De enkleste rundstykkene på 30 minutter – eltefritt selvsagt!

Det var en leser som fortalte at hun lagde rundstykker av den originale no knead deigen og lot den bare heve en gang før hun delte deigen i emner og satt direkte i ovnen.

Det åpner selvsagt for muligheten for ferske rundstykker til frokost og alt du trenger å ta hensyn til tidsmessig er tiden det tar for ovnen din å bli varm og selvsagt steketiden. Og det går vel an! Da har du akkurat nok tid til å drikke en kopp kaffe og lese avisen mens huset fylles med den umiskjennelig duften av nylagde rundstykker en lørdags/søndags morgen.

du trenger (for 12 rundstykker)

  • 500g hvetemel
  • 1 1/2 ts salt
  • 1/4 ts tørrgjær
  • 4dl vann

 

Har du ikke laget no knead brød før kan du gjerne ta en titt på denne videoen.

Kvelden før du skal lage rundstykker lager du deigen (lag den gjerne litt tidlig på kvelden slik at den får en god 12 timer å heve seg på). Bland mel, salt og gjær i en bolle. Tilsett vann og rør til du har en noe klissete deig. Dekk til deigen og la den hvile på kjøkkenbenken natten over.

Varm opp ovnen til 220C. Finn frem muffinsformen og strø litt mel på bunnen av hver form. Bruk en stor skje til å fordele deigen inn i formene. Som du ser har jeg virkelig bare klasket deigen inn i formene. Du kan gjerne forme de litt i etterkant hvis du ikke ønsker fullt så rustikale rundstykker.

Spray med vann og strø med frø om du ønsker. Sett i ovnen og stek i 10-15 minutter til de er gyldenbrune.

Rundstykkene løsner lettere fra formen hvis du lar de avkjøle litt. Bruk en kniv for å løsne de fra sidene om det trengs.

Ta dah! Deilige, luftige, nybakte rundstykker på en halvtime!! Ønsker dere alle en deilig søndagsfrokost!!

PS: du kan selvsagt gjøre dette med alle variantene av no knead brødene om du ikke øsnker lyse rundstykker. Se her for alle no knead variantene.

Kommentarer

  • Reply Siv Anita petteren 7. mars 2015

    Hei Ina! 🙂
    Prøvde meg på disse idag, satte til heving igår kveld å nettopp tatt de ut av steikovnen nå. Ble knallfine. Tok å hadde i revet ost i midten av rundstykkene så disse serveres til lasagne ikvebd( hvis de holder så lenge)
    Klem fra Siv Anita

    • Reply Ina Johnsen 7. mars 2015

      hei Siv Anita
      For en strålende idé å ha ost i midten – nam!!!

  • Reply Mat på Bordet 31. august 2013

    Hei Astrid! Det er så hyggelig at så mange kaster deg på den eltefriebølgen 🙂 Rustikke børd høre bra ut -håper de smakte også!

  • Reply Astrid Hemsydd 3. august 2013

    Jeg er stor fan av bloggen din, og det er stort sett de eltefrie oppskriftene jeg har benyttet så langt. Det beste brødet i verden!
    i dag har jeg laget rundstykkene av den grove deigen. Strødde mel oppå, så de ser litt rursikkre ut. Hevet bra og jeg gleder meg til å smake!

  • Reply Mat på Bordet 25. mars 2012

    He,he, du er ikke den eneste 🙂

  • Reply Mari 22. mars 2012

    Jeg tror jeg elsker deg

  • Reply ina 15. juni 2011

    Silikonformer er tingen ja!
    Jeg tenker dog at rundstykkene blir enda litt sprøere i en vanlig muffinsform. Like sprøe som vanlig NKB blir de ikke.. da måtte du ty til mini jerngryter med lokk….som jeg tror faktisk Le Creuset har.

    Høres også ut som om de ikke stekte lenge nok når de ikke fikk nok farge. Ovner varierer så du kan prøve å sette opp tempen noe neste gang eller steke de lengre (jeg hadde forsøkt det første).
    Lykke til!

  • Reply Hanne 15. juni 2011

    Jeg lagde disse i dag morges, og brukte silikonmuffinsformer som var genialt. Satt ikke fast i det hele tatt. Men et lite spm – mine ble ikke så fine i fargen på toppen (smurte med vann før jeg stekte dem). Jeg lot de til og med stå et par minutter lengre og i tillegg var de litt seige. Noen tips?

  • Reply ina 16. mai 2011

    @Veronica – håper det var vellykket!

  • Reply ina 16. mai 2011

    @ Ingunn – det ligger oppskrift på no knead baguetter på bloggen se http://www.matpaabordet.com/2011/01/no-knead-baguetter.html

  • Reply ina 15. mai 2011

    Ja, det må du gjøre!
    Finnes ikke noe bedre enn ferske hjemmebakte rundstykker!!

  • Reply Martin 14. mai 2011

    Heisann – det var en god ide. Må prøve dette 🙂

  • Reply Ingunn 8. mai 2011

    Hei Ina!
    Flott oppskrift! Ble så glad når jeg så den, for jeg har hatt lyst til å prøve å lage grove muffins / rundstykker! Elsker kanel-rosin varianten. Har et i oven nå, og det lukter fantastisk. Har blitt helt avhengig av det. Har tenkt at det sikkert blir geniale muffins av det, men vært usikker på om det ville funke da de ikke stekes i jerngryte.

    Så også blant kommentarene at noen nevnte baguetter. Kan man lage det med no-knead oppskrift? Har en kjæreste som da ville blitt yr av glede om jeg laget det 😉 Han har fantasert om avlange jerngryter spesialt for no knead baguetter, siden vi var i Paris hvor vi spiste fantastiske buguetter. Hvis du har en oppskrift på det hadde jeg blitt veldig glad 😉

    Hilsen Ingunn

  • Reply Veronica 7. mai 2011

    Sånn! Da var deigen satt, og i morgen får vi se hvordan resultatet blir! Skal definitivt prøve meg på flere av oppskriftene dine:!)

  • Reply ina 4. mai 2011

    @ Marie – så hyggelig – håper at det smakte!!

    @anonym – nei, de blir ikke like sprøe som brødet i og med at de ikke bakes på samme måte – men gode er de!!!

  • Reply Anonymous 2. mai 2011

    Heihei 🙂 Spørsmål fra en nybegynner; blir disse sprøe og fine slik som brødet i videoen ?

  • Reply marie 2. mai 2011

    Dessa ska jag prova och överraska min familj med Kram Marie

  • Reply marie 2. mai 2011

    Dessa ska jag prova och överraska min familj med kram marie

  • Reply ina 1. mai 2011

    Takk for alle kommentarer! Etter en noe lengre pause en planlagt er det på’n igjen med blogging imorgen!!

  • Reply gudrun 1. mai 2011

    Her er link til mine grove rundstykker forresten… 😉
    http://mittkjokken.blogspot.com/2011/04/ferske-rundstykker.html

  • Reply gudrun 30. april 2011

    Tusen takk for kjempeflotte oppskrifter, inspirasjon og instruktiv video.
    Jeg har lagd to varianter av grove «no knead» frokostrundstykker, og linket til deg.
    Takk igjen!!

  • Reply Ida Elise 30. april 2011

    genialt! Hvordan går det om du bruker smurte muffinsformer oppi brettet tro? blir de seige i kantente? Litt redd for riper i muffinsbrettet mitt, så bruker konsekvent papir oppi…

  • Reply Min stil 30. april 2011

    Mmmm, det så godt ut, og ikke minst enkelt. Kanskje det var noe å prøve seg på…
    🙂 Susanne

  • Reply Tråkleguri 29. april 2011

    Oh-lala…

    Denne deigen skal prøves i kveld, i håp om å kunne diske opp med deilige, nybakte rundstykker til frokost i morgen.

    Du har så masse deilig på bloggen din at jeg legger den inn på listen i min blogg – så jeg ikke risikerer å gå glipp av noe som helst!

  • Reply Anonymous 29. april 2011

    nå venter vi veldig på noe nytt!
    BB

  • Reply Ally M 28. april 2011

    Nå er du savnet, venter spent på neste innlegg, jeg er klar for mer om grill!

  • Reply ina 27. april 2011

    @Pyslepia – så lurt med no knead ciabatta – tror kanskje jeg må forsøke det en gang jeg også!

    @Anne-Margrethe – elefant-snabler – herlig!!! Glad for at du er så begeistret for no knead brød – det er bare å spre den gode nyheten til alle kjente og kjære!! 😀

  • Reply Anne-Margrethe 27. april 2011

    Prøvde no-knead-bread for første gang i helgen, en deig med disse rundstykkene og en med vanlig brød. Jeg ble virkelig overrasket over hvor fantastisk godt det var! Rundstykkene ble nok den største suksessen (kanskje fordi det var deigen som inneholdt fint mel?) og det beste var hvor kjapt og enkelt! Dette er no jeg anbefale alle mine venner, perfekt for en morgen der en har 10 minutter ekstra. Mine ble nok ikke så fine som dine, de fikk litt elefant-snabler, men desto sjarmerende 😉

  • Reply Pyslepia 26. april 2011

    Dette har jeg også prøvd meg på, det er helt genialt. Lar deigen stå over natten, deler opp i passe biter a la ciabatta og etterhever! Mange blide ansikt til frokosten da 🙂 Tusen takk for inspirasjon til å lage mer no knead!

  • Reply ina 26. april 2011

    Supert!
    En venninne gjorde det samme – brukte Ikea formene – og hadde heller ikke noe problem med at de klistret seg fast. Tydeligvis forskjell på former! 😀

  • Reply Ann C 25. april 2011

    Hei Ina!

    Jeg bakte disse rundstykkene til frokost på hyttetur i påska. 150 g sammalt hvete grov, resten fint mel.

    Rundstykkene var helt løse i ikea-formen etter steking, så jeg hadde ikke problemer med at de satt fast.

    Stor suksess!

  • Reply ina 25. april 2011

    @Tale – lurt å forme rundstykkene noe med hendene og mel før du la de i formene! Og valnøtter hørtes veldig godt ut!!

    @Heidi – så gøy at du lagde brødet! Ikke noe problem å låne bilder så lenge du oppgir kilde! 😀

    @Maria – ja, enkeler blir det ikke! 😀

  • Reply Maria 24. april 2011

    Ser ju verkligen enkelt ut. Måste jag prova 🙂

  • Reply Heidi 23. april 2011

    Hihi nå har jeg lånt den, og deigen står til heving nå. Jeg er i ekstase, jeg fikk bare pittelitt deig på hendene!!

    Gleder meg til å smake på resultatet i morra. 🙂

    Håper det er ok, at jeg låner et bilde av brødet fra bloggen din. Hvis ikke, må du bare si fra så fjerner jeg det.

    Heidi

  • Reply Tale 23. april 2011

    Genialt å lage rundstykker på denne måten! Brukte 300g fint hvetemel, 200g sammalt hvete (finmalt) og 100g valnøtter. Snadder! Jeg tok klumper av deigen, formet dem litt i hendene med mel før jeg satte dem i former med litt mel bunnen. Løsnet da fint med bruk av en slikkepott 🙂

  • Reply ina 22. april 2011

    @Gry – det har du helt rett i Gry, lurer på om ikke det skal bli noen ferkse rundstykker til påskefrokosten…

    @Heidi – lån den med en gang du! Brødet er helt supert – enkelt å lage og utrolig godt.
    Du kan jo prøve deg på rundstykkene i mellomtiden 😀

  • Reply Heidi 22. april 2011

    Jeg skal prøve meg på no knead brød i morgen den dag. Må få lånt jærngryta til mamma først. Blir nok noe jeg må skaffe meg selv skjønner jeg. Brødet ser jo alldeles nyyyydelig ut.

    Gleder meg til å smake.

    Ha en fortsatt fin påske!

    Klem fra Heidi

  • Reply GryNoKa 20. april 2011

    Kjempeflott! Ingentin er beder enn duften av nybakst! : )

  • Reply ina 19. april 2011

    @May-Helen, ja du må bare prøve de – du kommer til å imponere alle dine påskegjester!

    @Michelle – eple og kanel = en uslåelig kombinasjon!

    @kort&søm – så bra at det ble en suksees!!

  • Reply Kort og Søm 18. april 2011

    Disse ble bakt i går, og alle som var i påskelunsjen syns de var kjempe gode!! :O)
    Kravet ble at disse måtte jeg også bake neste gang det var felles lunsj :O)
    Lagde de grove i dag, også veldig godt!

  • Reply Michelle 18. april 2011

    Liker ikke rosiner, men eeeelsker kanel, regner med at den kan lages uten rosiner også!

    Lurer på om no-knead «eplekake»variant hadde vært godt… Kanel og raspet eple…. Hmmmm!!!

  • Reply May-Helen 18. april 2011

    Dette så spennende ut. Må bare prøves til påskehelga. 🙂

  • Reply ina 18. april 2011

    Hei Mona!
    Ja, jeg opplevde at de hang seg litt fast i kantene, men at de løsnet lettere når de var litt avkjølte. Jeg måtte også bruke kniv.
    Prøv med litt ekstra mel i formen neste gang, eller som du foreslår kanskje bare smøre de!
    Lykke til og god påske til deg også!

  • Reply ina 18. april 2011

    Ja, det er sikkert mulig – god idé!

    Har du laget kanel rosin varianten – den kan virkelig anbefales – nesten bedre enn boller!
    http://www.matpaabordet.com/2011/01/no-knead-bread-cinnamon-raisin-variant.html

  • Reply Michelle 18. april 2011

    Hmmmm, jeg lurer på om boller også kan lages på denne måten? For en elte-hater og bolle-elsker som meg hadde det vært genialt 😀

  • Reply Anonymous 18. april 2011

    Hei Ina:)

    Det var smart, like lett som ferdige frosne rundstykker..
    Jeg ladge disse i dag, men…
    Deigen min sto vel i ca. 15 timer, så det burde være nok. Deigen var ganske seig om du skjønner. Tok en lik form du har og strødde litt mel i. Så la jeg en liten klatt deig i hver og dusja med vann og solsikkekjerner på toppen..
    Stekte i ca 15 til 20 min. i 220 grader.. Det måtte så lenge for å få farge på de…Så skjedde katastrofen: De satt bom fast..Jeg venta til de var avkjølt, og skar rundt med kniv, men noen av de måtte jeg bare rive opp og de ble halve..
    Uansett, smaken var jo veldig god.. Tenker jeg har noe olje på hendene neste gang, eller smører med smør og semulegryn. Det er jo rart det henger, for det er jo teflon..
    jeg gir ikke opp, skal prøve igjen til jeg får det ti.
    Tusen takk for de mange kreative brødene du deler med oss:)
    God Påske

    Hilsen Mona

  • Reply ina 18. april 2011

    @Solveig – ja det går tydeligvis fint an å ikke bruke form også 😀

    @Ann Iren – mmm, ja det hørtes godt ut!

  • Reply solveig 18. april 2011

    Eg laga rundstykka og viste til bloggen din. Eg kom på at eg hadde nokre muffinsformer i silikon som eg brukte opp i den store muffinsforma.

  • Reply Ann Iren 18. april 2011

    Hadde i ca 2 dl naturell youghert og det ble veldig god smak.

  • Reply Solveig 17. april 2011

    Når jeg lager no knead rundstykker lager jeg bare deigen litt fastere (slik at den blir mer håndterbar). Når den har hevet 1. gang tar jeg den over på benken og deler den i passe biter med en slikkepott og legger de på stekebrett. Bitene fra midten av deigen blir da helt firkantet de får en buet side.

    Om jeg lar de etterheve eller ikke kommer ann på hvor sulten jeg er 🙂

  • Reply ina 17. april 2011

    Så bra Christine!!!

    Og ja, Jeanette, enklere og bedre rundstykker får du ikke!!

  • Reply Jeanette 17. april 2011

    Så fantastisk! Dette må prøves 🙂

  • Reply Christine 17. april 2011

    Helt genialt! Frokosten ble stor suksess i dag. Riktig god påske 🙂

  • Reply ina 16. april 2011

    Det ble 12 rundstykker Ann C

    Og ja, baguetter er også godt!!

  • Reply Kort og Søm 16. april 2011

    Dette må helt klart prøves i muffinsformer. Lager baguetter på samme måten, blir så godt! :O)

  • Reply Ann C 16. april 2011

    Genialt!

    Hvor mange rundstykker ble det?

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »