Kinesisk biffgryte

Nå som kulda har satt seg er det virkelig på sin plass med gryteretter. Og hvorfor ikke eksperimentere litt med kjøttgryta. Inspirert av en oppskrift jeg fant på BBC Food er denne gryta krydret med kinesisk femkrydder (en kombinasjon av stjerneanis, fennikel, kanel, nellik og sichuan pepper) som du kan få kjøpt i innvandrer butikken eller kanskje til og med i en dagligvarebutikk med litt større sortiment. Server gjerne med ris drysset med koriander og dampet brokkolini eller pak choy hvis du kan få tak i det. Kjempegodt!

Du trenger, for 4-6 personer:

ingredienser
  • 1.5kg grytekjøtt av storfe
  • 3ss hvetemel
  • 1 løk, grovhakket
  • 5cm ingefær, skrellt, grovhakket
  • 8 hvitløks fedd
  • 1 rød chilli, frø fjernet, grovhakket
  • 1ts kinesisk femkrydder
  • 1 bunt vårløk, strimlet
  • 3 ss soyasaus
  • 1 L kraft av storfe (eller en god fond)
  • salt, pepper, olje for steking
fremgangsmåte

Krydre mel med salt og pepper. Skjær kjøttet i terninger, strø melet over og bland slik at melet er godt fordelt. Sett til side.

Ha løk, ingefær, hvitløk og chilli i en food processor og kjør til du har en jevn masse. Sett til side.

Varm opp en stor tykkbunnet gryte og ha i litt olje. Stek kjøttet i omganger slit at du får fin farge og skorpe på kjøttet. Ha kjøttet i en skål når den er ferdig. Fortsett til all kjøtt er stekt.

Ha løkmassen i gryta og stek til den får litt farge (ca. 5 minutter). Strø over 5-krydder og stek i ytterlig 1 minutt. Ha kjøttet tilbake i gryta, hell i kraft, soyasaus og halvparten av vårløken. Rør. La det småkoke et par timers tid til kjøttet er mørt.

Smak til med soyasaus og pepper. Strø resten av vårløken over retten før servering.

Server 🙂

Kommentarer

  • Reply Mat på Bordet 3. januar 2013

    Mmm ja, skjønner ikke hvorfor ikke jeg hadde sesamolje i….

  • Reply Anonymous 3. januar 2013

    Lager denne idag, men hadde i litt sesamolje og peanøttolje for ekstra smak, og det smaker helt himmelsk! 🙂

  • Reply Mat på Bordet 13. februar 2012

    @ paltor – he,he, det skal ikke være så lett. Man måler vanligvis ingefær i cm. Når jeg skriver 5cm, som er ca. en tommelfinger lang, er det lengden på en fersk uskrellt ingefær jeg mener. 🙂

    @ VinnMac – ja, det er bare å stikke ut og handle 🙂

  • Reply paltor 11. februar 2012

    Mulig jeg bare er dum…. Men, hvor mye er 5cm ingefær?? 5cm på en fjøl, 5cm i et glass, eller en bolle???

    Undrende…

  • Reply Mat på Bordet 10. februar 2012

    @ Magne – herlig – igjen – takker – igjen 🙂

    @ Ege Denne – eller få noen til å lage det for deg 🙂

    @ Kineser 🙂 ja, det kan hende, kanskje kinesisk inspirert gryterett hadde vært en bedre tittel…

  • Reply Anonymous 10. februar 2012

    Så godt ut, men ser ikke så veldig kinesisk ut.

    Hilsen
    Kineser

  • Reply Ege Denne 10. februar 2012

    Å, shit, jeg må virkelig ta meg sammen og lage noe god mat snart…. 😉

  • Reply Magne D. Antonsen 10. februar 2012

    Bra blogg!

    Det er Magne fra VG her. I dag har jeg valgt innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG, du finner det nederst på forsiden til VG Nett!

  • Reply Mat på Bordet 7. februar 2012

    Hei Jenny, den er også veldig god :))

    Og takk lilla kråkan – liker å få komplimenter på bildene 🙂

  • Reply Lilla Kråkan 7. februar 2012

    Vilken fantastiskt fin bild!

  • Reply JENNYS MATBLOGG 6. februar 2012

    Grytan ser jättegod ut 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »