Det er hverdag igjen. Men flust med ferie energi, er det fortsatt litt kreativitet på gang og villighet til å bruke litt tid på en vanlig middag. Middagen består av poteter og grillede bratwurst med en enkel salat av bifftomater (med kun litt olivenolje, nykvernet salt og basilikumblader). Og selv om jeg har vist en del variasjoner på poteter (klikk her for potetoppskrifter) så hadde jeg fortsatt til gode å vise en potetterrine. Den er veldig enkel, men vil kreve litt tid i forberedelse og ikke minst steketid.
du trenger
1kg nypoteter
1løk
et par kvister timian
1 hvitløksfedd (valgfritt)
olivenolje
en liten bit parmesan
salt
ovn temp 180C
Skiv potetene tynne med en ostehøvel (hvis ikke du har en mandolin jern) – skrell de først hvis du ønsker (jeg har ikke). Skjær løken og hvitløken i tynne skiver.
Dekk et brødform med bakepapir og legg et par lag med potetskiver i bunne. Legg noen løkringer, noe skiver hvitløk, litt timian blader og litt raspet parmesanost på toppen. Hell over litt olivenolje og kvern litt salt over det igjen. Fortsett å legge ingrediensene lagvis og gjør deg litt flid med siste laget (sett gjerne noen fine potetskiver til siden for toppen), slik at det ser pent ut.
Stek i forvarmet ovn 60-90 minutter. Stikk en kniv i terrinen, er potetene myke er terrinen ferdig.
Løft den ut av formen ved hjelp av bakepapiret og server
Det blir garantert ikke mye igjen, hvis noe i det hele tatt…..
Dette var jo en spennende måte å servere poteter på for en som i utgangspunktet ikke er så glad i poteter. Takk for inspirasjon!
Så bra at det frister!
Ser VELDIG godt ut! Må definitivt prøves!
Og ikke minst enkelt 😀
Oh my! Det der så uuuutrolig godt ut. Takk for tips!
Takk!
Den kan virkelig anbefales – pen å se på og god på smak!
Så deilig!!
Dette skal jeg definitivt servere neste gang jeg har damene over på klubb 🙂
Det så fantastisk godt ut! Skal testes.