Dette er bare digg! Kyllingkaker med masse smak. En liten snack før middag eller kanskje en lett lunsj. Vil du ha de litt mer spicy kan du tilsette litt cayennepepper. Stek litt av deigen før du former den til kaker – da vet du om du trenger mer krydder eller ikke.
du trenger for ca. 20 kyllingkaker
- 800g kjøttdeig av kylling eller kalkun
- 80g strøkavring
- 2ts garam masala
- 1ts spisskumin
- 1ts malt koriander
- 1/2ts salt
- 3 grønn chilli, finhakket
- 1/2 løk, finhakket
- 4cm fersk ingefær, skrellt og finhakket
- 30g fersk koriander, hakket (tilsvarer en stor bunt)
til steking
strøkavring
vegetabilsk olje
Bland alle kyllingkake ingrediensene sammen for hånd i en stor bolle.
Lag små kaker av deigen (jeg brukte min trofaste iskremskje for å lage like store kaker) og press begge sider av kakene i strøkavring. Kakene kan oppbevares i kjøleskapet til du skal steke de.
Ha vegetabilsk olje i en stekepanne (oljen skal dekke bunnen godt) og stek kyllingkakene 3-4 minutter på hver side til de er gjennomstekte.
Kjenner du forresten igjen den fine stekepannen min? Yepp, fant den på loppemarked i høst og kjøpte den for en hundrings – en ordentlig stor tung le creuset stekepanne.
Server varme med spicy mango chutney. Eller spis de lunsj – stapp de ned i en varm pita brød med litt reven agurk og salat.
Å ja, nevnte jeg at de smaker utmerket med en kald øl til?
Disse skal prøves! Hvis jeg vil lage egen kjøttdeig, blir den for tørr om jeg bare maler kyllingbryst?
Hei Mari Ann
ja, det vil jeg tro. Men nå får du kjøpt kyllinglårkjøtt (uten skinn og ben) – har funnet det på Rimi og en butikkkjede til som jeg nå ikke husker hvilken som var lengre….
Bare hyggelig – vi elsker de vi også!
Lagde disse igår, de ble kjemppegode 😀
Tusen takk for at du deler oppskriften 🙂
klem fra swimzy
Å ja, det kan jeg tenke meg var godt tilbehør til suppen! 🙂
Lagde disse i går, helt utrolig gode! Synes de var aller best når jeg klemte de nesten helt flate. Spiste de sammen med den indiskinspirerte blomkålsuppen din, det var veldig godt sammen 🙂 Takk for oppskrift!
Garam masala kan du kjøpe i matbutikk med litt større utvalg eller i innvandrerbutikken.
Hvor kjøper jeg garam masala? 🙂
Herlig! Det er alltid sååå hyggelig å få tilbakemeldinger fra lesere som har prøvd oppskriftene – takk for det!
Jeg har fortsatt noen kyllingkaker stæsjet i frysen – skal ta de ut en dag jeg trenger en liten oppkvikker og lage en deilig lunsj 🙂
Fortsatt fin søndag!
prøvde disse sist helg, og de var fantastiske!! takk 🙂
Ja, ikke sant Benedicte – en iskremskje kan brukes til så mangt! 🙂
Du kunne lage de større og servere de i en pita brød, litt som en hamburger med salat, agurker, tomater og kanskje litt raita til. 🙂
Laget dette i går, det var veldig godt!! Tenkte på å prøve å lage det som hovedrett til jenteklubben, men har du noen forslag til tilbehør da?
Hei! Dette så godt ut. Må bare prøve dette. Takk for tips om å bruke isskje. Ha en riktig god helg!
@ padoodie – takk det synes jeg og! 🙂
@Magne – takk for det Magne, alltid hyggelig å være dagens anbefaling! 🙂
@ Silje – det vet jeg dessverre ikke 🙂
Lurer på hva Næringsstoffene i dette er? hvor mye kalorier, proteiner osv 🙂
Bra blogg!
Det er Magne fra VG her. I dag har jeg valgt innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG, du finner det nederst på forsiden til VG Nett!
Den hvite stekepannen er KUL!
Jeg kan bare si meg enig med dere – ja de er sååå gode!!! :)) Anbefaler å prøve straks!
Beti – you’re right, they do work perfectly as an appetizer! Or you can eat them for lunch – stuff them in a pita bread with some lettuce and thinly sliced cucumber and drizzle some sweet chilli sauce over – yummy!
they look really crispy and perfect for an appetizer!
Disse så utrolig gode ut…MÅ prøves ut:)
Ann-Charlotte
Ååå – godt!!!
C