Cookies med blåbær og havregryn

cookies med blåbær og havregryn
 Blåbærsesongen er i gang for alvor. I skogen her i området (Østfold) er det blåbær å finne – store fine bær men ikke like mange som ifjor. Flere knott var det derimot….
Disse kjeksene er «litt» sunne takket være havregryn, kruskakli og blåbær. Og raske å lage ikke minst. Det tar deg 10 minutter å lage deigen, 20 minutter baketid og vips så har du deilige myke cookies å servere med et stort glass melk eller to.
du trenger
  • 60g myk smør
  • 60ml rapsolje
  • 120g brunsukker
  • 1 egg
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 20g kruskakli
  • 100g hvetemel
  • 130g havregryn
  • 1ts bakepulver
  • ca. 100g blåbær
ovn temp 180C
cookies med blåbær og havregryn

Ha smør, rapsolje og brunsukker i en bolle

cookies med blåbær og havregryn

visp godt sammen.

cookies med blåbær og havregryn

Tilsett egget og vaniljeekstrakten

cookies med blåbær og havregryn

og visp godt sammen. Du vil merke at blandingen tykkner noe etterhvert.

cookies med blåbær og havregryn

Tilsett mel, kruskakli, havregryn og bakepulver og bytt ut vispen med en sleiv.

cookies med blåbær og havregryn

Rør alt godt sammen.

cookies med blåbær og havregryn

Tilsett blåbær

cookies med blåbær og havregryn

og rør de forsiktig inn.

cookies med blåbær og havregryn
Sett spiseskjestore klatter av deigen på et bakebrett dekket med bakepapir (deigen gir ca. 15 cookies) og stek 15-20 minutter i forvarmet ovn. De er ferdige når de begynner å få litt farge. Pass på å steke de nok, de blir ellers veldig myke (men fortsatt gode…)
La de avkjøle noen minutter på bakeplaten før du legger de over på rist.
cookies med blåbær og havregryn
Så er det bare å servere – gjerne med et stort glass melk!

Kommentarer

  1. Reply Mat på Bordet 17. juli 2011

    Ja, så absolut! Vaniljeekstrakt er best men har man bare vaniljesukker så bruker du det istedet – 1 ts holder tenker jeg.

  2. Reply Anonymous 16. juli 2011

    Åh, det så herlig ut! Går det an å bruke vaniljesukker istedet for vaniljeekstrakt?

  3. Reply Mat på Bordet 15. juli 2011

    Jeg har ikke prøvd det selv, men ser ikke at det bør by på noen problemer. Tin de først…

  4. Reply Anonymous 11. juli 2011

    oi oi, de var virkelig til å få vann i munnen av! Går det an å bruke frosne bær også?

  5. Reply Mat på Bordet 10. juli 2011

    Så bra!
    Alltid hyggelig å høre at oppskriften fungerer for andre også! 😀

  6. Reply Mette 10. juli 2011

    Bakte disse i går, med nyplukkede blåbær. Smakte veldig godt, akkurat passe søte 🙂

  7. Reply Mat på Bordet 10. juli 2011

    @superkokken – ja, om de er sunne eller ikke er åpen for diskusjon, men de har iallfall litt fiber og frukt 😀

    @anonym – herlig! Håper det smakte!!

    @lysebet- ja, det må du absolut gjøre!:D

  8. Reply lysebet 10. juli 2011

    Nam, får prøve meg en dag på disse her 🙂

  9. Reply Anonymous 10. juli 2011

    Knallgode!! Gikk rett fra blæbærplukking til kjøkkenet etter å ha lest denne oppskriften

  10. Reply kontakt@superkokken.no 10. juli 2011

    Fint med disse oppskriftene som er både sunne og smakfulle 🙂
    Takk fra Superkokken

  11. Reply Mat på Bordet 9. juli 2011

    Oi – da får jeg kanskje ta meg en tur til Lillehammer!!

    @Lene – så flink du er! Alltid hyggelig å høre fra lesere om oppskriften fungerer godt for de også – takk for tilbakemeldingen!!

  12. Reply Lene 9. juli 2011

    Disse var raske å lage og i tillegg veldig gode! Takk for deling av oppskrift, blir ikke siste gangen jeg lager disse 🙂

  13. Reply Zardo 9. juli 2011

    Her på Lillehammer blir det skikkelig blåbærår i år, mens det i fjor var veldig ¨årlig.

  14. Reply ina 8. juli 2011

    Takk for link Kristine – alltid hyggelig å bli «oppdaget» av VG!

  15. Reply Kristine 8. juli 2011

    Beklager, det var jeg som skulle stå som avsender på forrige kommentar. Glemte i farten at jeg var logget inn som Magne, som jeg vikarier for.

  16. Reply Magne D. Antonsen 8. juli 2011

    Hei! Kristine fra VG her. Nå har jeg lagt innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG, kanskje poster jeg det på Facebook http://www.facebook.com/lesernesvg og twitter http://twitter.com/lesernesvg også 🙂

  17. Reply ina 8. juli 2011

    Så mange hyggelig kommentarer da gitt!! Har vært borte fra bloggingen et par dager, desto hyggeligere å få så mye respons!!!

    Tallerknene er veldig fine, men jeg har dessverre bare to – kjøpt på brukthandel…. Skal nå holde øynene opp for flere 😀

    Cookiesene er ikke altfor søte og halvgrove, så hvis du må spise cookies (som man av og til bare må gjøre) så er disse ikke de verste man kan ty til….

  18. Reply Mariann 7. juli 2011

    MMM, så deilig ut!! Får vente til jeg er ferdig med slanking, hehe.

  19. Reply Lene 7. juli 2011

    Morgendagens bakeprosjekt 🙂

  20. Reply Gunhild 7. juli 2011

    Cookies er alltid godt, og med litt blåbær, brunt sukker og havregryn er jeg i himmelen 😀

  21. Reply [kjøkkentjeneste] 7. juli 2011

    De så gode ut! (Også så fin tallerken! Egersund fayanse, vi har de samme på hytta.)

  22. Reply Lone 7. juli 2011

    Disse så veldig gode ut, tror jeg må prøve de en dag 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »