Det ser ikke ut som blomkålsuppe ikke sant? Men det er det! Blomkål med masse smak av ingefær, hvitløk og krydder. Farge får den fra tomater og krydderene selvfølgelig. Smaker veldig godt sammen med chillibrød!
du trenger
- 2 mellomstore blomkål
- 1 løk
- 3cm fersk ingefær
- 6 hvitløksfedd
- 1 rød chilli
- 1ts malt spisskumin
- 1ts malt koriander
- 1/2 ts gurkemeie
- 1 boks hakkede tomater
- 1l kraft (grønnsak eller kylling)
- vegetabilsk olje, salt
Grovhakk løk, hvitløk, ingefær og chilli. Bruk en stavmikser for å hakke det ned til en jevn masse. Ha i litt vann for å hjelpe det litt på vei. Rens blomkålen og skjær den i jevnstore biter.
Ha ca. 3ss vegetabilks olje i tykkebunnet gryte. Ha løkmassen i gryte
og stek noen minutter til det begynner å få litt farge.
Ha opp i krydder og stek noen minutter til
Tilsett blomkål
og rør.
Tilsett tomater og kraft.
Sett på lokk og la det småputre ca. 20 minutter til blomkålen er mør.
Bruk en stavmikser til å kjøre suppen glatt. Smak til med salt.
Pynt med yoghurt og strø litt garam masala over. Mmmmm…..
Man vet det er høst når det er suppe til middag flere dager i uken 😀
I dag blir det denne som skal serveres! Brukte grønnsakskraft i stedet for kylling da vi er vegetarianere. Har hatt oppi grønne linser i tillegg for å øke proteininnholdet, pluss litt garam masala i suppen. Blandet litt garam masala og olje til marinade til en boks kikerter. Ristet disse i stekeovn som garnityr. Kokken er kjempefornøyd med resultatet – nå venter bare dommen fra de sultne når de kommer hjem senere.
Tusen takk for deilig oppskrift!
Hei Inger-Lise
Wow! Den suppen vil jeg smake på!!!
ina
Hei Anne Cathrine!
Så bra at det fallt i smak! Da må du også prøve krydret gulrotsuppa – enda bedre enn blomkålsuppa, jeg lover! https://matpaabordet.no/2013/02/06/krydret-gulrotsuppe/
Og så fine bildene dine ble!
Hei Ina! Lagde denne til suppekjøkkenet mitt nå på lørdag. 13 suppeglade sjeler var hjertens enige: Knallgod suppe 🙂
Håper du synes det er OK at jeg legger ut suppa di på bloggen min. Her er min versjon: http://enestaaendemat.no/2013/02/18/blomkalsuppe-indian-style/
AC:-)
Mmm, ja, du har rett at palmeolje skal unngåes.
Når jeg skriver vegetabilsk olje i en oppskrift så tenker jeg soyaolje, rapsolje eller maisolje – det man vanligvis finner i butikken.
Palmeolje er ikke noe man finner på flaske i butikken (ikke de jeg besøker i allefall) og jeg har derfor ikke vært redd for at lesere skulle bruke det.
Står det derimot vegetabilsk olje i en ingrediensliste på en matvare du vurderer å kjøpe, så har du helt rett i at det sansynligvis menes palmeolje.
og ellers : takk for en super inspirerende blogg!
ingrid
kanskje en ide å presisere hvilken olje du bruker
i disse tider hvor plameolje er så velkent
så er det avslørt at når det står vegetabilsk olje i ingredienslisten på matvarer, så er det palmeolje det egentlig menes……………
palmeolje er altså ikke bra
rapsolje er å foretrekke
mvh ingrid
Så bra – glad for at den smakte!
Denne suppen var kjempegod! Alle var veldig fornøyde (og takk for vegetarsuppeoppskrift) 😉
1000takk Ingrid!
Alltid hyggelig å få oppmuntrende ord!! :)))
Du har en fantastisk blogg! Virkelig imponert! Takk for masse inspirasjon og gode oppskrifter. Med vennlig hilsen Ingrid
Thank you Maria – its as yummy as it looks actually 🙂
There is a google translate tool on the blog ig you want to make it. You’ll find it if you scroll quite far down on the right.
Have a lovely weekend! Love your blog by the way 🙂
Ina
mmh…looks yummy even without a translation 🙂 happy Friday
Maria
Takk for fine tilbakemeldinger mine damer – suppen er så god som den ser ut som, så det er bare å sette i gang! 🙂
Hei!! Den så god ut!! AnneK:-)
Ååh den så virkelig god ut…
Jeg elsker supper, så denne skal jeg helt klart prøve ut:)
Ha en fortsatt fin uke
Ann-Charlotte
Den så veldig god ut!!