Syltetøy av bjørnebær og aprikoser

Det raser på med bær, og nå er en av mine favoritter i sesong – nemlig bjørnebær. Jeg har ventet og ventet på at de bringebærfargede bærene skulle modnes og bli en dyp, dyp lilla. Og nå har tiden kommet! De spises selvsagt direkte fra busken men som andre bær synes jeg det er deilig å ta vare på de slik at de også kan nytes på mørke vinterdager. Da må det bli syltetøy. For å drøye bjørnebærene noe har jeg også brukt aprikoser (hadde en del igjen som jeg hadde lagt i frysen). Deilig søte aprikoser med syrlige bjørnebær, mmmmm for en syltetøy! Gleder meg nesten til vinteren…
du trenger
600g bjørnebær, renset og skyllt
600g aprikoser, uten sten (gjerne frosne)
600g sukker
ca. 2ss certo (fruktpekitn, pulverform)
Ha aprikosene i en tykkbunnet gryte med bitte litt vann, sett på lokk og la aprikosene bli litt myke (og i mitt tilfelle tine).
Bruk en stavmikser for å lage aprikosmos.
Mos bjørnebær lett med en stor gaffel eller en potetstapper.
Bland bjørnebærene med aprikosmosen,
tilsett sukkeret og rør lett sammen. La det koke opp på middelsterk varme, rør av og til. La det småkoke 10 minutter. Tilsett certo mens du rører. Her er det opp til deg hvor stiv du vil ha syltetøyet ditt. Bruk en ss certo om gangen og test konsistens på en kald tallerken som du har hatt i frysen.
Hell syltetøyet på rene steriliserte glass og pass på å få alt med deg! Husk å sette etikett på glassene – de er lett å forveksle med noe annet 😀

 

Kommentarer

  • Reply Mat på Bordet 20. mars 2012

    Hei Mimi! Aprokosene har jeg frøset selv – dvs kjøpte når de var i sesong, renset de og frøs de. Jeg har ikke sett frosne aprikoser i butikkene dessverre 🙁

  • Reply Anonymous 20. mars 2012

    Dette hørtes alldeles nydelig ut! Men hvor får du tak i frosne aprikoser?

    Mimi

  • Reply Mat på Bordet 12. september 2011

    Yepp, plukk forsiktig 🙂

  • Reply Anonymous 11. september 2011

    Så bra … Takk for det!Da blir det plukket jevnlig utover høsten, men selv om det er hagebusk så stikker den noe innmari! Full av torner. 🙁

  • Reply Mat på Bordet 4. september 2011

    Det grønne som fortsatt er inni bærene er spiselig, så de trenger du ikke å fjerne 🙂
    Så deilig å ha egen bjørnebær busk – heldiggris :))

  • Reply Anonymous 3. september 2011

    Hei, ser deilig ut dette! For første gang bugner det av bjørnebær på busken min, men ett problem: hvordan høster du bærene? De slipper ikke stilken som er inni bærene? Hva gjør du med dem? Til og med de som er så modne og faller ned har stilken med seg inni bæret …
    Noen forslag?
    mvh Unni

  • Reply Mat på Bordet 20. august 2011

    yepp, det kan virkelig anbefales! :))

  • Reply chili og kjærleik 18. august 2011

    Åh NAM! Aprikos og bjørnebær høyres heilt fantastisk ut saman!!

  • Reply Anonymous 18. august 2011

    Mmh, høres ut som en drømmekombinasjon – bjørnebær og aprikos er to av mine yndlingsfrukter/-bær!

    – Christi

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »