Ja, du leste riktig: no knead Toro brød! Det var en utfordring skjønner du – «pimp your Toro» lansert av Hanne fra Matmisjonen som hadde ordnet med goodie bag for 20+ matintereserte som hun hadde samlet til en twitter middag. Tanken var nok sikkert å lage suppen og «pimpe» den slik at det ble en bedre suppe, men jeg fikk lyst å lage suppebrød – i ordets rette forstand.
du trenger
- 1 pose Toro suppe
- 500g hvetemel
- 1/2ts tørrgjær
- 1ts salt
- 4.5dl vann
Har du ikke laget no knead brød anbefaler jeg at du tar en titt på denne videoen.
Jeg tok for meg to supper
og
Sil posens innhold
og bland hver pose med
500g hvetemel
1/2ts tørrgjær
1ts salt
Ha det som er igjen i silen (dvs tørkede grønnsaker) opp i 4.5dl lunkent vann. La det trekke i 10 minutter før du tilsetter det til det tørre.
Rør deigen lett sammen og dekk den til. La den stå og hvile på kjøkkenbenken 12 – 18 timer.
Hell deigen over på et melet stykke bakepapir og brett den et par ganger. Dekk deigen til og la den hvile i ytterlig to timer. Sett en ildfast form med lokk i en kald oven etter 90 minutter av hevetiden er gått. Sett ovnen på 250C og la den og formen varme opp en halvtimes tid.
Ha deigen opp i formen, sett på lokket og stek i 30 minutter. Ta av lokket sett varmen ned til 220C og stek videre i 15minutter. La brødet avkjøle på rist.
Dette er Toro fisk & skalldyr brød som jeg innrømmer smaker noe fisk, men fin farge hadde den. Jeg har planer om å gjøre den om til krutonger og tilsette en suppe eller en salat.
Pent brød ble det iallfall 🙂
Dette er Toro kremet kanatrellbrød som er mer anvendelig som brød. Passer godt til blingser
og selvsagt som tilbehør til supper…
Hei Trine!
Så hyggelig, håper at brødet ble vellykket!
For en glutenfri variant kan du se her:
http://glutenogmelkefri.blogspot.com/2011/02/glutenfritt-no-knead-bread.html
Hei!
Jeg har lest bloggen din en stund nå og har endelig bestemt meg for å prøve no knead bread. Det første står i ovnen nå. Jeg gleder meg utrolig til å prøve det!
Jeg har et spørsmål da; to medlemmer i min familie har cøliaki. Hvordan funker denne oppskriften med glutenfritt mel? Når man baker med glutenfritt blir jo vanlige brøddeiger veldig seige.
Vurderer å prøve meg litt fram, men hadde vært greit å se om andre har erfaringer med dette.
Så fint at dere fant ut av det Marianne og Bjørg – morsomt å ha dialog mellom leserne her på bloggen!
Takk for svar, Bjørg! Da skal jeg prøve det neste gang! 🙂
Hei
Jeg har laget oppskriftene til Ina x 1,5, grunnet at jeg har en stor oval Le Creuset kjele og da blir 500 gr hvetemel et for flatt og lite brød,ellers følges oppskriften til punkt og prikke.Mvh Bjørg
Kreativt!
Ellers så hopper jeg elegant over en nærmere kommentar… 😉
Jeg har bakt eltefritt brød og elsker det, men kan man lage dem litt større? Type ca. 700 gr. mel?
Hva må man evt. forandre på da?
Steketid? Hevetid?
Takk for flott blogg forresten, det var du som fikk meg til å prøve eltefritt brød til å begynne med.