Eltefritt brød med ekstra sprø skorpe

Jeg satt og bladde i en av mine kokebøker forleden og leste om pain de mie en myk fransk brød som kan kanskje mest sammenlignes med en spiral loff. For å gi den en god skorpe ble det laget en deig av semulegryn som ble lagt opp på pain de mie deigen like før baking. Nå har jo no knead brød en god skorpe i utgangspunktet men hvorfor ikke prøve å gi den en ekstra sprø en? Tenkte jeg…

Brødet får en litt sær utseende – de her hjemme lurte på om jeg hadde bakt en kjempemuffins… Når de så hørte at jeg skjærte gjennom en utvilsom kjempesprø skorpe  ble all tvil satt til side og brødet, igjen, forsvant i en fei.

du trenger

  • 500g hvetemel
  • 1 1/2 ts salt
  • 1/4 ts tørrgjæe
  • 4dl vann

 

til semule toppen trenger du

  • 150g semulegryn
  • 150ml vann
  • 1/4 ts tørrgjær
  • 1/4 ts salt
  • 1 ss olivenolje

 

Har du ikke laget no knead brød før anbefaler jeg å ta en titt på denne videoen.

Bland mel, salt og tørrgjær sammen i en stor bolle. Hell i vannet og rør til du har en klissete deig. Dekk til og la deigen heve på kjøkkenbenken 12 – 18 timer.

Hell deigen ut på et godt melet stykke bakepapir og brett den et par ganger. Legg den med brettsiden ned på papiret og dekk den til.

Lag semuletoppen. Bland semule gryn med salt og tørrgjær. Tilsett vann og rør sammen til du har en klissete deig. Tilsett olivenolje og rør det sammen. Dekk til deigen. La brøddeigen og semuledeigen heve i ytterlig 2 timer.

Sett ovnen på 250C etter 1 1/2 time og sett inn formen med lokk du har tenkt å bake brødet i. Etter en halvtime tar du ut formen og vender brøddeigen opp i. Hell semuledeigen på denne igjen og spre den ut med kniv (jeg brukte 2) så godt du kan. Sett på lokk, stek i 30minutter ved 250C og så 15min uten lokk ved 200C.

La brødet avkjøle på rist og bruk en skarp brødkniv når du skal skjære skiver…

Kommentarer

  • Reply ina 28. mars 2011

    Gulrot skal hermed lages 😀 Takk for tips!

  • Reply Anonymous 25. mars 2011

    Hva med raspet gulrot og brødkrydder?
    BB

  • Reply ina 25. mars 2011

    @Line
    Ja, jeg var litt spent på hvordan det ville gå. Semulediegen er ganske løs og jeg hellte den midt på brøddeigen. Så var det bare å bruke to kniver for å strekke den ut til kantene. Gikk veldig greit!

    @BB
    He,he merker at det blir vanskeligere og vanskeliger å komme med nye variasjoner, vi får se hvor mange det blir til slutt 😀

  • Reply Anonymous 24. mars 2011

    Jeg blir bare nok en gang imponert over alle dine ideer!
    BB

  • Reply Line 24. mars 2011

    Dette såg spennande ut, Ina:o)
    Men ser for meg at det måtte vere ganske vanskeleg å få utover semuledeigen/toppingen sidan brøddeigen er såpass klissete som den er…

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »