Det er mye man kan gjøre med mynte, men turen var kommet for myntesirup. Sitronsirup er en stor suksees både hjemme og hos andre. Nylig fikk jeg melding fra en leser som hadde laget årest party drink med sitronsirupen. Vodka, eplelikør, sitronsirup, farris, vaniljesukker og lime må bli godt.
- 170g mynteblader (ca. 4 bunter)
- 170ml sitronsaft
- 750g sukker
- 2ts salt
- 2 l vann
Vask mynten og plukk bladene av. Ha de i en stor skål.
Fine ikke sant?
Bruk en saks til å klippe opp bladene litt eller riv de med hendene.
Tilsett sitronsaften og mos de ned med en skje eller enden av en rullepinne.
Tilsett sukkert og saktet og fortsett å mose
og fortsett å mose
til sukkeret har løst seg nogenlunde opp. Dekk til og la det stå i 8 – 10 timer.
Kok opp vannet. Ta av varmen og tilsett mynteblandingen. Sett på lokk og la det stå i 12 – 14 timer.
Hei. Skal den stå kaldt eller romtemperert i siste prosess?
hei Jenny
Usikker på hva du mener med siste prosess her.
ina
Hei
Det står ikke hvor lenge Mojito sirupen skal koke, etter den er silt gjennom ett bomullstykke. Skal en koke ut vannet til det tykner?
Mvh Signy
Hei Signy
Nei, den skal bare kokes opp og så helles i glass.
hilsen
ina 🙂
spennende må prøves. Er der noen holdbarhet på denne sirupen?
Hei Hanne
Mener at min holdt noen måneder sist jeg lagde den. Pass på at du har rene, steriliserte glass og at de er helt tette.
Lykke til!
Er der noe ca holdbarhet på denne sirupen?
Må prøves, har både mohito mynte og sjokolade mynte.
Hei,
Vet du noe om hvor lenge sirupen holder seg i kjøleskap?
Er det noen som har funnet det perfekte blandingsforhold mellom sirup og andre ingredienser for mojito?
Yepp, du har helt rett – endrer på oppskriften nå:)
Du har glemt å skrive når saltet skal has i, men jeg antar det er sammen med sukkeret. 🙂
Jeg tar gjerne utfordinger 😀
Har ikke laget en rabarbrapai enda, men innen jeg gjør det kan du prøve rabarbra granita http://www.matpaabordet.com/2010/07/rabarbra-granita.html
Også en veldig god dessert!
Hei!Jeg har et spørsmål, har du noen gang lagd rabarbrapai, eller rabarbra og bringebærpai? om du vil dele oppskriften med oss andre 😀 eller vil du ta utfordringen og kanskje lage en? 😀
Å så heldig du er Gry som har mye mynte i hagen! Håper på det samme selv…:D
God helg!!
Spennende oppskrift, som alltid!
Jeg har masse mynte i hagen,
kanskje jeg prøver oppskriften din.
Ha ei fin helg! : )
Har nå plantet mynte i håp om at det skal vokse som ugress…:D
Synes du bør invitere til Mojito fest – du holder mynten gjestene tar med seg rom!
Fantastisk og takk. Superkokken har mynte i hagen og det vokser som ugress. Og det er begrenset hvor mange mojito man lager.
Nok en gang; takk for fint tips og fin blogg.
Ja, så klart!
Blåbær og mynte er spesiellt godt!
Og sjokolade og mynte, mmmmmmm…..
Dette må vera ein ypperleg sirup til sommarens desserter med is og bær…. 🙂
@Maria- ja, nå er det bare å vente på de lange, varme, lyse, sommerkveldene 😀
@Polkadot – da må du bestille en Diablo – myntesirup blandet med limonade eller sitronbrus – eller Perroquet som er myntesirup blandet med Pastis.
Og så må du selvsagt ha noen dråper grønn konditorfarge i myntesirupen….
dette blir deff sommerhiten her i huset!
Har alltid misunnet franskmennene de grønne greiene de drikker på cafe uten å funnet det på menyen…
C
Ser nydelig forfriskende og sommerlig ut! 🙂
😀
Bare å sette i gang! jeg skal nå ut og kjøpe rom for å lage en ordentlig mojito…
Oioi, spennende!
Eg blir nesten litt fristet til å sette i gang sjøl her 🙂
Takk for inspirasjon 😉