      Hei Chris!
      Jeg har en kaffekvern som jeg bruker til maling av krydder. Renser den ved å kjøre noen brødsmuler gjennom og så er den klar for å male frø 🙂

  • Reply Mat på Bordet 31. august 2011

    Hmm, i og med at brødene blir gode, så har du jo egentlig ikke et problem 🙂
    Men, jeg har tidligere anbefalt lesere at de legger til litt mer mel (50g) for å gjøre de mer medgjørelig. Prøv det, og sammenlign brødene. Kanskje du liker brødet med bløt deig best:)
    Hyggelig å høre at du er i gang med brødbaking for første gang!

  • Reply Gerd Elisabeth 30. august 2011

    Min brød blir så bløte at jeg ikke kan legge de på bakepapiret. Til tross for at jeg følger oppskriften. Gjør jeg noe feil? burde jeg ta mindre vann enn hva oppskriften sier? De blir gode uansett. 🙂
    For første gang kan jeg bake brød! Helt herlig!!

  • Reply ina 19. mai 2011

    Ha, ha, akkurat samme skjedde med meg forleden – ikke noe mer kruskakli i skapet og dermed ble det havrekli istedet! Kjemepgodt brød!

  • Reply Linn Renee 18. mai 2011

    Hei
    Bakte tre brød til nasjonaldagen. Bakte fin variant, grov variant og halvgrov variant, men siden jeg ikke hadde kruskakli erstattet jeg med havrekli. Havrekli gjorde brødet kjempegodt. Anbefales!!! (mulig du allerede her det med i en av oppskriftene dine).
    Linn

  • Reply ina 10. april 2011

    Så bra Ragnhild! Det er bare å sette i gang!!
    Vannet trenger ikke være lunkent nei. Men den trenger ikke akkurta å være iskaldt heller….
    Lykke til!

  • Reply Ragnhild 10. april 2011

    Nå ble jeg skikkelig inspirert til å bake brød! Tusen takk for oppskrift! Skal bake så fort jeg får mulighet:) Men en ting jeg lurer på; trenger ikke væsken å være lunken (40grader)?

  • Reply ina 16. mars 2011

    Hei BB
    Ja, det var sannelig en god ide! Jeg er enig at de grove varianten lett blir noe tyngr…

  • Reply Anonymous 15. mars 2011

    ….og brødet ble veldig godt og luftig.
    Takk for alle dine no knead brød varianter,men dette var virkelig en vinner.
    Har du prøvd å male helkorn av rug og hvete på samme måte som du gjorde i denne oppskriften?Dersom det brukes for mye grovt i disse no knead brødene synes jeg det blir fort litt for tunge,så ikke med dette brødet.
    BB

  • Reply ina 14. mars 2011

    @Eva – Min Römertopf har forsvunnet – litt for mye flytting – hadde vært herlig å bake brød i den!

    @Anonym – burde ikke være noe problem – hadde brukt 1/4ts tørrgjær som i original oppskrift. Lykke til!

    @BB – wow – du er rask alstå!

  • Reply Anonymous 14. mars 2011

    Kjempeide å male kornene!
    Brødet allerede satt til heving.
    Takk
    BB

  • Reply Anonymous 14. mars 2011

    Hei:) kjempefin blogg:) Jeg lurte på om det går å bake no-knead bread med fibra fullkornshvetemel?:)

  • Reply emblas-kanel 14. mars 2011

    Nå sitter jeg og koser meg med nøtte-varianten som jeg bakte i ettermiddag. På lørdag lagde jeg havregrynvarianten. Begge er nydelige. Bakt i römertopf.
    Takk for at du deler disse med oss.
    Hilsen Eva 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »