Er du på utkikk etter julebakst som er lett å lage og har lang oppbevaringstid (i frysen), da er nøttemakroner noe for deg! Tipper at det tok meg 15 minutter å piske dette sammen og så 15 minutter i ovnen – det blir circa halvtimen for 50 makroner. Det kan man like 🙂
du trenger
2 eggehviter (2 vil kanskje lage is av eggeplommene :))
150g sukker
250g hasselnøtter
ca. 50 hele hasselnøtter
ovn temp.150C
Ha hasselnøttene i en food processor og kjør til alle nøttene er hakket. De kan gjerne være av litt ujevn størrelse og ikke altfor finhakket. Dette går selvfølgelig an å gjøre med god kniv og fjøl men da går det utover halvtimen.
Pisk eggehvitene stive. Fortsett å piske mens du tilsetter sukker en spiseskje om gangen. Rør inn hasselnøttene med skje.
Ha deigen over i en sprøytepose (en litt tykk plastpose duger også, bare klipp av det ene hjørnet for å lage tut etter at du har fyllt posen) og sprøyt små rosetter (ca. 1.5cm store) på et bakebrett dekket med bakepapir. Stikk en hasselnøtt i toppen på hver rosett og sett i forvarmet ovn. Stek i ca. 15minutter. La de avkjøle helt på rist før du oppbevarer de videre i kakeboks. Har du ikke tenkt spise alle i løpet av de neste dagene kan du ha de i en pose og oppbevare de i frysen. La de tine før du serverer de 🙂
Klarte du det på en halvtime?
Tror du det fungerer å male nøttene i mandelkvern, eller er det best om det er litt ujevne biter som er litt større?
Hei Siri-Malen
Jeg tenker at her kan du bestemme hva du foretrekker 🙂
hilsen
ina
@Caroline – ikke sant! Det er jo morsomt å lage litt mer krevende bakst også, men av og til er det godt med noe enkelt og greit 🙂
@Mariann – yippi!
@Ida – yepp, de skal være litt seige inni 🙂
Nydelig på smak! Men litt usikker på om jeg stekte de lenge nok – skal de være litt seige inni?
Disse skal det gharantert lages flere av innen jul!
Enkelt og godt! 🙂
Genialt! Dette blir julenam i Youmansfamilien!
Takk for flott tips Ina! Så enkelt og godt kan det gjøres, herlig!
Helt enig – ordentlig digg 😉
Älskar såna nötkakor! så goda.