Ostekake med marinerte jordbær

Man kan vel aldri få nok ostekake! Bruker man sesongens bær (jordbær i dette tilfellet) som tilbehør får du en eksepsjonell ostekake – bare prøv!
Kaken er enkel å lage, bær marineres i forkant og kan serveres enten ved siden av kaken eller på toppen som jeg har gjort her.
du trenger
200g kornmo kjeks eller lignende
50g smeltet smør
500g kremost
120g sukker
1ss hvetemel
saft og finrevet skall av 2 sitroner
2 egg
1 eggeplomme
170ml rømme
3 ts vaniljeekstrakt
for bærene trenger du
en kurv jordbær (ca. 500g)
saften og finrevet skall av en appelsin
1ss finhakket fersk mynte
2ts honning
Ovn temp. 160C
Lag ostekaken:
Knus kjeksene i en food processor eller for hånd. Bland med smeltet smør.Hell blandingen i en springform  (ca. diam. 20cm) og press godt og jevnt ned.
Bland kremost, sukker, mel, sitronsaft og skall, egg, rømme og vaniljeekstrakt i en stor bolle. Pisk godt sammen til du har en luftig blanding. Hell dette over bunnen din, sett i forvarmet ovn og stek i 40-50minutter. Kaken er ferdig når den fortsatt er litt myk i midten men fast rundt kanten. Slå av ovnen og la kaken avkjøle der (med lukket dør). Når ovnen/kaken er kald settes kaken i kjøleskapet. Du kan gjerne lage kaken dagen i forveien.
For bærerne gjør du følgende:

Rens bær og skjær i to.

Ha de i en bolle sammen med resten av ingrediensene
Rør forsiktig sammen og la det marinere en halvtimes tid.
Hell bærene over kaken like før servering eller server ved siden av.

Kommentarer

  1. Reply Mat på Bordet 13. februar 2012

    Ja, oppskriften stemmer.
    Når det er sagt så er det ikke noe problem å tilsette mer smør hvis du synes den ble smulete. Hadde brukt maks 100g smør….

  2. Reply Anonymous 12. februar 2012

    Bunnen var veldig smulete, stemmer smør og antall kjeks i oppskriften?

  3. Reply Mat på Bordet 24. januar 2012

    Min spakk også på toppen, men det burde ikke gjøre noe. Blir den for tørr, så har den tydeligvis stekt litt for lenge. Ta den ut og la den avkjøle på benken, bare sjekk at den er gjennomstekt (dvs den kan godt være litt myk i midten fortsatt når du tar den ut, da den stivner opp under avkjøling)
    Lykke til!

  4. Reply Elisabeth 23. januar 2012

    Hei, synes denne kaken ble veldig tørr når jeg laget den på lørdag. Kan det være at stekeovnene nå til dags tar lenger tid å bli avkjølt ? Kaken min sprakk på toppen. Skal prøve å lage den en gang til og da tar jeg den ut når steketiden er ferdig 🙂 God på smak var den uansett 🙂

  5. Reply Mat på Bordet 16. august 2011

    Helt enig mine damer….Ostekake + Jordbær = sant 🙂

  6. Reply myfoodpassion 13. august 2011

    Bakt ostekake er noe av det beste som finnes. Sleng på litt jordbær og man er i himmelen.

  7. Reply GryNoKa 12. august 2011

    Den så bare himmelsk godt ut!
    Tror jeg må å ut i jordbæråkeren å se om jeg finner nok til å marinere. God helg! : )

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »