Nøttemakroner

Er du på utkikk etter julebakst som er lett å lage og har lang oppbevaringstid (i frysen), da er nøttemakroner noe for deg! Tipper at det tok meg 15 minutter å piske dette sammen og så 15 minutter i ovnen – det blir circa halvtimen for 50 makroner. Det kan man like 🙂
du trenger
2 eggehviter (2 vil kanskje lage is av eggeplommene :))
150g sukker
250g hasselnøtter
ca. 50 hele hasselnøtter
ovn temp.150C
Ha hasselnøttene i en food processor og kjør til alle nøttene er hakket. De kan gjerne være av litt ujevn størrelse og ikke altfor finhakket. Dette går selvfølgelig an å gjøre med god kniv og fjøl men da går det utover halvtimen.
Pisk eggehvitene stive. Fortsett å piske mens du tilsetter sukker en spiseskje om gangen. Rør inn hasselnøttene med skje.
Ha deigen over i en sprøytepose (en litt tykk plastpose duger også, bare klipp av det ene hjørnet for å lage tut etter at du har fyllt posen) og sprøyt små rosetter (ca. 1.5cm store) på et bakebrett dekket med bakepapir. Stikk en hasselnøtt i toppen på hver rosett og sett i forvarmet ovn. Stek i ca. 15minutter. La de avkjøle helt på rist før du oppbevarer de videre i kakeboks. Har du ikke tenkt  spise alle i løpet av de neste dagene kan du ha de i en pose og oppbevare de i frysen. La de tine før du serverer de 🙂
Klarte du det på en halvtime?

Kommentarer

  • Reply Siri-Malen Høynes 3. desember 2020

    Tror du det fungerer å male nøttene i mandelkvern, eller er det best om det er litt ujevne biter som er litt større?

    • Reply Mat På Bordet 8. desember 2020

      Hei Siri-Malen
      Jeg tenker at her kan du bestemme hva du foretrekker 🙂
      hilsen
      ina

  • Reply Mat på Bordet 14. november 2011

    @Caroline – ikke sant! Det er jo morsomt å lage litt mer krevende bakst også, men av og til er det godt med noe enkelt og greit 🙂

    @Mariann – yippi!

    @Ida – yepp, de skal være litt seige inni 🙂

  • Reply Ida 13. november 2011

    Nydelig på smak! Men litt usikker på om jeg stekte de lenge nok – skal de være litt seige inni?
    Disse skal det gharantert lages flere av innen jul!
    Enkelt og godt! 🙂

  • Reply Mariann 11. november 2011

    Genialt! Dette blir julenam i Youmansfamilien!

  • Reply Caroline 11. november 2011

    Takk for flott tips Ina! Så enkelt og godt kan det gjøres, herlig!

  • Reply Mat på Bordet 11. november 2011

    Helt enig – ordentlig digg 😉

  • Reply Tant Gul 11. november 2011

    Älskar såna nötkakor! så goda.

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »