Hjemmelagd sjokoladepudding

sjokoladepudding

Repeat after me – sjokoladepudding er best når den er hjemmelagd!Kast det du evt. har av ferdigdessert eller pulvermiks med en eneste gang og lag denne.

Eller lag denne først og så kast det du har av evt. ferdigdessert eller pulvermiks. Spiller ingen rolle i hvilken rekkefølge du gjør det, bare prøv oppskriften så er jeg helt sikker på at du vil foretrekke hjemmelagd!Ikke er det en vanskelig oppskrift heller.

Du gjør i grunnen samme steg som du ville ha gjort hadde du brukt en pulvermiks. Ingredienser blandes, det varmes opp, sjokolade tilsettes, du rører og heller over på glass. Avkjøl. Det er det.

Smaken derimot er noe helt annet.Hvilke type sjokolade du velger å bruke vil være avgjørende for smaken. Jeg brukte Freia kokesjokolade – en smak som alle liker her.

Men, for all del, gjør noen sprell. Bruk en ordentlig god mørk sjokolade, kanskje til og med med litt tilsatt smak – sjokoladepudding med hint av chilli anyone?

Sjokoladepudding – lager 6 porsjoner

ingredienser
  • 35g Maizena majsstivelse (ikke jevner!)
  • 115g sukker
  • 1 klype salt
  • 750ml melk (jeg bruker lett, bruk hel hvis du vil)
  • 200g kokesjokolade, hakket
  • 1ts vaniljeekstrakt
fremgangsmåte
Ha melk, maizena, sukker og salt i en tykkbunnet gryte. Rør godt over varme til det tykkner (det skal ikke koke).

Tilsett sjokolade

og rør

til du har en jevn fin blanding. Hell gjennom en sil over i en større skål, gjerne med tut og fordel i porsjonsglass. Du kan selvsagt også helle det over i en skål, husk bare at det vil ta lengre tid å avkjøle/stivne. La det avkjøle på kjøkkenbenken før du kjøler det helt av i kjøleskapet. Puddingen kan gjerne stå et par timers tid i kjøleskapet.
Rasp litt sjokolade på toppen like før servering eller litt pisket krem. Vaniljesaus er selvsagt også godt tilbehør.
Sjokoladepuddingen vil ikke stivne helt, men vil ha en ganske tykk kremete konsistens. Mmmm…..

Kommentarer

  • Reply Guri 17. november 2018

    Hei. Kan jeg lage sjokoladepuddingen et par dager før? Hvor lenge bør den stå i romtemperatur før den spises? Takk for super blogg.

  • Reply Kari-Eva 22. januar 2017

    Finner ikke vaniljeekstrakt i butikkene her….kan jeg bruke noe annet? Essens?

  • Reply Frode bekkestad 27. desember 2016

    Fiaskoppskrift! Selv etter dobbel dose Maizena og røring til jeg er stiv i armen. Tykner ikke! Og når skal vaniljen i?

  • Reply Frode bekkestad 27. desember 2016

    Drittoppskrift. Røre seg i hjel for å få det stivt !?
    Få denne oppskriften vekk!
    Og når skal banksjef i??

    • Reply Mat På Bordet 30. desember 2016

      Hei Frode
      Oppskriften forblir på bloggen, synd at du synes at det var dritt.

  • Reply Klara 7. oktober 2016

    Denne oppskriften er fantastisk 🙂 Jeg lurer imidlertid på om det går an å bruke kakaopulver da jeg ikke har kokesjololade i hus og må lage dessert til i kveld?

  • Reply Maja 13. september 2016

    Jeg lagde halv posjon og hadde i to glass, men for min del ble kunne jeg godt ha servert den i fire glass. Mektig, deilig og superenkelt! Jeg hadde mørk sjokolade, anbefales!

    • Reply Mat På Bordet 14. september 2016

      Deilig Maja! Og ja, den er mektig – akkurat som en sjokoladepudding bør være 😉

  • Reply Iselin 7. august 2016

    Denne oppskrifta har jeg brukt mange, mange ganger.. og har t.o.m. testa ut med melkesjokolade, men ble mer rennende da (har du noen tips der? mer maizena kanskje?), men for all del, gikk ned på høykant uansett.. bruker kun denne oppskrifta når sjokoladepudding skal lages. 😉 bruker kokesjokoladen til Freia hovedsaklig, men dronningsjokolade funker også bra 🙂
    Jeg var på besøk for en stund tilbake hvor noen hadde laget sjokoladepudding til dessert, det var IKKE denne oppskrifta for å si det slik..

  • Reply Mat på Bordet 15. januar 2014

    Se der ja, det glemte jeg visst å skrive.
    Vaniljeekstrakten skal inn helt til slutt.
    Lykke til!

  • Reply Kine 11. januar 2014

    Når har du i vaniljeekstrakten?

  • Reply Mat på Bordet 30. desember 2013

    Så bra da Elin! Her i huset er det også bare hjemmelaget sjokoladepudding det går på nå 🙂

  • Reply Anonymous 30. desember 2013

    Kjempesuksess her i huset! Brukte 70% kokesjokolade og det ble vanvittig godt! Mer enn godkjent fra far i huset og alle ungene.Takk før flott og superenkel oppskrift på digg dessert. Aldri mere Tinepudding her i heimen.
    Mvh Elin

  • Reply Mat på Bordet 30. november 2013

    Hei anonym!
    Ja, det går sikkert bra. Nå virker det som om du har laget puddingen allerede, så det er litt sent å komme med råd. Men, hvis jeg hadde laget denne med litt tidspress hadde jeg lagt skålen med den varme ferdige sjokoladepuddingen i en større skål fylt med isvann og rørt til det var avkjølt. Så lagt det over i porsjonsglass og satt det i kjøleskapet. 3 timer i kjøleskapet bør holde i massevis da.
    Håper det funket for deg!

  • Reply Anonymous 30. november 2013

    Hei!
    Synes denne er kjempegod! Men lurer på en ting, jeg skal lage den i dag og ha det over i små porsjonsformer (ca 4cm høg og 7cm diameter) vil den stivne innen 3 timer i kjøleskap da tror du?:-)

  • Reply Mat på Bordet 15. mai 2013

    Det høres ordentlig digg ut – ikke rart det blir en suksees!
    Har tenkt å prøve å lage det med sjokolade tilsatt chile en gang, men har ikke kommet så langt….

  • Reply Madelen Haraldsø 14. mai 2013

    Har laget denne flere ganger nå, bruker en blanding av vanlig kokesjokolade og dronningsjokolade 🙂 Alle som har spist den har syntes den har vært nydelig 😀 bruker å pynte med hvitsjokolade, krem eller bær, alltid en suksess 😀

  • Reply Mat på Bordet 20. januar 2013

    Ja, Maizena (som er et merkenavn) finnes som ren maisstivelse, som du skal bruke her og som lys og mørk jevner (som du ikke skal bruke i denne oppskriften…)

  • Reply Mat på Bordet 20. januar 2013

    @Sofie – ja, så klart, det smaker sikker veldig godt!
    Eller du kan følge oppskriften på fudgsicles….

  • Reply Anonymous 17. januar 2013

    Hei! Du skriver maizena majsstivelse (ikke jevner). Finnes det flere typer maizenaer da?
    Har så lyst å prøve denne 🙂

  • Reply Sofie Nørsteng 15. januar 2013

    Hei! denne puddingen gir vann i munnen.. Tror du den kan fryses til Sjokolade Pudding Popsicles ? 🙂

  • Reply Mat på Bordet 3. januar 2013

    Herlig!
    Er det bye bye posepudding nå? 🙂

  • Reply Annette og Eilifs liv 31. desember 2012

    Tusen takk! Blei denne oppskrifta ettersom gubben ville ha hjemmelagd posepudding… Men ei hadde vi eller butikk… Så en fulltreffer av en, unnskyld uttrykket.. nødløsning! En sikker vinner. Godt nytt år!

  • Reply Mat på Bordet 28. desember 2012

    Mindre sukker er så absolut et alternativ men prøv også å bytte ut kokesjokoladen med en som har høyere kakaoinnhold. Lykke til!

    • Reply Edith 31. juli 2022

      Hei!
      For en herlig oppskrift
      Her i huset ble den en suksess fra første gang. Har laget mye sjokoladepudding, men denne er definitivt den beste, så langt.
      Har du oppskrift med hvit sjokolade?

  • Reply Anonymous 26. desember 2012

    Bytt ut sjokolade med et par ss mørk kakao, så blir den ikke så søt.Kompenser for fettet i sjokoladen med litt fløte eller bruk helmelk. 🙂

  • Reply Geir 25. desember 2012

    Lett å lage, fin konsistens, smaker godt, men alt for søt etter min smak. Men kommer garantert til å prøve den igjen, men da med halvert sukkermengde. Men dette er smak og behag, selvfølgelg:-)

  • Reply Mat på Bordet 17. desember 2012

    Nå fikk jeg selv lyst på sjokoladepudding. Spørs om ikke det blir en dessert i løpet av julen. Hyggelig at du likte den! Har servert den i mange anledning bårde til store og små med stor suksess!
    Håper Christmas cake var vellykket!

  • Reply emblas-kanel 15. desember 2012

    Beste sjokoladepuddingen jeg har smakt, og jeg er sjokoladepuddingelsker og har smakt mange varianter. Har forresten din «Christmas cake» i ovnen nå, og det lukter himmelsk. Takk for at du deler så mange herlige oppskrifter.:-)

  • Reply Anonymous 25. november 2012

    Takk for svar!
    Jeg var nok ikke nærme nok kokepunktet. Spørs om jeg må prøve igjen.
    mvh Mette

  • Reply Mat på Bordet 18. november 2012

    Hei Mette!
    Når jeg skriver et det ikke skal koke, så skal det allikevel varmes såpass opp at det nesten koker og da bør blandingen tykne. Du bruker ikke en gammel Maizena – sjekk datoen på boksen….:)

  • Reply Anonymous 11. november 2012

    Hei
    Prøvde å lage sjokopuddingen i går. Men det tykna aldri. Hvordan får du den tykk uten å koke og hvor lang tid bruker du ev på å røre i kjelen for at det skal bli tykt. Jeg holdt på i ca 20 min og prøvde også å ha i mer maizenna. Resultatet ble en ganske god suppe…

    Takk for svar,
    mvh Mette

  • Reply Mat på Bordet 1. november 2012

    Ja, det kan du!

  • Reply Mari Mushom 31. oktober 2012

    Er det mulig å lage denne et par dager i forveien? 🙂

  • Reply Mat på Bordet 17. oktober 2012

    Ikke bruk vaniljeessens – bruk vaniljeesktrakt! 🙂
    Og jeg er enig at vaniljestang er best å bruke, men i denne oppskriften foretrekker jeg ekstrakt.

  • Reply Anonymous 14. oktober 2012

    I stedet for vaniljeessens: vaniljestang! Finnes ikke noe bedre enn å bruke ekte vanilje. Skrape ut frø, kok alt med stengene, ta ut stenger før siling.

  • Reply Mat på Bordet 4. april 2012

    Det var bra!

  • Reply Anonymous 3. april 2012

    den var veldig lett og skam goe!!!
    Takk:)

  • Reply Mat på Bordet 7. februar 2012

    Ja ikke sant? 🙂
    Godt og enkelt!

  • Reply Trude 7. februar 2012

    Lagde den nå på søndag! Veldig vellykket!!! Og så enkel å lage da!

  • Reply Mat på Bordet 5. februar 2012

    Yiipi ! :))

  • Reply Siri 4. februar 2012

    Aldrig meir Freia, dette var godt!!!

  • Reply Mat på Bordet 3. februar 2012

    Vaniljeekstrakt kan du kjøpe i litt mer spesialiserte matbutikker. Eller du kan kjøpe det på nett – cacas.no eller bakeshop.no bør ha det. Du kan også lage din egen, se denne oppskriften fra Kjøkkentjeneste http://kjoekkentjeneste.blogspot.com/2010/09/vaniljeekstrakt.html
    Skal du lage puddingen før du får tak i eller laget vaniljeekstrakt kan du i nødsfall bruke 1/2ts vaniljeessens – du kan også sløyfe det helt.
    Lykke til!

  • Reply Trude 3. februar 2012

    Hei! Denne har jeg lyst til å prøve! Men hvor får jeg kjøpt vanilje ekstrakt? Har lett over alt uten hell! Ser det brukes mye i utenlandske oppskrifter. Går vaniljesukker like bra eller?

  • Reply Mat på Bordet 1. februar 2012

    Yepp, jeg og 9 andre familiemedlemmer vet det.
    Nå vet du det du også 🙂
    La oss håpe på at flere prøver oppskriften !

  • Reply Anonymous 1. februar 2012

    Den var jo HEEELT FANTASTISK!!!! :))

  • Reply Mat på Bordet 1. februar 2012

    @ Kaketina – vi var 10 som fortærte puddingen, både barn og voksne. Ingen synes den var for sterk i smaken. Du kunne lage den med en blanding av melkesjokolade og kokesjokolade hvis du ville, men jeg tror nesten det blir litt for søt.

    @ Anonym – wow, skal si du hoppet rett i det 🙂 Håper det smaker!!

  • Reply Anonymous 1. februar 2012

    Nå har jeg lagd denne- ser kjempe godt ut . gleder meg til dessert i dag:)

  • Reply Kaketina 31. januar 2012

    Hvor sterk er denne i smaken? ser kjempegod ut men ofte syns jeg disse blir for sterke i smaken og leter ofte etter noen som er litt søte 😀
    Grattis med VG I DAG :d

  • Reply Marie 31. januar 2012

    Vet du om kokesjokolade som ikke inneholder spor av nøtter?
    Har en nøtteallergiker i heimen,som ELSKER sjokoladepudding 😉

  • Reply Camilla 31. januar 2012

    Du har så mye godt på bloggen din! Blomkålsuppen var en stor hit, og jeg så denne og gikk sporenstreks på kjøkkenet og lagde den. 😉 Den var kjempegod!! Helt klart reprise-maeriale, -neste gang blir de med vaniljesaus…

  • Reply Mat på Bordet 31. januar 2012

    Takk Camilla! Enig, blomkålsuppen er kjempegod og ja sjokopuddingen er også en stor suksess her hjemme (og hos nevøene mine :))
    Vaniljesaus serverte vi til sjokopuddingen forrige gang – det ble nesten litt for godt 🙂

    @ Marie – jeg leste et sted at Bocca mørk sjokolade er uten spor av nøtter, men dobbelsjekk for sikkerhetsskyld…

  • Reply Mat på Bordet 31. januar 2012

    Kjempegøy Magne – takk 🙂

  • Reply Mat på Bordet 31. januar 2012

    Vi har stort sett bare dessert når vi har besøk – og søndag hadde vi besøk 🙂 Passer veldig bra til middager med barnefamilier – vanskelig å finne et barn som ikke liker sjokoladepudding…. Lykke til! Og hyggelig at du la deg til som følger 🙂

  • Reply Bente 31. januar 2012

    Ja takk.Skal prøve denne til helgen 🙂 sjelden vi har dessert men nå fikk jeg lyst til å lage, og kanskje kommer jeg for en gangs skyld til å like sjokoladepudding.
    La meg til som følger her også jeg.

  • Reply Magne D. Antonsen 31. januar 2012

    Bra blogg!

    Det er Magne fra VG her. I dag har jeg valgt innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG, du finner det nederst på forsiden til VG Nett!

  • Reply Mat på Bordet 31. januar 2012

    ;D

  • Reply Capricorn 31. januar 2012

    Vel, den ser himmelsk ut å må helt klart prøves:)

  • Reply Mat på Bordet 31. januar 2012

    @ Nina – ja, heia, heia!! 🙂

    @ Liza – skjønner hva du mener, jeg kan ikke rive meg fra en viss peanøttsmør selv om jeg vet hva den inneholder….

    @ Anna – faktisk så ble dette postet på en mandag, ikke at det gjør saken noe bedre :))

  • Reply Anna GL (ekte heimelaga) 31. januar 2012

    Oi! Også på en tirsdag da du!

  • Reply Liza 30. januar 2012

    OK da, skal prøve den:D
    Jeg er en mat idiot, men sjokoladepuddingen må være fra Tine;)
    Pulver og andre greier er æsj, men tror det er noe med barndomsminner, det er det samme mazariner fra butikken de smaker bare herlig fake.
    Ha vin kveld
    Liza

  • Reply ninabakke 30. januar 2012

    Sikkert kjempe godt 🙂

    Heia hjemmelaget mat 🙂

  • Reply Mat på Bordet 30. januar 2012

    Mmm, tja, ikke helt. Mousse er mye luftigere og som regel laget med egg. Denne er mer kompakt men ordentlig fløyelsmyk. Ikke så stiv som en kjøpepudding, minner mer om yoghurt i konsistensen. 🙂 Farlig god! 🙂

    • Reply Janne 8. oktober 2020

      Nydelig!! Så lett og så god!

  • Reply Linda. 30. januar 2012

    minner litt om mousse:)

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »