Eltefritt grønn squashbrød

Eltefritt grønn squashbrød er ikke så rart som det kanskje høres ut som. Som gulrøtter brukes squash gjerne til kaker og som med gulrøtter er resultatet en saftig smakfull kake med en ekstra bonus av tilsatte grønnsaker. Det samme gjelder brødet. Utrolig saftig!

Dette er et noe større brød, men jeg bruker samme størrelse på gryte (diam 24cm). Steketiden er noe lengre.

du trenger

  • 700g hvetemel
  • 1/2ts tørrgjær
  • 1 1/2ts salt
  • 300g finrevet grønn squash
  • 4dl vann

 

Har du ikke laget no knead brød før anbefaler jeg at du tar en titt på denne videoen.

Riv squashen – bruk gjerne en microplane.

Bland mel, salt og gjær i en bolle. Bland dette med squashen – bruk gjerne fingrene slik at du får en smuldrete deig.

Tilsett vannet og rør. Denne deigen ble noe våtere enn normalt. Dekk til og la den heve 12 – 18 timer på kjøkkenbenken.

Legg et stykke bakepapir på kjøkkenbenken og strø godt med mel på den. Er deigen din veldig våt kan du regne med å bruke 50 – 100g mel. Brett den et par ganger, dekk den til og la den heve i ytterlig 2 timer.

Sett en ildfast form/gryte med lokk i ovnen når du har 30 minutter igjen av 2. hevetid. Sett ovnen på 250C. Etter 30 minutter tar du ut den varme formen, heller deigen opp i, setter på lokket og setter det hele tilbake i ovnen. Stek 40 minutter med lokk ved 250C, så 20 minutter ved 220C.

Ta brødet ut av formen og la den avkjøle på rist.

Godt brød til blingser og salater!

Kommentarer

  • Reply Margrete Maristuen 24. juni 2018

    Spennende

  • Reply ina 18. april 2011

    Så hyggelig med hilsner fra Sørvest!
    Det er utrolgi morsomt å høre at andre er blitt inspirert til å lage no knead brød de også! Det er så godt og så enkelt, skulle ønske jeg kunne fortelle absolut alle om den!!!! 😀
    Høres veldig godt ut med ekstra gulrot og gresskarkjerner i brødet og takk for tipset om bretting i bollen – veldig lurt!

  • Reply Anonymous 15. april 2011

    Hei Ina-og takk for at du har introdusert meg og mine store og små gutter til dette fantastiske brødet! Etter at du publiserte bakevideoen din, er det bare blitt bakt og servert ‘No-knead-bread’ her i huset- og alle elsker det!
    Bakte et Gresskarkjerne- og gulrotbrød forleden ( grunnoppskrift+ en neve gresskarkjerner før heving, tilsatt en raspet gulrot ved bretting,til slutt et lett dryss av gresskarkjerner over når deigen har kommet i gryta)- det ble saftig og kjempegodt!
    Jeg har forøvrig begynt å brette deigen oppi selve bakebollen (drysser over litt mel og bretter i vei- på med lokket igjen:-). Det fungerer supert, og sparer kjøkkenet- og meg- for meldryss ‘all over’ når brødet skal i gryta!
    Fortsett ditt flotte arbeid med å spre brødet til de 1000 hjem- jeg venter alltid i spenning på nye, gode tips..
    Squashbrødet står nå til heving på benken, og mitt eget Gresskarkjerne- og gulrotbrød i ovnen:-)
    God helg ønskes deg og dine!
    Mange hilsener fra Sørvest

  • Reply [kjøkkentjeneste] 15. april 2011

    Mmmm! Ser kjempegodt ut!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »