Mandag igjen, allerede. På tide med en ny no-knead brød variant. Det er forresten flere matbloggere som legger ut sine varianter på no knead brød – morsomt!
Dette brødet ble inspirert av frøkjeksene jeg skrev om forrige uke. Det å male frø gjør at de «forsvinner» litt i brødet rent utseendemessig, som er greit for de (barn) som ikke liker nytt i brødet. Smaksmessig så er de tydelig i brødet, men det er rart med det, det som ikke kan sees…
du trenger
- 25g linfrø
- 25g gresskarfrø
- 25g sesamfrø
- 25g solsikkefrø
- 500g hvetemel
- 1 1/2 ts salt
- 1/2 ts tørrgjær
- 4dl vann
Har du ikke laget no knead brød før, anbefaler jeg at du tar en titt på denne videoen.
Mal frøene. Bland frø hvetemel, salt og gjær sammen. Tilsett vann og rør deigen sammen.
Deigen din vil se slik ut. Dekk deigen til og la den hvile på kjøkkenbenken 12 – 18 timer.
Da vil deigen din se slik ut. Hell deigen over på et godt melet stykke bakepapir.
Brett deigen et par ganger og legg den med brettsiden ned. Dekk deigen til og la den hvile i ytterlig 2 timer. Etter 1 1/2 time setter du ovnen i gang. En ildfastform med lokk settes i ovnen og temperaturen settes på 250C. La det gå en 30 minutter. Ta ut formen, hell i deigen (brettsiden kommer nå opp), sett det hele tilbake i ovnen (med lokk) og sett timeren på 30minutter. Ta så av lokket, sett temperaturen på 220C og timeren på 15 minuttter. Ta brødet ut og la den avkjøle på rist. Se om ikke du kan få lurt litt frøbrød inn hos skeptiske barn 🙂
Hei. Hvordan maler du frøene?
Hei Chris!
Jeg har en kaffekvern som jeg bruker til maling av krydder. Renser den ved å kjøre noen brødsmuler gjennom og så er den klar for å male frø 🙂
Hmm, i og med at brødene blir gode, så har du jo egentlig ikke et problem 🙂
Men, jeg har tidligere anbefalt lesere at de legger til litt mer mel (50g) for å gjøre de mer medgjørelig. Prøv det, og sammenlign brødene. Kanskje du liker brødet med bløt deig best:)
Hyggelig å høre at du er i gang med brødbaking for første gang!
Min brød blir så bløte at jeg ikke kan legge de på bakepapiret. Til tross for at jeg følger oppskriften. Gjør jeg noe feil? burde jeg ta mindre vann enn hva oppskriften sier? De blir gode uansett. 🙂
For første gang kan jeg bake brød! Helt herlig!!
Ha, ha, akkurat samme skjedde med meg forleden – ikke noe mer kruskakli i skapet og dermed ble det havrekli istedet! Kjemepgodt brød!
Hei
Bakte tre brød til nasjonaldagen. Bakte fin variant, grov variant og halvgrov variant, men siden jeg ikke hadde kruskakli erstattet jeg med havrekli. Havrekli gjorde brødet kjempegodt. Anbefales!!! (mulig du allerede her det med i en av oppskriftene dine).
Linn
Så bra Ragnhild! Det er bare å sette i gang!!
Vannet trenger ikke være lunkent nei. Men den trenger ikke akkurta å være iskaldt heller….
Lykke til!
Nå ble jeg skikkelig inspirert til å bake brød! Tusen takk for oppskrift! Skal bake så fort jeg får mulighet:) Men en ting jeg lurer på; trenger ikke væsken å være lunken (40grader)?
Hei BB
Ja, det var sannelig en god ide! Jeg er enig at de grove varianten lett blir noe tyngr…
….og brødet ble veldig godt og luftig.
Takk for alle dine no knead brød varianter,men dette var virkelig en vinner.
Har du prøvd å male helkorn av rug og hvete på samme måte som du gjorde i denne oppskriften?Dersom det brukes for mye grovt i disse no knead brødene synes jeg det blir fort litt for tunge,så ikke med dette brødet.
BB
@Eva – Min Römertopf har forsvunnet – litt for mye flytting – hadde vært herlig å bake brød i den!
@Anonym – burde ikke være noe problem – hadde brukt 1/4ts tørrgjær som i original oppskrift. Lykke til!
@BB – wow – du er rask alstå!
Kjempeide å male kornene!
Brødet allerede satt til heving.
Takk
BB
Hei:) kjempefin blogg:) Jeg lurte på om det går å bake no-knead bread med fibra fullkornshvetemel?:)
Nå sitter jeg og koser meg med nøtte-varianten som jeg bakte i ettermiddag. På lørdag lagde jeg havregrynvarianten. Begge er nydelige. Bakt i römertopf.
Takk for at du deler disse med oss.
Hilsen Eva 🙂