Svart bønnesuppe

Suppen over alle supper – svart bønnesuppe. Lett og fort å lage, mettende, varmende (det er jo supper generelt da…) ja, rett og slett bedøvende godt.
du trenger
2 løk, hakket
olivenolje
4 fedd hvitløk, presset eller finhakket
1.14kg bønner i lake*
600ml god kyllingkraft**
1ss spisskumin
1ts røkt paprikapulver, hot
salt
til servering
avokado
lime
koriander blader
*Ica har svarte bønner på kartong, mengden tilsvarer 3 kartonger.
**ønsker du å lage en vegetar versjon bruker du grønnsakskraft
Fres løken i noen spiseskjeer olivenolje på middelssterk varme til de er myke (ca. 10 minutter).
Hell av bønnene og gi de en rask skyll med kaldt vann.
Tilsett hvitløk til løken og stek et minutt eller to. Tilsett spisskumin og paprika (har du ikke hot røkt paprika kan du bruke chillipulver for eksempel) og stek et minutt til mens du rører. Tilsett bønnene
og kraften. La det småkoke en 10 minutters tid. Bruk en stavmikser til å bryte suppen noe ned. Smak til med salt. Server med skivet avokado og noen koriander blader. Press limesaft over suppen. Nyt!

Kommentarer

  • Reply Mat på Bordet 11. mars 2013

    Å ja, denne suppen er knallgod!

  • Reply matmedmera 7. mars 2013

    Härlig soppa som jag måste bara testa någon gång

  • Reply Mat på Bordet 6. november 2011

    Yay!!!! :))

  • Reply Elisabeth 5. november 2011

    Denne stakk av med min stemme i suppeutfordringen 🙂

  • Reply Mat på Bordet 23. oktober 2011

    Takk Gry, i like måte!

  • Reply GryNoKa 20. oktober 2011

    Den ser kjempegod ut! Suppe er alltid godt, spesiellt når høststormen uler ute.
    Ha ei flott helg! : )

  • Reply Mat på Bordet 20. oktober 2011

    @ida – du har helt rett – billig kunstnermat! Særlig hvis du begynner med tørkede bønner!!

    @jillpastill – suppen må prøves, den er virkelig yummy!
    Når det gjelder frokostbars så blir de ikke knanllharde, men de skal holde formen. Prøv å stek de litt lengre, kanskje det hjelper 🙂

  • Reply JillPastill 20. oktober 2011

    Denne skal jeg prøve imorgen jeg også!!!
    I går laget jeg dine muslibars-frokost for folk i farten. Smaken var superduper, mann og barn var i hundre!
    men….de ble så bløte..
    vanskelig å holde i hånden og spise, hva har jeg gjort galt?
    Fulgte oppskriften til punkt og prikke!

  • Reply idajulsen 19. oktober 2011

    Dette er skikkelig kunstnermat! Billig og næringsrikt. 🙂 Skal testet denne til middag en av dagene. Takk for god oppskrift.

  • Reply Mat på Bordet 19. oktober 2011

    @Frida – ååå, tenk å bo i mellomamerika i et års tid – så deilig!! Og suppen er jo ufattelig god!! Elsker,elsker,elsker det! Bønner er undervurdert!!

    @Elisabeth- ja, som sagt, det er en knallgod suppe – prøv den i morgen du! 🙂

  • Reply Elisabeth 19. oktober 2011

    Her sitter jeg og er egentlgi stappmett, men likevel ble jeg sulten og fikk lyst på suppe… Denne må prøves! 🙂

  • Reply Frida 19. oktober 2011

    Åh, jeg blir helt nostalgisk av denne oppskriften. Bodde i Mellom-Amerika et års tid for noen år tilbake, og da gikk det jo ikke eneste dag uten at man åt svarte bønner i en eller annen form. Svart bønnesuppe var blant klassikerne. Dette ser ut som en deilig deilig variant av bønnesuppa.

    Haha, jeg ble jo helt bløt i hjerterota av denne her 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »