Det er en enkel sak å lage gode brownies. Du trenger bare mye sjokolade, mye sukker, mange egg, mye smør og lite mel. Enkelt ikke sant? Du kan tilsette nøtter om du ønsker. Eller hva med noen tørkede kirsebær? Bak de som en hel kake eller i porsjoner slik jeg har gjort. Lager du porsjoner kan du fryse de og ta de frem ved behov. Kanskje du plutselig trenger en himmelsk desert, hva vet jeg 🙂 Strø melis på toppen før du serverer de, de blir da enda mer imponerende!
du trenger
220g smør
225g kokesjokolade
450g sukker
1ts vaniljeessens
5 store egg
100g hvetemel
40g kakao
ovn temp.180C
Smelt smør og sjokolade sammen i en stor tykkbunnet kjele. Bruk svak varme og rør hele tiden til du har en glatt sjokolade masse. La det avkjøle til det er lunkent. Rør i sukker og vaniljeessens. Deigen vil være noe stiv og kornete.
Pisk inn et egg om gangen. Deigen vil igjen bli fløyelsmyk og glatt. Bland hvetemel og kakao sammen og rør det inn i deigen. Hell deigen i en form (ca. 30x20cm) dekket med bakepapir eller i porsjonsformer (deigen vil heve noe så ikke fyll de helt opp).
Stek i ca 25 minutter. Kaken skal ha en skorpe men fortsatt være litt myke i midten. La de avkjøle før du smaker. Frys resten eller inviter over venner slik at du ikke ender opp med å spise alt selv!
Hei,
Jeg stekte denne brownies på over/under varme, og det gikk fint. Hadde ikke lest at du brukte varmluft, next time 😉 Hvilken str er det på porsjonsformene du har brukt her? Ha en fin dag
De er ca. 15cm i diameter.
Hei!
må man ha vaniljessens? kan dette erstattes med vaniljesukker?
hei Astrid
Det er vaniljeekstrakt det er snakk om ikke vaniljeessens. Vaniljeekstrakt kan du faktisk lage selv om ikke du får tak i det (besøk bloggen kjøkkentjeneste og søk etter vaniljeekstrakt).
Du kan bruke vaniljesukker, det blir ikke helt det samme men godt blir det!
De har en diameter på ca. 10cm og jeg fyllte de ca. 2/3 opp med deig 🙂
Hvor store er porsjonsformene dine? Og hvor mye røre i hver (tenker cm opp fra bunn) 🙂
@Shaad – vil du ikke bruke 5 store egg, må du bruke 6 mellomstore egg 🙂
@anonym- he, he…..
MMmmmm…. Spacecake? 😉
Skjønner ikke helt poenget med store egg, men fin oppskrift. Kanskje jeg prøver den ut engang. 🙂
Så godt ut 😀
Fin blogg du har !!
Morsomt – takk Magne 🙂
Takk Elise og i like måte 🙂
Bra blogg!
Det er Magne fra VG her. I dag har jeg valgt innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG, du finner det nederst på forsiden til VG Nett!
Mange brownie fans her ja :))
Porsjonsformene trengte også 25 minutter ja og jeg bruker varmluft.
Formene kjøper jeg i Frankrike se http://www.panibois.com
Ser ubeskrivelig godt ut. Mmm brownies…
De ser himelsk ut, elsker posrsjons formene dine
Klem
Liza
Og hvor kjøper du de fine formene?
Maria
Må pröves :))
Bruker du varmluft eller over og undervarme når du steiker de?
Gleder meg til å teste ut denne 🙂 Veldig lurt med porsjonsformer. Men skal de steke like lenge da?