Eltefritt valmuefrøbrød

Eltefritt valmuefrøbrød

For de som ikke fikk det med seg i går kveld så er det no-knead brød uke denne uken! Yippi!!

Vi begynner uken med eltefritt valmuefrøbrød – og her holder det ikke med å strø en håndfull på toppen!

du trenger

  • 500g hvetemel
  • 50g blå valumefrø
  • 1 1/2ts salt
  • 1/4ts tørrgjær
  • 4dl vann

Har du ikke laget no knead brød før anbefaler jeg at du tar en titt på denne videoen.

Bland mel, frø, salt og gjær i en bolle. Tilsett vannet og rør med en sleiv til du har en klissete deig. Dekk deigen til, gjerne med lokk, og la den hvile på kjøkkenbenken 12 – 18 timer.

Strø godt med mel på et stykke bakepapir og hell deigen opp på den. Brett deigen noen ganger, legg den med brett siden ned, dekk den til og la den hvile i ytterlig 2 timer.
Sett ovnen på 250C og sett en ildfast form med lokk i samtidig etter 90 minutter. La ovnen og formen varme opp i 30 minutter. Ta ut formen og hell brød deigen din opp i. Sett på lokk og sett formen med deigen i ovnen. La den steke 30 minutter med lokk ved 250C, så 15 minutter ved 220C uten lokk.

Ta brødet ut av formen og la den avkjøle på rist. Kos deg med nybakt valmuefrøbrød!

 

Kommentarer

  • Reply Hanne 21. april 2018

    Aiaiai. Min favoritt blant alle dine oppskrifter på eltefritt brød. Jeg liker å bytte ut 150 gram hvetemel med 150 gram sammalt hvete fin, og tilsette 0,5 dl vann ekstra. Så blir det ørlite grovere, i tillegg til å være supergodt. Takk for fabelaktig oppskrift!

    • Reply Mat På Bordet 23. april 2018

      Herlig Hanne – takk for tips!

  • Reply Veronica 20. november 2015

    Setter meg på vent når deigen min hever. Dette er det beste brødet jeg noen gang har bakt….helt nyyyydelig. Er sykemeldt pga «tennisalbuer»,hva er vel bedre å lage enn et brød som ikke trenger elting da?:)

    • Reply Mat På Bordet 20. november 2015

      Hei Veronica!
      Ja, eltefritt brød er jo midt i blinken for de med tennisalbue!!
      Det har jeg jo ikke tenkt på før! Blir kanskje det nye slagordet – eltefritt brød – for de med tennisalbue 🙂
      God bedring!!

  • Reply Mat på Bordet 13. februar 2012

    Herlig!
    Takk for tilbakemelding 🙂
    Alltid hyggelig å høre at lesere lykkes med brødbakingen! 🙂

  • Reply vera@growntocook 11. februar 2012

    Jeg har lagt valmuefrøbrødet etter oppskriften din i dag. Det ble et kjempegodt brød med veldig god skorpe, selv om jeg ikke har en gryte og har brukt en vanlig kakeform. Hele familien var imponert. Takk for inspirasjon!

  • Reply Anonymous 12. april 2011

    ja har du en god oppskrift- ser jeg den gjerne!
    BB

  • Reply ina 12. april 2011

    Sitron/valmuefrø muffins er noe av det beste jeg vet 😀

    Spinatbrødet legges ut i dag!

  • Reply Anonymous 12. april 2011

    Hei Ina
    Spennende med valmuefrø-dette skal prøves.
    Jeg kom da til å tenke på muffins/formkake med valmuefrø og sitron i disse påsketider.
    Gleder meg til alle dine nye varianter – spesielt den med spinat!
    BB

  • Reply ina 12. april 2011

    Det hørtes veldig godt ut med cottage cheese – kreativ løsning det!!

  • Reply Ally M 11. april 2011

    Hei Ina!
    Spennende med No-knead-bread uke! Tenkte bare å fortelle at jeg prøvde naanbrød oppskriften din! Jeg hadde ikke yoghurt så brukte cottage cheese og litt ekstra vann i steden for og det ble kjempegodt! Ble små osteklumper inne i brødene av klumpene i Cottage cheesen. Takk for en inspirerende blogg!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »