Eltefritt brød med chilli – variant nr.50!!!

Eltefritt brød med chilli

Ja, da har det skjedd – 50 varianter av eltefritt brød er laget og skrevet om på bloggen. Eller det vil si, 50 varianter er blitt skrevet om, det er mer enn 50 som er blitt laget..

Jeg fikk mange fine forslag på hva brød nr. 50 skulle være, hovedsaklig brød med noe ‘søtt’. Men jeg valgte å gå mine egne veier og lagde et litt ‘hot’ brød i stedet. Du vet, et brød med litt futt i som kan passe godt til suppe. Jeg gir meg ikke med 50 varianter så fortvil ikke – det kommer flere søte brød også!

du trenger

  • 400g hvetemel
  • 100g sammalt hvete fin
  • 1 stor rød chilli, frø fjernet, hakket
  • 2 vårløk, hakket
  • 50g revet cheddarost
  • 1 1/2 ts salt
  • 1/2ts tørrgjær
  • 4.25dl vann

Har du ikke laget no knead brød før vil jeg anbefale at du tar en titt å denne videoen som jeg har laget.

Eltefritt brød med chilli

Ha alt det tørre i en stor bolle

Eltefritt brød med chilli

og rør det godt sammen.

Eltefritt brød med chilli

Tilsett vann

Eltefritt brød med chilli

og rør til du har en klissete deig. Dekk deigen til og la den hvile på kjøkkenbenker 12 – 18 timer.

Eltefritt brød med chilli

Da vil den se circa sånn ut.

Eltefritt brød med chilli

Legg et stykke bakepapir på kjøkkenbenken din og strø godt med mel. Hell deigen over på dette. Strø med enda litt mel hvis deigen er veldig klissete. Brett den sammen noen ganger og legg den med brettsiden ned. Dekk den til og la den hvile i ytterlig 2 timer.

Etter 1.5 time setter du en ildfast form med lokk i en kald ovn. Sett ovnen på 250C og timeren på 30 minutter. Ta ut den varme formen, hell opp i deigen (brett siden kommer nå opp), sett på lokk og sett det hele tilbake i ovnen. Stek i 30 minutter. Ta av lokket, sett varmen ned til 220C og stek i ytterlig 15 minutter. La brødet avkjøle helt på rist.

Eltefritt brød med chilli

 

Kommentarer

  • Reply Rasmus 12. august 2016

    Dette brødet her var FANTASTISK GODT!! 🙂 Har aldrig laget brød før, men når det er så enkelt og godt som dette, så kommer jeg nok til å fortsette med det.
    Keep up the good work!

    • Reply Mat På Bordet 16. august 2016

      Herlig Rasmus – sånt elsker jeg å høre. Keep on baking 🙂

  • Reply Mat på Bordet 25. mars 2012

    Min gryte har en diameter på 24cm litt større eller mindre bryte går greit det også.
    Lykke til!

  • Reply Margit 24. mars 2012

    Kva str bruker du på gryta du steiker den i???? Eg fekk utrulig lyst å investere litt .. hehe :O)

  • Reply Mat på Bordet 30. januar 2012

    Så bra!
    Veldig glad for at du «tok steget» etter å ha sett videoen 🙂 Du får prøve deg på noen flere varianter – kanel og rosin varianten er absolut verdt å prøve for eksempel 🙂

  • Reply Iziko 27. januar 2012

    Dette hørtes godt ut! mektig imponert over dine 50 varianter:) kan nevne at det var videoen din som fikk meg til å prøve dette brødet. Takk for det, for det falt virkelig i smak. Her er det bare lys og grov varianten som har blitt bakt.

  • Reply Mat på Bordet 25. januar 2012

    Takk Gry!

    Og ja Swimzy, du kan sikkert bruke din tupperwareform sålenge den tåler så høy temperatur:)

  • Reply swimzy 25. januar 2012

    hel fantastisk med 50 forskjellige oppskrifer av brødet 🙂
    jeg har fortsatt ikke jernform, men tror du kan kan bruke tupperwareform med lokk?

  • Reply GryNoKa 24. januar 2012

    Fantastisk!
    50 forskjellige no knead brød, gratulerer!
    Du inspirere! : )

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »